pbuda Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 powiedz mi cfaniaku, co mozna spierdaczyc zakladajac Silencera? 1060025[/snapback] Mozna nie podlaczyc wiatraka, Mozna zaslonic wylot, i wreszcie, Mozna mierzyc temperature po o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 kupilem tego zalmana i mam na nim wiatrak OP1 80mm, calosc po podkreceniu i wygrzewaniu jest ciepla a heatpipy lekko gorace rdzen na moim 9800pro poszedl na 438 a mem 390, czyli jest ok uzylem tej pasty ktora daja i starczylo na styk! musialem zwijac tubki moze na lepszej pascie by jeszcze dalej rdzen poszedl, sprawdze to kiedys jak sobie as5 kupie tylko skladanie tej konstrukcji to meczaca zabawa, bo wszystko musi byc rowno zeby sie ladnie stykalo <_< az mi sie go rozkladac nie chce znowu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 dzis wlasnie zalozylem tego zalmana i... sie skurczybyk grzeje! niby znaczy to ze dziala ale w idle (w zasadzie tylko przegladanie netu) rurki sa gorace (palca przez kilka sekund mozna tylko utrzymac), radiatory troche chlodniejsze ale i tak jajecznice pewnie by zrobil :wink: tak juz sie cieszylem ta cisza, pierwszy raz uslyszalem jak dysk pracuje, a tu sie zanosi ze trzeba bedzie jakiegos wentyla wstawic bo co to bedzie sie dzialo jak jakiegos Far Cry zapuszcze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Przecież masz napisane w instrukcji, że do 9800Pro przy ZM80D MUSISZ dołożyć wiatrak. ZM-OP1. Podłączasz na 7V (jest tam przejściówka) i go nie słychać a dobrze wieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Przecież masz napisane w instrukcji, że do 9800Pro przy ZM80D MUSISZ dołożyć wiatrak. ZM-OP1. Podłączasz na 7V (jest tam przejściówka) i go nie słychać a dobrze wieje. 1712058[/snapback] fakt nie doczytalem... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Założyłem Silencera rev3 na GF 5600, wcześniej był TT Fanless (wydajnościowy odpowiednik Zalmana) i na TT podczas grania było przy rdzeniu ok 50*C. Teraz wygrzewam Silencera więc niedługo dam znać... Aha, TT ma bdb warunki pracy:wentyl 120mm@12v(qoltek 1500RPM) i Frezer 64 z wiatrakiem od strony grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djkropa Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Witam, chciałbym kupić coś bez wiatraczka, tak więc zastanawiam między Zalmanem 80d-hp a Be Quiet Polar Freezer. Takie cacko planuje założyć na MSI fx5600. Jak sądzicie czy da się wówczas jeszcze podkręcić mojego GF? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...