[cahe] Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Od kiedy moj GF4Ti poszedl pod mlotek mialem karte Matroxa 4MB (fajny, ostry obraz), ale niestety karta zastrajkowala i sie zjarala. Pozostal mi do wyboru S3Virge lub nic (wybralem to pierwsze). Od kilku dni uzeram sie z karta, poniewaz zawiesza ona caly komputer po wejsciu do Windows w losowym momencie (od 10-30 sekund po wpisaniu hasla). Mysz sie nie rusza, klawiatura nie reaguje - dead na calej linii. Problem rozwiazal Tryb VGA (640x480x16 kolorow), ale nie da sie pracowac w takiej rozdzielczosci (a jednak :/). Macie moze jakies sugestie? Probowalem karte wkladac do roznych portow PCI, wymienilem nawet plyte glowna (na taka sama, mam 2 ;-))! Karta dziala dobrze w innym komputerze (Albatron KX400@Duron 1600). Moj konfig: Abit AI7, P4 2,4Ghz@3,2Ghz (probowalem odkrecic - wynik taki sam), 1GB RAM DDR 400, zadnych innych urzadzen w slotach PCI lub AGP, Zasilacz Chieftec 420. Najnowszy BIOS do plyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 bueheee %-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 bueheee %-) ??? Dodam jeszcze tylko, ze system to Windows 2000 i ze testowalem inna karte (ten sam model) i takze nie dzialala. Pamiec na karcie nie jest rozszerzana. Moja karta u kolegi na 2000 i XP dziala poprawnie - jego karta (wlasnie ten sam model) u mnie wisi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 A przestawiłeś bootowanie z AGP na PCI i przydzieliłeś w biosie przerwanie do VGA :?: Możliwe że w tym leży problem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 bueheee %-)I po co ten tekst? Nie masz nic do powiedzenia to nic nie pisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 A przestawiłeś bootowanie z AGP na PCI i przydzieliłeś w biosie przerwanie do VGA :?: Możliwe że w tym leży problem. Pozdrawiam Obie rzeczy zrobione zostaly, bez skutku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 No to ostatnie 2 strzały :wink: 1. Nie podpiąłeś czasem wyjścia TV-Out i monitora na raz. Pamiętam że mój virge też wtedy się nie wyrabiał, żeby obejrzać film, trzeba było wyłączyć kompa, odpiąć monitor i podpiąć TV-Out. Po takim zbootowaniu chodził oki, ale zawsze tylko na 1 wyjściu, 2 wyjścia równolegle powodowały zwisy. 2. Odinstalowałeś stery z poprzedniej grafy :?: Więcej Ci niestety nie pomogę, 0 innych koncepcji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 1. Moj Virge nie ma tvout'a ;-) 2. Odinstalowalem - tez myslalem, ze stare stery Nvidii cos mieszaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Heh, mialem te same problemy z S3 Virge jeszcze 3 dni temu. Niestety musze cie zmartwic - probowalem niemal wszystkiego i jedynym sposobem na brak zwisow OS byla wymiana S3 na GF2MX :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Heh, mialem te same problemy z S3 Virge jeszcze 3 dni temu. Niestety musze cie zmartwic - probowalem niemal wszystkiego i jedynym sposobem na brak zwisow OS byla wymiana S3 na GF2MX :? Eh... szkoda. Moj kofany gf4 mx gainwarda z pamiatkami 3,6ns (bedzie krecenie :twisted: ) przyjdzie dopiero w piatek :/. Powalcze jeszcze chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evemaster Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 witam!!!!!! tez mialem problemy z 3virgem jak czekalem na mojego radoslawa, a problem byl mianowicie podobny tylko ze iweszal sie poi okolo 5 min w rozdz. 1024. Kilka razy tak sie zwisnol przelecialem wszystko co bylo mozliwe i w koncu okazalo sie ze w 1024 za mocno sie grzeje przyklejilem na niego radiator i pomoglo przez 2 tygodnie nie bylo zadnego zwisu. mam nadzieje ze pomoge cos pozdrowko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Dzieki wszystkim za pomoc - problem rozwiazany przez uzyszkodnika kiaad z forum PClab (wlasciciela takiej samej karty). Dla zainteresowanych - nalezy przesunac pasek przyspieszenia szprzetowego (wlasciwosci ekranu -> ustawiania -> zaawansowane...) maxymalnie w lewo (brak przyspieszenia sprzetowego). Dziala jak marzenie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...