Flinston Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Przymiezam sie do kupna karty grafiki tylko zastanawiam sie nad firma, wszystkie te karty sa miej wiecej w jednakowej cenie tylko ktora firme wybrac - doradzcie prosze. Mnie osobiscie najlepiej lezy GIGABYTE 9600pro ULTRA ale moze sie myle- pomozcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 A nie lepiej kupić Radka 9500PRO lub 9500@PRO są wydajniejsze a do tego tańsze od 9600PRO czy XT. Bardziej się opłacają, bo mają 8 potoków. Na allegro można spotkać z gwarancją prawie nowe. Albo poczekaj trochę kup lepiej 9800se@PRO to jest prawdziwa maszyna :) Ale gdy 9600 jest twoim marzeniem to myślę, że GIGABYTE będzie lepszym wyborem. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzw Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Moim zdaniem (podpartym wieloma przeczytanymi recenzjami) najlepszym zakupem byłaby karta firmy sapphire: -tańsza od HIS'a -lepsze wykonanie od Gigabyte (cichszy coolerek itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 w cenie tych kart mozesz juz kupic 9800se@pro ok 700zł i to jest prawdziwa rakieta . Spphire bedzie bdb wyborem bo XT kosztuje ok 699zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 ale czy majac plyte glowna z agpx4 odczuje ze karta grafiki ma osiem potokow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 TAk pomiedzy agp x 4 a agpx8 w kartach nie ma roznicy wydajnosci to tyko chwyt marketingowy bardzo czesto stosowany jak np. ATA100 vs ata133 vs SATA a napewno wszystko to ta sama wydajnosc 7200 i 8mb . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 tak ale nigdy nie ma gwarancji ze te osiem potokow bedziesz mial i co wtedy jak ich nie da sie odblokowac a tak jest w 90% i zostajesz z reka w nocniku takze sakłnial bym sie ku 9600xt a nie 9800se i przerobki na ktore nie ma gwarancji {lepszy wrobel w garsci niz goląb na dachu } jak mowi stare i mądre przysłowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Jak chcesz to mam do sprzedania 9500@PRO, czyli 8 działających potoków. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27177754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 dzieki postoje, zeby to bylo 9800se to moze tak ale to co masz 9500pro to jest mniej wydajne niz 9600xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 dzieki postoje, zeby to bylo 9800se to moze tak ale to co masz 9500pro to jest mniej wydajne niz 9600xt Ja bym z tym polemizował. Żadna karta z serii 9600 ( ma tylko 4 potoki) nie może się równać z 9500@PRO ( ma 8 potoków) Widać, że jeszcze nie znasz się za bardzo na kartach graficznych. Ale z czasem doczytasz i będziesz wiedział po której stronie jest PRAWDA :) POCZYTAJ TU zobaczysz, co jest lepsze :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=77414 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziva Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Mam Gigabyte'a 9600 Pro Ultra i jestem z niego bardzo zadowolona. Możesz kupić jakąś inną kartę i ją przerabiać, ale jeśli Ci się nie uda, to kasa w błoto, a tu masz pewnego 9600XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 pewnie masz i racje ale wole 9600xt a chodzi mi tylko o firme bo decyzje to juz podjąłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ck_@rL Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Witam. Kupilem sobie wlasnie jakis czas temu Sapphire 9600xt i jest jak najbardziej zadowolony. Choc moze to dla tego ze sie przesiadlem z fx5600 :wink: . W kazdym razie polecam karte sapphire. Tylko zwroc nalezyta uwage na montowane na nich pamieci. Zebys sobie nie kupil karty z pamieciami TSOP albo z jakims archaicznym czasem dostepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Barton 2500@3200, WhisperrockIVJaką masz tem. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 a czy zasilacz 300w wystarczy mi do tej karty 9600xt moja konfiguracja to: cel 1.7 60gb baracuda zasiłka 300w gf4 mx 440 64ddr msi 845pe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zależy, co to za zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Skoro boisz sie modowalnych kart to hapaj bankowego 9500pro, wydajnosciowo podobnie z 9600xt a i tanszy z nieca, a i 8 potokow na przyszlosc sie przyda. Jesli chodzi o te wyniki 3dmarka to mamy rok 2004 poco komu wyniki marka 2001 skoro jest 2003, a w nim 9500pro mniej wiecej rowna sie z 9600xt. A moze obczaisz R9700 z allegro, za te sama kase? A jesli chodzi o 9600xt to sapphire'a, kolegen go ma i zero zastrzerzen, fajnie wykonana i cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Na poczatek zasilka styknie, przy OC balbym sie jej, a tak to looz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sziva Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Barton 2500@3200, WhisperrockIVJaką masz tem. ?? Normalnie około 57C, a w stresie do 65C. Musisz jednak wziąć pod uwagę, że moja płyta podaje około 15C więcej niż inne płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 moja konfiguracja to: cel 1.7 Chociaż byś kupił 9800Pro to przy tym czymś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 hajper to to niedlugo bedzie zmienione na p4 2.8 i nawet nie probuj mi pisac ze amd jest lepsze od p4 :) :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 i nawet nie probuj mi pisac ze amd jest lepsze od p4 :) :o AMD jest lesze !! !! !! od P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 to jest twoje zdanie ale jestes w bledzie, a opel jest lepszy od mercedesa tez moze byc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 to jest twoje zdanie ale jestes w bledzie, a opel jest lepszy od mercedesa tez moze byc :D Dobrze kombinujesz z tymi autami ale ja bym nazwał AMD bardziej Porsche niż Mercedes bo Mercedes nie jest ani szybki ani TANI. A za cenę wypasionego Mesia kupisz sobie tańsze i szybsze Porsche :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 dobry jestes :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 to jest twoje zdanie ale jestes w bledzie, a opel jest lepszy od mercedesa tez moze byc :D Dobrze kombinujesz z tymi autami ale ja bym nazwał AMD bardziej Porsche niż Mercedes bo Mercedes nie jest ani szybki ani TANI. A za cenę wypasionego Mesia kupisz sobie tańsze i szybsze Porsche :twisted: Tansze porsche? No wiesz co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 "] Tansze porsche? No wiesz co :) Porsche 911 Coupe kosztuje 367 000zł a Mercedes CL 600 kosztuje 580 720zł Przykro mi, ale na autach się nie znasz … Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Noto porownaj Mercedesa CL 600 do Porsche Boxtera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Albo jeszcze lepiej Porsche Carrera GT kosztuje 440 000 $ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...