raki Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 W najbliższym czasie spodziewam się zwrotu podatku i zastanawiam się nad zakupem monitora. Tylko mam pewien problem. Mianowicie czy lepiej kupić jakiś nowy w granicach 600-700zł, czy lepiej kupić z allegro jakiegoś używanego Trinitrona, z tego co widziałem to za ~450zł można już taki kupić... np: SONY e220 SONY G200P Napiszcie co o tym sądzicie... bo ja już sam nie wiem :( :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Z biegiem dni i z biegem lat... heheh... wypala sie kineskop monitora, co oznacza bledsze kolory, czesto tez zbieznosc sie rozjezdza, wiec ja jestem ZDECYDOWANIE za nowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biedron Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Popieram kolege wyzej. Poza tym powiedz ilocalowego chcesz ? Jak 17' to baaaaaaardzo polecam LG Flatron F700P. Cena w granichach 700-800zl wiec stosunkowo niedrogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 No tak chyba jednak lepiej nowy... dzisiaj w sklepie koleś mi polecał MIRO P17F70 A tak wogóle to spójrzcie na http://www.alfa.pl/cenydetal/ i doradźcie co najlepiej z tego cennika? update: oczywiście mam na myśli 17' CRT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Ax= Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Jak już wcześniej wspomniano, tylko nowy monitor. Jest zbyt duże ryzyko wadliwych egzemplarzy w przypadku używanych. Sprawdź ten: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3770 - LG Flatron 700P - 754zł Możesz pomyśleć też o Samsungach, dosyć tani jest SyncMaster 755DFX, nie jest to rewelacja, ale za 649zł to dobry zakup. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=938 Co do tego sklepu, to nie widzę w nim nic ciekawego. Lepiej poszukaj gdzie indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Co do tego sklepu, to nie widzę w nim nic ciekawego. Lepiej poszukaj gdzie indziej.No tak... zależy mi aby dokonać zakupu właśnie w tym sklepie w celach czysto ekonomicznych! Dodoam, że obecnie używam OPTIView 14L :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Ax= Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Ceny w tym sklepie nie są rewelacyjne. W logosie można np taniej kupić tego 17' LG FLATRON T710BH (www.sklep.logos.pl), więc nie widzę powodu, dlaczego tam kupujesz (chyba, że jakiś układ z właścicielem). Tak samo jest z Hyudai Q770, który jest tańszy w Komputroniku (musiałem się przekonać co to za badziewie :wink: ). Nie mam pojęcia o Miro (co w pewnym sensie niezbyt dobrze świadczy o tej firmie :P ), ale z tej oferty to brałbym co najwyżej tego LG FLATRON T710BH. Powiem tak, jeżeli nie masz jakiegoś specjalnego układu z właścicielem sklepu (tańsze zakupy), to olej ten sklep i poszukaj gdzie indziej. W Bydgoszczy (stamtąd chyba jesteś ? :wink: ) powinno być trochę innych, ciekawszych sklepów (na bank jest Komputronik, a tam jest zdecydowanie większy wybór). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Ceny w tym sklepie nie są rewelacyjne. W logosie można np taniej kupić tego 17' LG FLATRON T710BH (www.sklep.logos.pl), więc nie widzę powodu, dlaczego tam kupujesz (chyba, że jakiś układ z właścicielem). Tak samo jest z Hyudai Q770, który jest tańszy w Komputroniku (musiałem się przekonać co to za badziewie :wink: ). Nie mam pojęcia o Miro (co w pewnym sensie niezbyt dobrze świadczy o tej firmie :P ), ale z tej oferty to brałbym co najwyżej tego LG FLATRON T710BH. Powiem tak, jeżeli nie masz jakiegoś specjalnego układu z właścicielem sklepu (tańsze zakupy), to olej ten sklep i poszukaj gdzie indziej. W Bydgoszczy (stamtąd chyba jesteś ? :wink: ) powinno być trochę innych, ciekawszych