Skocz do zawartości
Lisek

Oni tu są?

Rekomendowane odpowiedzi

No to wychodzę z ukrycia. Tylko zabierzcie ode mnie tą cholerną Ripley :lol: Ssssssss!!! Hseeeee!!! Sssssss! Mlask! 8)

PS. Tekst słabiutki jak Karmi :) Pisze koleś o zdjęciach, nagraniu...a tu nic :lol: Żałosne. A jeżeli chodzi o te piktogramy- jeżeli ktoś chce wierzyć, niech wierzy. Mam u siebie nagranie, jak te kóleczki świecące robią te znaki. Muszę powiedzieć, że fajnie zrobiony ten film jest. Ale czego siędzisiaj nie da zrobić w filmie? Poczekajcie do 2004 roku- premiera filmu z UWAGA Brucem Lee!!!!! Będą animować człowieka- na samą produkcję tego mają coś 50 milionów 8O 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki że 2x ale za pierwszym razem wyskoczyło cos takiego

Could not connect to smtp host : 60 : Operation timed out

więc myślałem że nie wysłało  :oops:

Jezu ludzieeeeee... Przy swoich postach macie przycisk Usun!!! Malo widoczny?? Po prawej stronie taki krzyzyk!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu!! Jakie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły!!

Hmm... tez tak myslalem... ale ... ciekawe co z tego wyniknie? Dogrzebalem sie tez do jakiegos wywiadu.

MAN: CZY SA JAKIES NAPRAWDE PRZEKONYWUJACE DOWODY NA ISTNIENIE OBCEJ

CYWILIZACJI?

R_Bernatowicz: Dla mnie jest oczywiste, ze po tym, co widzialem, przezylem,

czy wrecz moglem dotknac, obce cywilizacje przybywaja na ziemie. Ja juz

siebie nie musze przekonywac. Wyzwaniem dla mnie jest to, jak przekonac

innych. Mam nadzieje, ze material zebrany przez moja Fundacje w ciagu

ostatniego roku, a zwlaszcza w wakacje pozwoli na przekonanie tysiecy,

jezeli nie milionów ludzi w to, ze nie jestesmy sami we wszechswiecie. O

dowodach mozna opowiadac bardzo dlugo. Sa dokumenty wojskowe, sa zeznania

wiarygodnych swiadków, osób publicznie powazanych, sa wreszcie zdjecie,

filmy, a nawet przedmioty materialne. Chcialem panstwu serdecznie

pogratulowac, gdyz zyjecie w bardzo ciekawym czasie i bedziecie mogli

zaobserwowac na wlasne oczy, jak nieswiadoma tego ludzkosc nagle bedzie

musiala zmierzyc sie z tym problemem. Nastapi to szybciej, niz wielu moze to

sobie wyobrazac.

~uRania: Robercie bardzo prosze, powiedz cos o tych zdjeciach, które podobno

zrobiles (... i Twoja zaloga) :)

~daria: Czy kiedykolwiek osobiscie widzial pan UFO?

R_Bernatowicz: Zaczne od tego, ze ja juz przekroczylem Rubikon. Od lipca

tego roku moge jasno powiedziec "Tak, widzialem UFO". Jest to o tyle

niezwykle, ze przyjechalem w miejsce specjalnie po to, aby UFO zobaczyc.

Mówie tutaj o miejscowosci Wylatowo, gdzie pojawiaja sie kregi zbozowe. W

ubieglym roku odczytalem przekaz zawarty w piktogramach mówiacy o tym, ze w

tym roku twórcy kregów zbozowych powróca i byc moze bede mógl ich zobaczyc.

Spodziewalem sie wiele, a jednak to, co zobaczylem przeroslo moje wszelkie

wyobrazenia. Jezeli chodzi o zdjecia, mamy praktycznie wybór ogromny zdjec

zrobionych zarówno w nocy, jak i w dzien. Sa na nich widoczne obiekty, które

na pewno nie zostaly zrobione w zadnym przedsiebiorstwie lotniczym na Ziemi.

Mamy takze filmy, tak naprawde dopiero teraz te filmy do nas docieraja.

