frstjob Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zależy gdzie się mieści sklep, jaki jest wskaźnik przestępczości itd. Nie każdy sklep niestety to ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 twierdzisz ze nie kazdy sklep ma ochrone?? w SZCZECINIE jest okolo 40 sklepow ze sprzetem komputerowym i powiem ci ze tylko 1 slownie JEDEN nie ma monitoringu agencji ochrony a to tylk dlatego ze ma wlasnych pracownikow i wlasna telewizje przemyslowa. druga sprawa to jesli to co muwisz faktycznie ma miejsce to dziwi mnie glupota wlascicieli tych sklepow bez monitoringu. w sklepie towar na kilkadziesiat tysiecy i zero ochrony tego towaru?? nawet w renomowanej agencji ochrony miesieczny koszt monitoringu nie jest wysoki. podam przykalad na podstawie szczecina. firma GEMINI (to nie jest reklama) jest jedna z 2 najwiekszych i bodajze najlepsza agencja w szczecinie. miesieczny abonament na monitoring w naprostszej formie, czyli alarm i patrol interwencyjny na sygnal, kosztuje 390zl. I CO TO JEST DROGIE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 U mnie w Lublinie blisko jest hurtownia nie trzymają dużo towaru u siebie (sądząc po kubaturze sklepu). Poza tym nie słyszałem żeby ktoś jeszcze obrobił takowy sklep :wink: Lublin to Lublin - porządnego sklepu dla overclockerów nie znajdziesz :evil: Ogólnie kicha nawet z grafami bo w 80% sklepów nie mają nawet na stanie zwykłego 9800Pro 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Hehe ... ten sklep jest malutki ... i niestety nie jest monitorowany :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Art 115 § 12. Groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem. Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. to mówi kodeks karny, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 twierdzisz ze nie kazdy sklep ma ochrone?? w SZCZECINIE jest okolo 40 sklepow ze sprzetem komputerowym i powiem ci ze tylko 1 slownie JEDEN nie ma monitoringu agencji ochrony a to tylk dlatego ze ma wlasnych pracownikow i wlasna telewizje przemyslowa. druga sprawa to jesli to co muwisz faktycznie ma miejsce to dziwi mnie glupota wlascicieli tych sklepow bez monitoringu. w sklepie towar na kilkadziesiat tysiecy i zero ochrony tego towaru?? nawet w renomowanej agencji ochrony miesieczny koszt monitoringu nie jest wysoki. podam przykalad na podstawie szczecina. firma GEMINI (to nie jest reklama) jest jedna z 2 najwiekszych i bodajze najlepsza agencja w szczecinie. miesieczny abonament na monitoring w naprostszej formie, czyli alarm i patrol interwencyjny na sygnal, kosztuje 390zl. I CO TO JEST DROGIE? My mamy niedaleko hurtownie :wink: Nie musimy składować tu sprzętu. Na sklepie mamy tylko myszki, klawiatury i czyste płyty :P hmm ... jeszcze w biurku mam troche Antków XP 2000 + ale chyba spalone :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 ja miałem dwa włamy do czasu jak ochrony nie wynajelismy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Art 115 § 12. Groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem. Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. to mówi kodeks karny, Ona mu nie grozila. Powiedziala tylko ze jej maz przyjdzie i wtedy blantmen zobaczy, wiec artykuly ktore tu podales nie maja zadnego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Art 115 § 12. Groźbą bezprawną jest zarówno groźba, o której mowa w art. 190, jak i groźba spowodowania postępowania karnego lub rozgłoszenia wiadomości uwłaczającej czci zagrożonego lub jego osoby najbliższej; nie stanowi groźby zapowiedź spowodowania postępowania karnego, jeżeli ma ona jedynie na celu ochronę prawa naruszonego przestępstwem. Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. to mówi kodeks karny, Ona mu nie grozila. Powiedziala tylko ze jej maz przyjdzie i wtedy blantmen zobaczy, wiec artykuly ktore tu podales nie maja zadnego znaczenia. czyli co to według ciebie jest to co ona powiedziała jak nie groźba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Kochany nie ucz mnie co to jest grozba karalna bo tak sie sklada ze pracuje w policji :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Otóż sprawa wygląda następująco. Pracuje w sklepie komputerowym, mamy tu też stałe łącze. Wspólnie z szefem jesteśmy adminami. Przyszła jakaś babka, która ma nieuregulowane płatności za instalację oraz za 2 miesiące. Pokazałem jej ile ma do zapłaty, a ona mi na to, że nie zapłaci, że to za dużo, że w ciula lecimy