sklepów (na bank jest Komputronik, a tam jest zdecydowanie większy wybór). No własnie chodzi o to że powiedzmy, że mam układ... a pozatym moje fundusze, jak się okazało nie będą większe jak 550zł :( Dlatego zależy mi aby wybrać coś z wymienionego przezemnie sklepu! Wiem, że wybór jest raczej kiepski ... no ale coś się chyba da wybrać? Zaznaczam, że przesiadam się z wypalonego OPTIView 14L więc nie mam szaleńczo dużych wymagań :) a co powiecie o tym 17" PHILIPS 107T50 ? update: a co do komputroniku... to już się zraziłem do tego sklepu... zawsze jak dzwoniłem i czegoś potrzebowałem to owszem było, ale na zamówienie, a pozatym ta filia to taka mała klitka... to już Arfil na Śniadeckich jest bardziej przyjazny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Skołuj 3 dychy i kupuj Miro - bardzo dobre monitory... Fajne teksty na tej stronie: ATI RADEON 9200SE 128DDR KONKURENT GEFORCA 3; ATI RADEON 9200 64DDR TV-out;karta z przyszłością 128-bit; x 52 LG (najbardziej renomowany na rynku) NICE SH*T, heheheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Skołuj 3 dychy i kupuj Miro - bardzo dobre monitory... Fajne teksty na tej stronie: ATI RADEON 9200SE 128DDR KONKURENT GEFORCA 3; ATI RADEON 9200 64DDR TV-out;karta z przyszłością 128-bit; x 52 LG (najbardziej renomowany na rynku) NICE SH*T, heheheh A miałes do czynienia z Miro? Bo jakos nie mam orezkonania do tej firmy... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Mam w domu i po rodzinie 3 siedemnastki niepłaskie: NEC V720, Belinea 103022 i miro nie pamietam jaki i ten miro ma zdecydowanie najlepszy obraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zaznaczam, że przesiadam się z wypalonego OPTIView 14L więc nie mam szaleńczo dużych wymagań :) a co powiecie o tym 17" PHILIPS 107T50 ? Philipsa moge polecic. Do tej pory kilku znajomych kupilo wersje 107E i kolory sa super. Z ostroscia i geometria tez nie ma problemow. Troche zauwazalny efekt "pompowania", ale nie tak duzy i zupelnie nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Kurcze, tak sobie dzisiaj przestudiowałem tą ofertę i wg. patametrów to najlepszy jest ten HYUNDAI Q790... wygląda to tak: miro P17F70 - max. rozdzielczość: 1280 x 1024 @ 60 Hz rec. rozdzielczość: 1024 x 768 @ 85 Hz Philips 107T50 - max. rozdzielczość: 1280 x 1024 @ 71 Hz rec. rozdzielczość: 1024 x 768 @ 89 Hz 17' HYUNDAI Q790 – max. rozdzielczość: 1280 x 1024 @ 102 Hz rec. rozdzielczość: 1024 x 768 @ 107 Hz Ja naprawdę mam totalny mętlik w głowie... nie chce popełnić błedu... Wiem, że marudzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Ax= Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Może i wg parametrów najlepszy jest Hyundai, ale nie kupiłbym tego badziewia. Proponuję olać tamten sklep i sprawdzić ten - http://www.gvcnet.pl/index.php?mod=1&kat=1...c43816629f5b300 Wyprzedają tutaj monitory Iiyama, 17" można kupić za 340zł. Mimo, że produkowany w latach 2000-2001 to i tak będzie lepszy niż te badziewia, do tego jest 12 miesięczna gwarancja door to door. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zaszła pewna pomylka... ten Miro o którym wspominalem wcześniej to nie ten który mi polecano... ma to być ten : P17F86i Jego osiągi są można powiedzieć imponujące... chyba wybór padnie na niego! Co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 No i stało się ... Kupilem dzisiaj ten Miro o którym wcześniej wspominałem... Mam cholerne problemy z ustawieniem geometrii... na analogowej 14' nie było tego kłopotu ;) I jakoś tak jak wezmę 100Hz przy 1024x768 to mam wrażenie jak by obraz był bardziej zamazany... Czy to normalne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...