Lisek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Czytaliscie ten art Super Express'u? http://www.superexpress.pl/iso/dzisiaj/Mag.../raport_1.shtml Szkoda kurcze że fotek żadnych nie ma, hehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Nie chciało mi się całego czytać. Ale :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Nie chciało mi się całego czytać. Ale :lol: .Zaluj... bo fajny artykuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 No to wychodzę z ukrycia. Tylko zabierzcie ode mnie tą cholerną Ripley :lol: Ssssssss!!! Hseeeee!!! Sssssss! Mlask! 8) PS. Tekst słabiutki jak Karmi :) Pisze koleś o zdjęciach, nagraniu...a tu nic :lol: Żałosne. A jeżeli chodzi o te piktogramy- jeżeli ktoś chce wierzyć, niech wierzy. Mam u siebie nagranie, jak te kóleczki świecące robią te znaki. Muszę powiedzieć, że fajnie zrobiony ten film jest. Ale czego siędzisiaj nie da zrobić w filmie? Poczekajcie do 2004 roku- premiera filmu z UWAGA Brucem Lee!!!!! Będą animować człowieka- na samą produkcję tego mają coś 50 milionów 8O 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 buhaha ! Co za zenada ! Nie dziwie sie ze ta gazeta ma kolo 12%rynku ! Tylko nie wiem czy wiekszym debielm jest ten kto to kupuje czy ten co to pisze ? Gazeta taniej sensacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Nie chciało mi się całego czytać. Ale :lol: .Zaluj... bo fajny artykuł. Przeczytałem i dalej twierdzę to co wcześniej czyli :lol: . Pic na wodę i fotomontaż, nawet fotek nie wrzucili. P.S. Zgadzam się z libero. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 nie no artykuł jest bezsensu... jakies opowiesci z "nie do wiary..." co do obcych to wiadomo ze są i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 eeej czemu to cholerstwo wlazło 2x ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 kilku nawianych kolesi poszło w pole i zrobili sobie kręgi a że im się spodobało to co jakis czas to powtażają :lol: kiedys też cos takiego robiłem z kolegą wystarczy deska i troche czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 sorki że 2x ale za pierwszym razem wyskoczyło cos takiego Could not connect to smtp host : 60 : Operation timed out więc myślałem że nie wysłało :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Jezu!! Jakie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 sorki że 2x ale za pierwszym razem wyskoczyło cos takiego Could not connect to smtp host : 60 : Operation timed out więc myślałem że nie wysłało :oops: Jezu ludzieeeeee... Przy swoich postach macie przycisk Usun!!! Malo widoczny?? Po prawej stronie taki krzyzyk!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Jezu!! Jakie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły!!Hmm... tez tak myslalem... ale ... ciekawe co z tego wyniknie? Dogrzebalem sie tez do jakiegos wywiadu. MAN: CZY SA JAKIES NAPRAWDE PRZEKONYWUJACE DOWODY NA ISTNIENIE OBCEJ CYWILIZACJI? R_Bernatowicz: Dla mnie jest oczywiste, ze po tym, co widzialem, przezylem, czy wrecz moglem dotknac, obce cywilizacje przybywaja na ziemie. Ja juz siebie nie musze przekonywac. Wyzwaniem dla mnie jest to, jak przekonac innych. Mam nadzieje, ze material zebrany przez moja Fundacje w ciagu ostatniego roku, a zwlaszcza w wakacje pozwoli na przekonanie tysiecy, jezeli nie milionów ludzi w to, ze nie jestesmy sami we wszechswiecie. O dowodach mozna opowiadac bardzo dlugo. Sa dokumenty wojskowe, sa zeznania wiarygodnych swiadków, osób publicznie powazanych, sa wreszcie zdjecie, filmy, a nawet przedmioty materialne. Chcialem panstwu serdecznie pogratulowac, gdyz zyjecie w bardzo ciekawym czasie i bedziecie mogli zaobserwowac na wlasne oczy, jak nieswiadoma tego ludzkosc nagle bedzie musiala zmierzyc sie z tym problemem. Nastapi to szybciej, niz wielu moze to sobie wyobrazac. ~uRania: Robercie bardzo prosze, powiedz cos o tych zdjeciach, które podobno zrobiles (... i Twoja zaloga) :) ~daria: Czy kiedykolwiek osobiscie widzial pan UFO? R_Bernatowicz: Zaczne od tego, ze ja juz przekroczylem Rubikon. Od lipca tego roku moge jasno powiedziec "Tak, widzialem UFO". Jest to o tyle niezwykle, ze przyjechalem w miejsce specjalnie po to, aby UFO zobaczyc. Mówie tutaj o miejscowosci Wylatowo, gdzie pojawiaja sie kregi zbozowe. W ubieglym roku odczytalem przekaz zawarty w piktogramach mówiacy o tym, ze w tym roku twórcy kregów zbozowych powróca i byc moze bede mógl ich zobaczyc. Spodziewalem sie wiele, a jednak to, co zobaczylem przeroslo moje wszelkie wyobrazenia. Jezeli chodzi o zdjecia, mamy praktycznie wybór ogromny zdjec zrobionych zarówno w nocy, jak i w dzien. Sa na nich widoczne obiekty, które na pewno nie zostaly zrobione w zadnym przedsiebiorstwie lotniczym na Ziemi. Mamy takze filmy, tak naprawde dopiero teraz te filmy do nas docieraja. Ludzie sa odwazniejsi, wiedza, ze nie chcemy ich osmieszyc, ich mentalnosc sie zmienila. Przynosza nam filmy, a my w odpowiednim momencie je zaprezentujemy. Prosze o cierpliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 sorki że 2x ale za pierwszym razem wyskoczyło cos takiego Could not connect to smtp host : 60 : Operation timed out więc myślałem że nie wysłało :oops: Jezu ludzieeeeee... Przy swoich postach macie przycisk Usun!!! Malo widoczny?? Po prawej stronie taki krzyzyk!! dziwne... akurat przy tym nie mam :) tylko zmien i cytuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 sorki że 2x ale za pierwszym razem wyskoczyło cos takiego Could not connect to smtp host : 60 : Operation timed out więc myślałem że nie wysłało :oops: Jezu ludzieeeeee... Przy swoich postach macie przycisk Usun!!! Malo widoczny?? Po prawej stronie taki krzyzyk!! dziwne... akurat przy tym nie mam :) tylko zmien i cytuj... Może dla tego że ktoś już odpowiedział. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 artykul dosc ciekawy i wiarygodny ;] Pozostalo mi tylko czekac jak ujawnia zdjecia i filmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 ale glupota niech facet zasieje buraki ciekawe co sie stnie a to ze igla kompasu sie otchyla to mozna wytlumaczy ze np wysypali troch sproszkowanego magnesu (niemylic z magnezem!) joz wiarygodniej wygladaja te historie z discovery np oglondal ktos jak UFO wylondowalo w rosji to bylo calkiem wiarygodne tu zapodaje pare ciekawych linkoof http://www.ufo.active.pl/opole.html http://www.ufo.active.pl/gdynia.htm http://www.ufo.active.pl/ufodetektor.htm to jest ql http://www.ufo.active.pl/kregi2.html a tu cos podobnego przylooknijecie jeszcze do galerii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 filmy science fiction .......... podroze w kosmosie sa osiagalne , ciekawi mnie kiedy odkryjemy obce cywilizacje w stylu Alienow .......... ehhhh rozmarzylem sie ............. ale w sumie nie chcialbym zeby np 10 takich dronow latalo mi po miescie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 tu zapodaje pare ciekawych linkoof http://www.ufo.active.pl/opole.html http://www.ufo.active.pl/gdynia.htm http://www.ufo.active.pl/ufodetektor.htm to jest ql http://www.ufo.active.pl/kregi2.html