Maja Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Witam. Od dłuzszego czasu mam taki problem ze kiedy słucham muzyki (mp3) na kompie i np chcę skopiowac coś z płyty to muzyka zaczyna się strasznie zacinac ze nie mozna jej słuchac. Jezeli ktoś wie co to jest to proszę o pomoc. Dodam ze mam bartona 2500 , płyte Epox 8rda3i dysk 120 8mb seagate, 512ram i karte dzwiękową SBlive 5.1. A i jeszcze jeden problem - ostatnio nagrywarka strasznie dlugo nagrywa mi płyty - z prędkością 24x w czasie 10 minut , wczesniej takie cyrki mi się nie działy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Włącz DMA we właściwosciach urządzenia. scislej rzecz biorąc to pod XP odpal Menedzer urządzen > Kontrolery IDE/ATA/ATAPI > Podstawowy kanal IDE > zakladka Ustawienia zaawansowane i to samo pomocniczy kanal IDE musi byc wlaczone DMA (opcja DMA jesli dostepne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...