Ludzie sa odwazniejsi, wiedza, ze nie chcemy ich osmieszyc, ich mentalnosc

sie zmienila. Przynosza nam filmy, a my w odpowiednim momencie je

zaprezentujemy. Prosze o cierpliwosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu ludzieeeeee... Przy swoich postach macie przycisk Usun!!! Malo widoczny?? Po prawej stronie taki krzyzyk!!

dziwne... akurat przy tym nie mam :) tylko zmien i cytuj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne... akurat przy tym nie mam :) tylko zmien i cytuj...

Może dla tego że ktoś już odpowiedział. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale glupota niech facet zasieje buraki ciekawe co sie stnie a to ze igla kompasu sie otchyla to mozna wytlumaczy ze np wysypali troch sproszkowanego magnesu (niemylic z magnezem!) joz wiarygodniej wygladaja te historie z discovery np oglondal ktos jak UFO wylondowalo w rosji to bylo calkiem wiarygodne

tu zapodaje pare ciekawych linkoof

http://www.ufo.active.pl/opole.html

http://www.ufo.active.pl/gdynia.htm

http://www.ufo.active.pl/ufodetektor.htm to jest ql

http://www.ufo.active.pl/kregi2.html a tu cos podobnego

przylooknijecie jeszcze do galerii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filmy science fiction .......... podroze w kosmosie sa osiagalne , ciekawi mnie kiedy odkryjemy obce cywilizacje w stylu Alienow .......... ehhhh rozmarzylem sie ............. ale w sumie nie chcialbym zeby np 10 takich dronow latalo mi po miescie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu zapodaje pare ciekawych linkoof

http://www.ufo.active.pl/opole.html

http://www.ufo.active.pl/gdynia.htm

http://www.ufo.active.pl/ufodetektor.htm to jest ql

http://www.ufo.active.pl/kregi2.html a tu cos podobnego 

przylooknijecie jeszcze do galerii

Moze i ciekawych, ale tak samo malo wiarygodnych jak same kregi w zborzu. Ludzie juz kilkadziesiat lat temu skapowali sie jak sie robi takie kregi, ale kilku gluchych ciagle bedzie bablic, ze to ufo. Kazdy idiota moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> deske, przywiazac ja do sznurkow i robic kregi. Nawet najbardziej skomplikowane wzory. Jak sie kiedys porzadnie wkurze, to na wlasnym polu zborza zrobie kregi i zawolam jakas TVP Katowice, dostane moze jeszcze kase, jesli powiem, ze wiem jak to odczytac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o bajerach z plaskowyzu Nazca ?

To tez jakies buraki wystrugali ?

Nic nie powiemy, bo nie wiemy o co chodzi :P rzuc jakims zdjeciem albo cos.

Xon: jaka roznica ? :D chyba taka, ze jedni juz poznali prawde, a inni twierdza, ze chodziaz ktos juz sie do tego przyznal i nawet pokazal jak sie robi najbardziej skomplikowane wzory, to nadal wierzy, ze to ufo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde ale jazda bylaby gdyby od 22 do 6 rano po miescie latalo z 25 Alienow w pelni rozwinietych i 14 predatorow ........... qrde to dopiero bylaby ciszanocna ............ tzn do chwili gdyby zlapaly jakiegos biedaka po pijaku heheh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xon: jaka roznica ? :D chyba taka, ze jedni juz poznali prawde, a inni twierdza, ze chodziaz ktos juz sie do tego przyznal i nawet pokazal jak sie robi najbardziej skomplikowane wzory, to nadal wierzy, ze to ufo.

Prosze :

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Zagadkowe rysunki i "pasy startowe" na płaskowyżu Nazca w Peru znajdują się około 400 kilometrów od Limy. Leżą na obszarze 50 kilometrów kwadratowych pustyni. Jako jeden z najlepiej znanych zabytków archeologicznych od dawna wzbudzały zainteresowanie uczonych. Mimo to nadal nie udało się jednoznacznie ustalić w jakim celu zostały stworzone.

Istotne jest, że rysunki na płaskowyżu widoczne są tylko z powietrza. W jakim celu i jakim sposobem wykonano wzory, których nie można objąć wzrokiem? Zagadką jest również do kogo były skierowane. Czyżby ówczesna cywilizacja Nazca posiadła umiejętność latania? Znaki w Nazca pozostawały niezauważone przez tysiąclecia. Traktowano je jako nic nie znaczące linie. Dopiero w 1939 dostrzeżono je z samolotu. Wyróżniono następnie takie wzory jak pająk (46 metrów), małpa, ryba (25m), jaszczurka, kondor (110m) i ludzka postać.