a tu cos podobnego przylooknijecie jeszcze do galerii Moze i ciekawych, ale tak samo malo wiarygodnych jak same kregi w zborzu. Ludzie juz kilkadziesiat lat temu skapowali sie jak sie robi takie kregi, ale kilku gluchych ciagle bedzie bablic, ze to ufo. Kazdy idiota moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> deske, przywiazac ja do sznurkow i robic kregi. Nawet najbardziej skomplikowane wzory. Jak sie kiedys porzadnie wkurze, to na wlasnym polu zborza zrobie kregi i zawolam jakas TVP Katowice, dostane moze jeszcze kase, jesli powiem, ze wiem jak to odczytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Mialem cos napisac ale zrezygnowalem.... ;) btw roznica miedzy kregami a "kregami" jest ogromna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 bueheheh różnica między kregami a kregami? =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A co powiecie o bajerach z plaskowyzu Nazca ? To tez jakies buraki wystrugali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A co powiecie o bajerach z plaskowyzu Nazca ? To tez jakies buraki wystrugali ? Nic nie powiemy, bo nie wiemy o co chodzi :P rzuc jakims zdjeciem albo cos. Xon: jaka roznica ? :D chyba taka, ze jedni juz poznali prawde, a inni twierdza, ze chodziaz ktos juz sie do tego przyznal i nawet pokazal jak sie robi najbardziej skomplikowane wzory, to nadal wierzy, ze to ufo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 qrde ale jazda bylaby gdyby od 22 do 6 rano po miescie latalo z 25 Alienow w pelni rozwinietych i 14 predatorow ........... qrde to dopiero bylaby ciszanocna ............ tzn do chwili gdyby zlapaly jakiegos biedaka po pijaku heheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 A co powiecie o bajerach z plaskowyzu Nazca ? To tez jakies buraki wystrugali ? Nic nie powiemy, bo nie wiemy o co chodzi :P rzuc jakims zdjeciem albo cos. Xon: jaka roznica ? :D chyba taka, ze jedni juz poznali prawde, a inni twierdza, ze chodziaz ktos juz sie do tego przyznal i nawet pokazal jak sie robi najbardziej skomplikowane wzory, to nadal wierzy, ze to ufo. Prosze : Zagadkowe rysunki i "pasy startowe" na płaskowyżu Nazca w Peru znajdują się około 400 kilometrów od Limy. Leżą na obszarze 50 kilometrów kwadratowych pustyni. Jako jeden z najlepiej znanych zabytków archeologicznych od dawna wzbudzały zainteresowanie uczonych. Mimo to nadal nie udało się jednoznacznie ustalić w jakim celu zostały stworzone. Istotne jest, że rysunki na płaskowyżu widoczne są tylko z powietrza. W jakim celu i jakim sposobem wykonano wzory, których nie można objąć wzrokiem? Zagadką jest również do kogo były skierowane. Czyżby ówczesna cywilizacja Nazca posiadła umiejętność latania? Znaki w Nazca pozostawały niezauważone przez tysiąclecia. Traktowano je jako nic nie znaczące linie. Dopiero w 1939 dostrzeżono je z samolotu. Wyróżniono następnie takie wzory jak pająk (46 metrów), małpa, ryba (25m), jaszczurka, kondor (110m) i ludzka postać. Od czasu odkrycia linii powstawały różne hipotezy na ich temat. Naukowcy wysuwali takie pomysły jak: kalendarz astronomiczny, mapa, przechowalnie nici tkalniczych czy wizerunki bóstw. Jednak wszystkie te teorie wkrótce upadły z różnych powodów. Sposób wykonania jest również godny uwagi. Aby wykonać rysunki i proste linie o takich rozmiarach potrzebne są przyrządy geodezyjne. Twórcy musieli również dysponować rozległą wiedzą matematyczną i geograficzną. Możemy jednak przyjąć, że leżało to w zakresie możliwości tej cywilizacji. Najważniejsze