greenhorn Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 witam jak w temacie, taki mam pokoj i chcialbym miec do tego dobre glosniki. aktualnie mam: http://trust.com/products/product.htm?artnr=13264 wiec pozostawie to bez komentarza, wczesjniej mialem samsungi 2.1 i prawde powiedziawszy byly o niebo lepsze. Potrzebuje dobrego zestawu i nie za drogiego (max 600zl) do grania, i ew. ogladania filmow, co proponujecie? moga byc 5.1 lub jakis wypas 2.1 (wnioskuje że ze wzgledu na duza kwadrature pokoju i ilosc kasy dobrego 5.1 nie kupie, wiec wypadnie na 2.1) [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 do 600zl to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9029 dprzucasz 100zl do 600zl i masz to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9379 a tak wogle to moze zastanawiales sie nad innym rozwiazaniem takim jak zakup wzmacniacza i kolumn ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 nie nie zastanawialem sie nad zakupem wzmacniacza i kolumn. a co do twoich propozycji to Logitech Z-2200 THX sa calkiem niezle zwlaszcza cert THX :twisted: tylko ta cena... a jezeli chodzi o Logitech Z-3, no to niewiem, chyba lepsze by byly LONGTECH SP-622:> tak mi sie wydaje:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 w sumie jak nie chcesz bawic sie w kapletowanie kolumn i wzmacniacza to jednak polecalbym ten zestaw Logitech Z-3 gra naprawde dosc dobrze jak na komputerowe glosniki i wydaje mi sie ze ten longtech to niestety inna klasa produktu nie przystajaca do logitecha, pozatym ten zestaw Z-3 w tescie glosnikow 2.1 przeprowadzonym przez PCWK zajal 2 miejsce zaraz po Logitechu Z-2200... jezeli zdecydujesz sie na kolumny + wzmak to cos sie pomysli i wybierze ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 w sumie to post otwarty jak masz jakies pomysly z tym wzmacniaczem i kolumnami to wal! powiem tylko ze mega duzej mocy to ja nie potrzebuje zalezy mi bardziej na jakosci dzwieku niz jego mocy:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 kamien pewnie zaqraz jakies tannoye zaproponuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 i bardzo dobrze. uwazasz ze tannoye sie nie nadaja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek1 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 i bardzo dobrze. uwazasz ze tannoye sie nie nadaja ?wunat a ty co niedawno tesla i technics a nagle tannoy z senonem i audiofil sie zrobiles :wink: wiesz zeby one pokazaly to co ludzie tak zachcwalaja sprzecik troche lepszy jest potrzebny ale tez kupuje tego denonika :twisted: mysle ze te kolumn ze zwyklym sprzetem dobre a zajebiste ze sprzetem (wzmak) jakis nad 320 bee pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 wiesz poprzednio mialem pokoj 24m2 i wsadz tam Tannoy M2, powodzenia, dlatego wlasnie potrzebowalem podlogowki z teslami. nie do konca rozumiem Twoja jest strasznie chaotyczna :> porownanie do NAD`a tez bez sensu. To tak jakbym porownywal R9200SE do R9800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 mozecie cos wiecej napisac, az tak mocno to ja nie jestem zorientowany w tym co piszecie lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 :arrow: Boniek1 (hej st3fan ;) ) ten Denon PMA-250 jest bardzo dobrym wzmacniaczem i napewno lepszym za jakiego go uwazasz, w testach stereophile wyprzedzil w porownaniu skadinad uwazanego za doskonaly sprzet NADa 3220... a to juz sporo znaczy... aha moge zareczyc ze naprawde gra bardzo dobrze, posiadam go co do tannoyi to nie rozumiem twoich pretensji, sa to kolumny wybitne w swojej cenie to dlaczego mam ich nie polecac ?? :arrow: greenhorn powiedz ile pieniedzy przeznaczyl bys na maxa na zestaw i jakiej muzyki sluchasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 maxymalnie to moge tyle co te logitech z 2200 THX, czyli ok 720 (chyba oszalalem!!) a muzy slucham roznej, wszystko oprocz jazzu:P przewaza glownie muza filmowa, z basami (basy to podstawa, najwazniejsza cecha), aha i nie potrzebuje wypasionej mocy te 200 W RMS mimo wszystko u tego logitecha to za duzo 100max by wystarczyla, preferuje raczej sluchanie w domowym zaciszu a nie naglasnianie calego osiedla:> no ale THX to THX, jak dla mnie cos;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Glosniki Z-2200 z czystym sumieniem moge polecic dzwiek jest po prostu zapupisty ! :) Posiadam wiem co mowie,przedtem mialem Z-540 to jednak zupelnie inna klasa... Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 tu masz tescik http://www.pcworld.pl/artykuly/37716.html jezeli masz te 700zl z kawalkiem bierz Z-2200, jak ci brakuje to bierz Z-3... do muzyki filmowej zestawik z subkiem bedzie jak znalazl pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5820 nie kupuj logitechow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5820 nie kupuj logitechow! niby dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Nie będę się rozpisywał ale wystarczy chyba fakt ,że cambridge soundworks ma znacznie większe doświadczenie w produkcji głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 heh ja sluchalem creative tych co podales i logitechow no i logitech w kulturze brzmienia o klase wyprzedza creativa.... ktory robi mase lomotu nie zwiazanego kapletnie z dzwiekiem... srednich tonow zupelnie brak, sam lomoczacy bas i niskie ramy wysokich logitech za to gral bardziej rowno chociaz rowniez eksponowal wysoki i niski zakres ale nie w takim stopniu jak creative a co do doswiadczenia to mysle ze wazniejsze jak sprzet gra a nie jakie ma doswiadczenie firma produkujaca go ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthMirek Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Szczerze mówiąc nie wiem jak grają te modele ale słyszałem np ,że głośniki logitecha są do niczego (ładnie zapakowane, ładny ogólny design ale w środku prawie na poziomie madia techa :D) Sam mam od 2 dni logitechy i mi odpowiadają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 a mozecie powiedziec cos wiecej o tym wzmacniaczu Denon PMA-250 ... na ile glosnikow ma wyjscie ... jakie do tego głosniki mozna walnac ... hmm chce miec czysty dzwiek +bass :D słucham TECHNO wiec wiecie o co mi chodzi :) ..hm aktualnie mam wieze ELTRA ze wzmacniaczem ATS 361 moge jeszcze z tym cos podziałac ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 o denonie pma250 bylo duzo juz na tym formu, bardzo dobry wzmak do stereo, wyjsie na dwa glosniki... brzmienie dynamiczne, szczegolowe dosyc z bardzo dobra przestrzenia aaaaaa slowo o basie, jest mocno zaznaczony, miesisty ale szybki i kontrolowany, szczerze polecam ten sprzet... do denona to co teraz masz to sa lata swietlne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksus Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 powiadasz lata świetlne ... a jakie maX pod to moge podłaczyć głośniki ?:) teraz mam 80 W :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 max mozesz podlaczyc jakie chcesz :) a tak btw to ten denon ma 2x20W na 8ohm mocy ale takie prawdziwej "nadowskiej" mocy tak wiec podlaczasz co chesz aby mialo od 4 ohm w gore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...