itd. No i na koniec dodała - "Jak mi pan internetu nie włączy, to porozmawiamy inaczej ! " Czy mam to potraktować jako groźbę i zgłosić to na pały ?? Zaznaczam, że powiedziała to dość ostrym tonem ... Co mam robić, bo trochę mam dyga, a szef będzie za 1,5 godziny :? Potraktować to poważnie, czy czekać i zobaczyć jak się sprawy potoczą ???Nie wiem w czym problem - jeśli macie w regulaminie podane iż jak ktoś nie płaci - to można z nim rozwiazaćumowę llub wyłączyć net to piszesz do niej pismo. Szanowni Państwo. Z uwagi na fakt iż w okresie od ... do ... nie uregulowalo Państwo rachunków za korzystanie z naszego łącza internetowego uprzejmie zawiadamiamy iż jeśli nie uregulują Państwo zadłużenia (wraz z należnymi odsetkami ustawowymi - lub innymi jeśli macie takie przyjęte)w przeciągu 5 dni (czas przykładowy) przestaniemy świadczyć na rzecz Państwa usługi związane z umożliwianiem z koszystania z internetu praz skierujemy sprawę przeciw Państwu do stosownych organów. Z poważaniem .................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Kochany nie ucz mnie co to jest grozba karalna bo tak sie sklada ze pracuje w policji :lol: :lol:Osz ty cholero :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Nie wiem w czym problem - jeśli macie w regulaminie podane iż jak ktoś nie płaci - to można z nim rozwiazaćumowę llub wyłączyć net to piszesz do niej pismo. Szanowni Państwo. Z uwagi na fakt iż w okresie od ... do ... nie uregulowalo Państwo rachunków za korzystanie z naszego łącza internetowego uprzejmie zawiadamiamy iż jeśli nie uregulują Państwo zadłużenia (wraz z należnymi odsetkami ustawowymi - lub innymi jeśli macie takie przyjęte)w przeciągu 5 dni (czas przykładowy) przestaniemy świadczyć na rzecz Państwa usługi związane z umożliwianiem z koszystania z internetu praz skierujemy sprawę przeciw Państwu do stosownych organów. Z poważaniem .................... :lol: Dokładnie takie same pismo jej wysłaliśmy. Tyle że zamiast kierować sprawę do stosownych organów mamy - zerwiemy umowę i poniosą Państwo dodatkowe koszty. Wspólnie uznaliśmy, że przestaniemy się bawić w kotka i myszkę z ludźmi. Płacić mają do 10 każdego miesiąca, jak nie zapłacą do 14 wyłączamy internet, wysyłamy pisemko z poleceniem zapłaty w ciągu najbliższych 5 dni roboczych (dojdzie na następny dzień, albo jeszcze w ten sam, bo poczta jest 2 kroki z tąd :) ), wtedy podłączenie będzie wynosić 10 złoty extra. No a jak nie to pomachamy im na dowidzenia. To ich może nauczy punktualności i solidności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Kochany nie ucz mnie co to jest grozba karalna bo tak sie sklada ze pracuje w policji :lol: :lol: ale przeciez to widac - pustostan ogolny, zaczynac sformulowanie od kochany i nazwac sie lordem to trzeba faktycznie pracowac w policji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Kochany nie ucz mnie co to jest grozba karalna bo tak sie sklada ze pracuje w policji :lol: :lol: ale przeciez to widac - pustostan ogolny, zaczynac sformulowanie od kochany i nazwac sie lordem to trzeba faktycznie pracowac w policji Dobre mrtnt :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 PUSTOSTAN to jestes ty. nie zycze sobie obrazania. A dalsza dyskusje z toba uwazam za zbedna, przeciez ty i tak wiesz lepiej prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 PUSTOSTAN to jestes ty. nie zycze sobie obrazania. A dalsza dyskusje z toba uwazam za zbedna, przeciez ty i tak wiesz lepiej prawda. Specjalnie tak napisalem zeby Ci uzmyslowic co sam robisz, pisanie komus przez kochany jest pogardliwe i pozbawione szacunku do drugiej osoby chyba ze go kochasz rzeczywiscie to wtedy ok. :wink: Ale peace :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 moze jest "inny" i go kocha :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johar Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 podsumowujac: kochajmy sie wszyscy ! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 podsumowujac: kochajmy sie wszyscy ! :Pi placmy za internet w terminie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ale zeszliście z tematu :wink: Wracając do sprawy kamer ... kupujemy na Allegro atrape kamery z sensorem ruchu :) Może i atrapa, ale nikt o tym wiedzieć nie musi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 A ile taka atrapka kosztuje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 50 pln :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...