Skocz do zawartości
Theriel

Kilka pytaÅ„... dla mnie ważnych.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Na sam początek może moja konfiguracja:

-Intel Pentium 2.0GB Northwood

-Epox 4BEAV

-1024MB DDR RAM 266MHz Kingstone

-Leadtec Winfast GeForce 3 TiT 500MHz

-Zasilacz Antec 430W

-WD Caviar 200GB 8MB cache, który leży w CoolDrive 3 (Coolmaster)

-4 wiatraczki w obudowie, dwa z przodu, dwa z tyłu

-LiteOn 52x32x52

-"jakiś" napęd DVD

Aktualnie czekam na karty graficzne z nowym chipsetem NVidii (wtedy wymienię kartę), oraz na procesory Prescott/Tajas na nowej podstawce (wtedy wymienię procesor, płytę główną oraz pamięć RAM).

A oto moje pytania:

1.Jaki kupić wentylator/radiator na procesor (czy wogóle kupować inny niż standardowy ? Czy wentylator, który wg Was jest warty zakupienia, będzie pasował do procesora z nową podstawką ?)

2.Czy wg Was, warto do tej konfiguracji coś dokupić/wymienić ?

3.Jak jeszcze mogę ochłodzić temperaturę wnętrza komputera ? Martwi mnie np: często dosyć ciepła powierzchnia radiatora CoolDrive, czy też samego procesora

4.Co symbolizuje dźwięk Biosu o charakterze - "wysoki dźwięk, niski dźwięk" - szybko przeplatane nawzajem ? Na początku wyłączył mi się komputer, dając jakiś dźwięk, później przy uruchamianiu miałem w/p sygnał dźwiękowy.

5.A może uważacie, że nie warto czekać na nowe k. graf. i procesory, tylko już teraz coś zmienić?

Z góry byłbym wdzięczny za pomoc i przepraszam, za pewnie banalne pytania.

Pozdrawiam

Theriel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje na tym forum taka opcja jak Dołączona grafika

AD.2 - Nie

[...]Martwi mnie np: często dosyć ciepła powierzchnia radiatora CoolDrive, czy też samego procesora

Taka już rola radiatora ze ma odprowadzać ciepło z procesora więc sam je pochłania . Na moim radiatorze moge jajka smażyć ale jakoś sie tym nie przejmuje (temp.~60*C)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi