JUGAJ Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Witam postawiłem serwer ftp i wszycho działa tylko koleś który ma swoją sieć na neo+ server z linuxem i jego komp jest któryś tam w sieci niemoże wejść na mojego ftp ja mam dsl w dialogu stały ip wyskakuje mi na w oknie serwera taki komunikat : 530 PORT command only accepts client IP address. co z tym zrobić zęby było dobrze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Tylko ten człowiek za maskarada ma problem z wbiciem się? Inni wchodzą bez problemu? Masz włączoną opcję "Block server-to-server transfer" ? To wyłącz :-) Jakby tamto nie pomogło : Na jakim porcie działa serwer? Próbowałeś ustawić go na pracę w trybie pasywnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 [...]Na jakim porcie działa serwer?'[...]Standardowo na 21 JUGAJ - powiedz "kolesiowi" aby ustawił sobie klienta FTP w trybie pasywnym albo niech sobie przekieruje port TCP/UDP 21 na swój IP w Lanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ok dzięki ale może ktoś by napisał pokolei jak w linuxie przekierować ten port a jako klienta używa przeglądarki bo tak chyba najprościej ?? za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ok dzięki ale może ktoś by napisał pokolei jak w linuxie przekierować ten port[...] http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=566...nux%2A+porty%2A [...]a jako klienta używa przeglądarki bo tak chyba najprościej ??[...]Nie wiem czy najprościej bo nigdy jej nie używałem do FTP 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 a jako klienta używa przeglądarki bo tak chyba najprościej ??OMG :o Powiedz mu natychmiast, zeby zmienil to na cokolwiek innego, bedzie lepsze... a portow nie musi przekierowywac, latwiej bedzie wlaczyc tryb pasywny w kliencie FTP (kazdy ma taka opcje, nawet IE...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUGAJ Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 A dlaczego OMG i dlaczego przeglądarka jest zła jako klient ftp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 bo - nie masz nad nią praktycznie żadnej kontroli (coś "nie działa", ale za chiny nie wiadomo, co) - nie widać błędów (często nic się nie wyświetla albo pojawia się jakiś ogólny błąd) - wolna jest jak mało co rówież:| to już lepiej z ftp.exe korzystać :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...