Od czasu odkrycia linii powstawały różne hipotezy na ich temat. Naukowcy wysuwali takie pomysły jak: kalendarz astronomiczny, mapa, przechowalnie nici tkalniczych czy wizerunki bóstw. Jednak wszystkie te teorie wkrótce upadły z różnych powodów.

Sposób wykonania jest również godny uwagi. Aby wykonać rysunki i proste linie o takich rozmiarach potrzebne są przyrządy geodezyjne. Twórcy musieli również dysponować rozległą wiedzą matematyczną i geograficzną. Możemy jednak przyjąć, że leżało to w zakresie możliwości tej cywilizacji.

Najważniejsze wydają się zdarzenia, które skłoniły ówczesnych Indian do podjęcia tak żmudnej pracy. Tutaj chciałbym przedstawić mój pogląd na tę sprawę.

Możliwe, że parę tysięcy lat temu na pustyni Nazca wylądowali przedstawiciele pozaziemskiej cywilizacji lub dotarły tu ekspedycje z Atlantydy. Budowali lotniska, przeprowadzali badania, nawiązali kontakty z tubylcami i obdarowali ich wspaniałymi przedmiotami. Natomiast Indianie uznali ich za "bogów", dysponujących nieznanymi siłami. Po pewnym czasie przybysze odlecieli. Ludzie pragnęli ich powrotu, więc zaczęli budować "pasy startowe" i "lotniska" na wzór oryginałów. Mieli nadzieję, iż w ten sposób umożliwią im ponowne przybycie. "Bogowie" jednak nie wracali. Ludzie postanowili dać im jakieś znaki, zapraszając w ten sposób na ziemię. Prace trwały w ten sposób przez długie lata, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Lądowanie "bogów" przerodziło się w legendę, która została zapomniana po jakichś wydarzeniach na terenach płaskowyżu Nazca, być może związanych z przybyciem białych kolonistów. Powyższą hipotezę potwierdzają tkaniny i figurki znalezione w Nazca, przedstawiające latających ludzi.

Być może niektórym historia wyda się niewiarygodna i naciągana, lecz ma ona sens, w przeciwieństwie do pozostałych, głoszonych przez prawdziwych "specjalistów".

Warto również wspomnieć, iż takie kulty w słabo rozwiniętych społeczeństwach zostały zaobserwowane współcześnie na przykład w Nowej Gwinei. Przez jakiś czas stacjonowały tam wojska amerykańskie. Po paru latach odnaleziono "lotniska" a nawet słomiane "samoloty" wybudowane przez tubylców. Jest to chyba istotny dowód na to, iż cywilizacje niżej rozwinięte starają się naśladować te zaawansowane.

Jezeli kogos to interesuje to odsylam do BIBLIOGRAFI

Warto tez zagladnac na ta strona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymoon naprawde nie slyszales o plaskowyzu Nazca?

Jaka roznica? Wystepowanie anomali elektromagnetycznych, grawitacyjnych i czasowych, domen prozniowych (kule wystepujace na zdjeciach nie widoczne normalnie), pojawianie sie sygnalow ELF, wyjatkowe wysuszenie ziemi, lodygi roslin sa polozone nie przygniecione/polamane, czasem poskrecane ze soba, wplyw kregow na czlowieka znajdujacego sie na ich obszarze. Coz ja nikogo nie bede przekonywal widzialem ostatnio wystarczajaco duzo, a zobacza i inni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytajcie Denikena ten człowiek jest nie kompetentny.Wszyscy ludzie którzy coś objaśniją jakieś zjawiska dziwnym trafem nie mają przedrostków inż. mgr. ciekawe dlaczego ? zwrócie na to uwagę a w obcych :lol: wierzę a nie wierzę w to że bym im się opłacało łapać ludzi dla badań klinicznych ponieważ oni mają jeszcze lepszą technologię od nas a a my przecież twoży jush prawie całe narządy więc po co im ludzie skoro mogli by ich wyprodukować z kliku komórek naskórka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi