RyPeR Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 dobra qrna wkurzylem sie, kupuje dzwiekowke i teraz chce zebrac porady ;] a wlasciwie to wypisze pare kart i powiedzcie ktora radzicie i ewentualnie jak sie spisuje. Aha i karta do max 80zl Mint 3D 6 Kanalow Sound Blaster 128 Sound Blastire Live 1024/5.1/Value Abit AU 10 Ewentualnie napiszcie wasz typ co do karty muzycznej do 80zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 O Mintcie 3d slyszalem wiele pochwal i do tego tani :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 dobra qrna wkurzylem sie, kupuje dzwiekowke i teraz chce zebrac porady ;] a wlasciwie to wypisze pare kart i powiedzcie ktora radzicie i ewentualnie jak sie spisuje. Aha i karta do max 80zl Mint 3D 6 Kanalow Sound Blaster 128 Sound Blastire Live 1024/5.1/Value Abit AU 10 Bla bla bla. Ja tam wole Soundblaster 5.1 Value i jest good. :-> Dostałem go w tym roku za friko. Co do reszty nie znam. :> Ewentualnie napiszcie wasz typ co do karty muzycznej do 80zl Creative Labs Soundblaster Pro 2, model '92, pełna synteza FM :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 dobra qrna wkurzylem sie, kupuje dzwiekowke i teraz chce zebrac porady ;] a wlasciwie to wypisze pare kart i powiedzcie ktora radzicie i ewentualnie jak sie spisuje. Aha i karta do max 80zl Mint 3D 6 Kanalow Sound Blaster 128 Sound Blastire Live 1024/5.1/Value Abit AU 10 Ewentualnie napiszcie wasz typ co do karty muzycznej do 80zl Mint 3D jest ql - jeśli chodzi o takie pieniądze. Mam wersje 4 kanały - ale bawiłem się też 6 kanałową. Wg mnie: W miarę czysty dźwięk, dobre rozgraniczene kanałów, dobre narzędzie do obsługi (wybór efektów reverbu itd), dobry dźwięk 3D w gierach, filmiki się dobrze ogląda (na poprzedniej karcie (ISA) były nonstop problemy, za mała wydajność itd, a tera jest git).Jest tylko jeden zgrzyt - nie wydali nowych steruff - i jest problem z dźwiękiem pod DX 8.1B. I tak zrobisz jak chcesz Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 po "przerobieniu" kilku kart polecam tylko SB Live Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 A że sie tak spytam .....Czy Mint 3d ma EAX ?????? ....chyba nie co ??? bo wtedy lepiej SB 5.1 tyle że on kosztuje 150 zeta :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 A tak btw: jak oceniacie kodeki dzwiekowe wbudowane w najnowsze plyty glowne - Realtek ALC650, AC'97 2.2 6kanalowe... lepsze od MINTA 3D czy SB 5.1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 bardzo obciazaja procesor ja bym bral SB 5.1, mam i jest wysmienicie, do tego stery od audigy i full wypas, pozatym karta spoko 47mhz pci wyrabia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 A że sie tak spytam .....Czy Mint 3d ma EAX ?????? ....chyba nie co ??? bo wtedy lepiej SB 5.1 tyle że on kosztuje 150 zeta :? Oj.. Typowa argumentacja "sbekowcow". EAX. Bo go SB opatentowal. Cos podobnego wypisywali kiedys wielbiciele 3dfx (o kolorach). A gdybym spytal - jak to jest z obsluga standardu XG w kartach SB :?: .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 dobra qrna wkurzylem sie, kupuje dzwiekowke i teraz chce zebrac porady ;] a wlasciwie to wypisze pare kart i powiedzcie ktora radzicie i ewentualnie jak sie spisuje. Aha i karta do max 80zl Mint 3D 6 Kanalow Sound Blaster 128 Sound Blastire Live 1024/5.1/Value Abit AU 10 Ewentualnie napiszcie wasz typ co do karty muzycznej do 80zl Trudno mi jest ocennić, czy lepszy jest mint, czy sb live (nie wiem, czy tego drugiego dostaniesz poniżej 80zł), bo mam lipne głośniki, które pogarszają jakość dźwięku, a do tego słucham na ogół mp3. Możesz kupić używanego SB Live 5.1 Playera. Nie znam ceny minta, więc się o nim nie wypowiadam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 juz sie zdecydowalem, biore live'a. Jakby ktos z userow forum tweak'a mial na sprzedaz to prosze na priv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 dobra juz zdecydowalem sie, kupuje jakiegos Jamicona ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...