wydają się zdarzenia, które skłoniły ówczesnych Indian do podjęcia tak żmudnej pracy. Tutaj chciałbym przedstawić mój pogląd na tę sprawę. Możliwe, że parę tysięcy lat temu na pustyni Nazca wylądowali przedstawiciele pozaziemskiej cywilizacji lub dotarły tu ekspedycje z Atlantydy. Budowali lotniska, przeprowadzali badania, nawiązali kontakty z tubylcami i obdarowali ich wspaniałymi przedmiotami. Natomiast Indianie uznali ich za "bogów", dysponujących nieznanymi siłami. Po pewnym czasie przybysze odlecieli. Ludzie pragnęli ich powrotu, więc zaczęli budować "pasy startowe" i "lotniska" na wzór oryginałów. Mieli nadzieję, iż w ten sposób umożliwią im ponowne przybycie. "Bogowie" jednak nie wracali. Ludzie postanowili dać im jakieś znaki, zapraszając w ten sposób na ziemię. Prace trwały w ten sposób przez długie lata, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Lądowanie "bogów" przerodziło się w legendę, która została zapomniana po jakichś wydarzeniach na terenach płaskowyżu Nazca, być może związanych z przybyciem białych kolonistów. Powyższą hipotezę potwierdzają tkaniny i figurki znalezione w Nazca, przedstawiające latających ludzi. Być może niektórym historia wyda się niewiarygodna i naciągana, lecz ma ona sens, w przeciwieństwie do pozostałych, głoszonych przez prawdziwych "specjalistów". Warto również wspomnieć, iż takie kulty w słabo rozwiniętych społeczeństwach zostały zaobserwowane współcześnie na przykład w Nowej Gwinei. Przez jakiś czas stacjonowały tam wojska amerykańskie. Po paru latach odnaleziono "lotniska" a nawet słomiane "samoloty" wybudowane przez tubylców. Jest to chyba istotny dowód na to, iż cywilizacje niżej rozwinięte starają się naśladować te zaawansowane. Jezeli kogos to interesuje to odsylam do BIBLIOGRAFI Warto tez zagladnac na ta strona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 A co powiecie o bajerach z plaskowyzu Nazca ? To tez jakies buraki wystrugali ? Nic nie powiemy, bo nie wiemy o co chodzi :P rzuc jakims zdjeciem albo cos. Xon: jaka roznica ? :D chyba taka, ze jedni juz poznali prawde, a inni twierdza, ze chodziaz ktos juz sie do tego przyznal i nawet pokazal jak sie robi najbardziej skomplikowane wzory, to nadal wierzy, ze to ufo. Szymoon naprawde nie slyszales o plaskowyzu Nazca? Jaka roznica? Wystepowanie anomali elektromagnetycznych, grawitacyjnych i czasowych, domen prozniowych (kule wystepujace na zdjeciach nie widoczne normalnie), pojawianie sie sygnalow ELF, wyjatkowe wysuszenie ziemi, lodygi roslin sa polozone nie przygniecione/polamane, czasem poskrecane ze soba, wplyw kregow na czlowieka znajdujacego sie na ich obszarze. Coz ja nikogo nie bede przekonywal widzialem ostatnio wystarczajaco duzo, a zobacza i inni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Nie czytajcie Denikena ten człowiek jest nie kompetentny.Wszyscy ludzie którzy coś objaśniją jakieś zjawiska dziwnym trafem nie mają przedrostków inż. mgr. ciekawe dlaczego ? zwrócie na to uwagę a w obcych :lol: wierzę a nie wierzę w to że bym im się opłacało łapać ludzi dla badań klinicznych ponieważ oni mają jeszcze lepszą technologię od nas a a my przecież twoży jush prawie całe narządy więc po co im ludzie skoro mogli by ich wyprodukować z kliku komórek naskórka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Taaaa......znowu kosmici. A moze to ludzie cofneli się w czasie o np. 150 lat i te UFO to właśnie nasze samoloty z przyszłości. No co- każda teoria jest dobra! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...