Skocz do zawartości
dem

9800XT, tanieje? Niecałe 1400 zl

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie po co kupowac cos za 1.4 k jak mozna za 1.1 -1.0 k  - spahire na rdzeniu i pcb od xt .

Wiem do czego zmierzasz , ale jest to niewatpliwie okazja za ta cene , w dodatku ta grafa ma juz Hynixy 2.5 ns 8) (o ile sie nie myle na 9800Pro sa 2.8 ) no i chlodzenie tez ma nienajgorsze . No i sprzedajac ja w przyszlosci nie bedziesz mial Pro@XT tylko XT wiec teoretycznie wiecej kasy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie po co kupowac cos za 1.4 k jak mozna za 1.1 -1.0 k  - spahire na rdzeniu i pcb od xt .

A choćby po to żeby mieć 256MB zamiast 128 i to szybszej 2,5ns zamiast 2,8-2,86ns pamięci ...

POza tym XT ma bardziej rozbudowaną sekcję zasilającą i pozwala przeważnie wyżej kręcić rdzeń ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to faktycznie masakryczna roznica warta okolo 350 zl :) - za tyle to juz mozna druga grafe kupic - gf4 titanium .A jeszcze chyba ciezko powiedziec zeby byla ona powrzechnym standartem . Pozatym za 200 zl wiecej mamy gf 6800 wiec gdzie tu sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek 9800 XT za niecałe 1400 zl

Robi sie coraz ciekawiej. Ceny w koncu musialy zaczac spadac. Mysle ze po wejsciu X800XT jeszcze troche poleca w dół. 

A ja cierpliwie poczekam na X800XT za 1500 zet  :twisted:

Cena dobra, ale jakoś nikt się nie skusił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny fajne ale na allegro a pokażcie mi w sklepie gdzie można za takie ceny dostać te karty.. bo sam chcę zmienić w wakacje kartę ( mam na nią tak do 2tys. ale nie wiem czy jestem w stanie tyle wydać na kartę:P )a gf6800 to jeszcze u nas nie ma...

P.S. widzę w sklepie tweaka gf6800 leadtek winfast za ~1600zł ale jest to najsłabsza wersja z 12 potokami.. testu jej jeszcze nigdzei nie widziałem nie wiadomo jak się sprawuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena slaba , za 200 zl wiecej mamy gf6800 , karta na pewno duzo wydajniejsza i nowoczesniejsza . kto wie czy nie da sie odblokowac potokow i mocno podkrecic. wiec kupno 9800xt - i to z allegro mija sie z sensem. zadnej atrakcji nie widzialem , nic dziwnego ze nikt nie kupuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm no wlasnie tez tak sobie mysle czy jest sens zakupu 9800XT jak 200-300 zeta wiecej i mamy GF6800, tylko, ze zadnej recenzji nie widzialem i przekonywal nie bede, ale sam fakt 12 do 8 potokow dla GF przemawia za gf6800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale to jest Gt i ultra a ta za ~1600zł jest normalna 6800. i ma 128 pamięci defakto 256 bit :) no i na pewno zegary mniejsze no i te 12 potoków. Jak wy mówicie że 200zł droższa od 9800xt ! przecież ona jest tańsza o jakieś 500zł albo więcej - zależy jaka firma - od 9800xt ( nowego of course ). A 9800xt tańsza to jest ale używana a my mówimy o nowiutkim gf6800. Fakt nie ma nigdzie recenzji i czy da się odblokować te potoki więc narazie nie będę się śpieszył poczekam jeszcze trochę zanim coś kupię....

P.S. szkoda że Gt nie ma w cenie ~1700zł bo by m się nawet nie zastanawiał tylko leciał do sklepu ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3tys hahaha wieciee gdzie mogą sobie te karty wsadzić W D.... nigdy nie dam za grafe 3tys ( 2 tys. to już przesada ale tak mnie kusi ten 6800GT! ) haha chyba sobie jaja robią nikt im nie kupi tego tylko ci co nie mają co z kasą robić... nie wiem czy koszt produkcji taki drogi jest czy to realia naszego kochanego kraju. Czemu ten GT nie mógłby być ~1600zł to napewno by i na tym producenci skorzystali i użytkownicy. n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ceny....W moim odczuciu szaleństwo tyle kasy wydawać na kartę. 780 zł to dużo, chociaż adekwatnie do mozliwości (9800SE@PRO). Ładowanie 1600 zł w kartę albo drugie tyle to już paranoja.....w co wy takiego grać będziecie? :|

6800 GT kosztuje 2200 zł- no rzeczywiście prawie za darmo 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za tyle to mozna caly komp , nienajgorszy zlozyc juz. ale sa ludzie ktorzy nie maja co z kasa robic , albo ci z bogatszych krajow - dla nich to nie jest jakis wielki wydatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak. ale jaką inną kartę mam kupić bo przecież nie będę się przesiadał z gf4ti4200 na jakieś radki 9800se itd. Przesiądę się na zdecydowanie mocniejszą od mojej obecnej bo tylko taki sens widzę zmiany karty. ale 2tys za kartę... n/c mam nadzieję że ten normalny gf6800 będzie wydajny grrr brak mi słów na te ceny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi