Kwiecień Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Miał ktoś styczność z TYM monitorem ?? Niesety mój ViewSonic P810 (21') odmówił posłuszeństwa (naprawa 600zł) i czas kupić coś nowego. Z doświadczenia wiem że monitory na kineskopach NEC'a są wytrzymałe i mają więcej niż dobrą jakość obrazu (mam taki jeden Nec MS95F). Zależy mi na bardzo dobrym odwzorowaniu kolorów a także bedzo ostrym obrazie o nieskazielnej geometrii, nie może także występować efekt "pompowania" (słabe zasilanie monitora). I prosze mi nie polecać śmieci typu LG, AOC, MIRO itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 troche male odswiezanie przy odpowiedniej rozdzielczosci - 85Hz w 1280x1024... ale kineskop dobry... zobacz moze tez philipsa 109p40... tez jest na diamandtronie, ma wysokie czestotliwosci odswiezania, dobra jakosc obrazu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Widzę że wszyscy są chętni do pomocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Philipsy może i na diamandtronie, ale to terz nie zbyt dobra marka, kturej ja nie polecam. A Nec nie produkuje kineskopów tylko bieze od MItsubishi ktura to marka produkuje diamandtronie. Ogulnie polecam monitorki NEC, Mitsubishi, i Sony (na trinitronie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 diamondtrony produkuje wlasnie mitsubishi a nie nec (firmy chcą sie teraz rozdzielic). Mam ten model monitora i sprawuje sie bez zarzutu. obraz zajebisty. 100hz ma tylko do rozdzielczosci 1152x864 ale mi to w zupelnosci wystarcza. Jednym slowem polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Znalazłem coś ciekawego !! http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=942 Kineskop Mitsubishi, zajebiste parametry ale ciekawe jak z jakością obrazu. Oceny niby super ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Jednak zamówiłem TEGO NEC'a. Troche osób go ma i są więcej niż zadowoleni. Mitsubishi znowu nie ma praktycznie nikt, monitorka sobie nie obejrzę, a Samsung... nie lubię tej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Mitsubishi to super firma :) Jej wyroby są na prawdę godne polecenia ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 W koncu mitsubishi produkuje jedne z najlepszych kineskopów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Jednak zamówiłem TEGO NEC'a. Troche osób go ma i są więcej niż zadowoleni. Mitsubishi znowu nie ma praktycznie nikt, monitorka sobie nie obejrzę, a Samsung... nie lubię tej firmy.zycze powodzenia... podobno przy 85Hz w 1280x1024 ten nec ma rozmazane rogi :/ benek go mial i nie byl zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Mam już tego NEC'a w domciu :D Monitorek świetny, obraz lekko niewyraźny dopiero w 1600x1200, poniżej jest DOSKONALE !! Geometria idealna, mora nie występuje, zbieżność kolorów też bardzo dobra, te 2 paski prawie wogóle nie przeszkadzają. Ogólnie WYPAS. Acha, tryb SuperBright RZĄDZI !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...