Skocz do zawartości
EmperoR_2001

Dueon 1600@1800 + FX5200 Ultimate

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej niemożliwe 9000 w 3d01 na tak wykręconym Duronie.

Ja na D1800@2350 i Ultimate@325/625 max wyciagłem 8995pkt.

9000 przekroczyłem na Thortonie2200+@2250MHz.

A co do TV-out lepsza jakość obrazu na radkach i lepsza obsługa na radkach, miałem R9000 i ogólnie lepsza jakość obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na magistralce 160 zasiłka nie wyrabia. Choć tak naprawdę nie wiem co nie wyrabia bo potrafi łazić tak 10h a za którymś razem wyskakują niebieskie ekrany :evil: A ten GF3TI500 dużo szybszy od tego FX? Jakość TV naprawdę jest tak słaba? Mój kumpel wyciąga na 1700+ kręconym na fsb 166mhz 9700pkt, jak on to robi?

Ale w takim Far Cry to ten FX będzie już znaczzzznie szybszy od mojego R9100L, teraz w medium(shadows low) wyciągam 20-30fps :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9100L nie warto zmieniac na 5200 lub 3Ti500.

Lepiej dozbierac do czegoś lepszego lub poczekac na spadek cen.

Pewnie bedziesz oczekiwał rewolucji, a sie zawiedziesz.

A co do Durnia to mimo wszystko sądze że napiecie za niskie, podnieś drutem na 1.7 lub 1.75 i bedzie git. Pociągniesz może FSB ponad 166.

Daj lepiej 1.75 i ewentualnie dołozysz +5%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9100L nie warto zmieniac na 5200 lub 3Ti500.

Lepiej dozbierac do czegoś lepszego lub poczekac na spadek cen.

Pewnie bedziesz oczekiwał rewolucji, a sie zawiedziesz.

A co do Durnia to mimo wszystko sądze że napiecie za niskie, podnieś drutem na 1.7 lub 1.75 i bedzie git. Pociągniesz może FSB ponad 166.

Daj lepiej 1.75 i ewentualnie dołozysz +5%.

To ja chyba dobry model dorwałem, bo mi idzie na 1.57V (czyli więcej o te 5%) stabilnie do fsb 170 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No powiecie ile wyciągne? 8500? Kurczę bo nie wiem czy brać :( W Far Cry bym se pograł, bo ta karta co mam to jest kicha, niby w 3dmark dobry wynik ale np.: nowy Splinter Cell nie zależnie od rozdzielczości i detali 2-10fps :( Pewnie przez te pamięci (5ns). A za rok bym se wymienił na coś lepsiejszego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na duronie przy 2371MHz nigdy nie przekroczyłem 9000pkt max. to 8995, 9000 przekroczyłem na Thortonie2200+@2800+

A karta się nieżle kręci, moze dawałeś dobre stery bo ja leciałem na 53.03 , a wiadomo do 3d01 lepsze są starsze sterowniki.

A też jestem na sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używaną za 270zł :D Z radiatorami na pamięciach. Ten właściciel też mi pisał żą na starych przekraczał 10000 a na nowych jest 9200-9400. Za to w 3dmark2003 jest 1800. Ti4200 odpada bo raczej muszę kupić ram :?

Ale 3dmark 2001 mnie właściwie nie interesuje. Jak będzie w grach typu nowy Splinter Cell?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest za mocna karta, ja bym nie zmieniał z tego co masz.

W NFS UNG na 1280-1024 i max detale smiga aż miło

Far CRY miałem tylko demo i na medium cieniutko, może dlatego że mam tylko 256ram

Splinter Cell na medium tak sobie może mało pamięci, ale też miałe tylko demo.

Ale za to np w Max Paine 2 śmiga i DX9 sie przydaje jak ktoś lubi szczególiki np odbicie w lustrze. Rozdz 1280/1024.

Ogólnie można we wszystko pograc ale dla komfortu powinieneś podkrecić Durona tak do 2100-2200.

Wyjscie TV w porzadku, często oglądam filmy na TV i OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest za mocna karta, ja bym nie zmieniał z tego co masz.

W NFS UNG na 1280-1024 i max detale smiga aż miło

Far CRY miałem tylko demo i na medium cieniutko, może dlatego że mam tylko 256ram

Splinter Cell na medium tak sobie może mało pamięci, ale też miałe tylko demo.

Ale za to np w Max Paine 2 śmiga i DX9 sie przydaje jak ktoś lubi szczególiki np odbicie w lustrze. Rozdz 1280/1024.

NFS na moim 1024x768 medium 25fps robi :lol: W Splinter Cell nie da się grać. więc chyba warto, ale jeszcze spróbuje wykombinować na tegi TI. A jak nie dam rady to wezmę tego FX-a.

Jak pisze. Ta moja karta w 3dmark wydaje się całkiem niezła ale w grach nie wyrabia. Ostatnio np. Joint Operation low 1024 i 10-20fps :( To przez te [ciach!]o warte pamięci, na bank.

Ale dalej nie wiem co to ten drut mod :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda z NFS:U

Porównując z pełnym radeonem 9100 u kolegi i ultimate u mnie...Nie ma zacięć, wszystko śmiga, detale na full.Pełen wypas. To była dobra karta, jak na fx5200 bez ultra najlepsza wg mnie. 600 Mhz na pamieciach robi swoje...Aida pokazuje ~10Gb/s przepustowosci :)

Pozostałe gry tez chodziły ok. Ostatnie w co gralem to Sacred i X2- tu było koło 27 klatek o ile dobrze pamiętam. Na Radku Xt mam teraz kolo 50 :?

Własnie, musze przetestowac NFSU na nowej karcie:D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi