Skocz do zawartości
Kwiecień

Monitor Mitsubishi Plus 93SB - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś styczność z TYM monitorem ?? Niesety mój ViewSonic P810 (21') odmówił posłuszeństwa (naprawa 600zł) i czas kupić coś nowego. Z doświadczenia wiem że monitory na kineskopach NEC'a są wytrzymałe i mają więcej niż dobrą jakość obrazu (mam taki jeden Nec MS95F). Zależy mi na bardzo dobrym odwzorowaniu kolorów a także bedzo ostrym obrazie o nieskazielnej geometrii, nie może także występować efekt "pompowania" (słabe zasilanie monitora). I prosze mi nie polecać śmieci typu LG, AOC, MIRO itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche male odswiezanie przy odpowiedniej rozdzielczosci - 85Hz w 1280x1024... ale kineskop dobry... zobacz moze tez philipsa 109p40... tez jest na diamandtronie, ma wysokie czestotliwosci odswiezania, dobra jakosc obrazu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Philipsy może i na diamandtronie, ale to terz nie zbyt dobra marka, kturej ja nie polecam. A Nec nie produkuje kineskopów tylko bieze od MItsubishi ktura to marka produkuje diamandtronie. Ogulnie polecam monitorki NEC, Mitsubishi, i Sony (na trinitronie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diamondtrony produkuje wlasnie mitsubishi a nie nec (firmy chcą sie teraz rozdzielic). Mam ten model monitora i sprawuje sie bez zarzutu. obraz zajebisty. 100hz ma tylko do rozdzielczosci 1152x864 ale mi to w zupelnosci wystarcza. Jednym slowem polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak zamówiłem TEGO NEC'a. Troche osób go ma i są więcej niż zadowoleni. Mitsubishi znowu nie ma praktycznie nikt, monitorka sobie nie obejrzę, a Samsung... nie lubię tej firmy.

zycze powodzenia... podobno przy 85Hz w 1280x1024 ten nec ma rozmazane rogi :/ benek go mial i nie byl zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już tego NEC'a w domciu :D Monitorek świetny, obraz lekko niewyraźny dopiero w 1600x1200, poniżej jest DOSKONALE !! Geometria idealna, mora nie występuje, zbieżność kolorów też bardzo dobra, te 2 paski prawie wogóle nie przeszkadzają. Ogólnie WYPAS.

Acha, tryb SuperBright RZĄDZI !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi