krism50 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Witam. Od paru dni posiadam nowy sprzęcik. Wszystko jest nowe oprócz mojego kochanego dysku (seagete). I tu jest problem. Gdy miałem starą płytę główną to nie odczytywała całej pojemności dysku (40 GB), tylko 37. I teraz, gdy włączam np. Partition Magic 8 to pojawia się komunikat "Init failed: Error 117. Partition`s drive letter cannot be indetified" i program się nie uruchamia. Co mam zrobić, aby to naprawić? Help! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 A czy masz dobrze ustawioną zworkę na dysku :?: MIałem taki dysk i trzeba było dobrze się przyjrzeć żeby poprawnie dać zworkę na mastera (odwrócone były na nalepce oznaczenia master - slave) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zacznijmy od tego że dysk 40GB to tak naprawde 37GB i tak jest zawsze 37.2GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 bo to 40gb to jest liczone marketingowo. taki dysk ma 4000000000 kilobajtow. a poniewaz megabajt to 1024 a nie 1000 kilo to oni mowia ze to jest 40gb a faktycznie jest 37. ja z 60 mam 56. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 ale gdyby mial na slave to i tak by mu chodzil :) mialem wlasnie ustawionego takiego samego seagate 40gb i chodzil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 A nie miałeś na tym dysku partycji w formatach innych niż FAT/NTSC (np Linuxowych) bo o ile pamiętam to miałem ten sam błąd.Na początek sprubuj dyskiem startowym od XP lub Fdiskiem usunąć ewentualne podejżane partcje a jak to nic nie da to może pozostać tylko usunięcie wszystkich partycji lub użycie programu w stylu MaxBlast dla Maxtorów (o ile dla Seagat'ów takie coś jest) i zabawa od zera :? .Mógłbyś jeszcze napisać czy to jest jedyny twój dysk i czy masz na nim system i jak robiłeś te partycje.W razie wypisania przeze mnie jakichś bzdur przepraszam, to zmęczenie. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...