Skocz do zawartości
robercu

AMD Duron 800mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na tym świetnym FORUM :) Nie znam sie za dobrze na komputerach więc prosze sie ze mnie nie śmiać :P Mam procka Durona 800 mhz i płyte główną (na książce pisze) Mainboard K7VZA :) W biosie moge procka podkręcić max do 896 mhz. Czy jest jakiś program lub jakaś możliwość zrobienia czegoś żeby bardziej podkręcić proca ? (Teraz mam 864 mhz i temperatury są po max 30, a w grach po max 43 tak jak zawsze) Może mi ktoś coś poradzić ? Jeszcze raz pisze prosze się ze mnie nie śmiać jestem nowy i w kompach może nie jestem zielony ale jak czytałem nie które wasze wypowiedzi to do was nie dorównuje. Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety. bezpieczna granica przetaktowywania magistrali PCI jest jakies 12-15%. i te 12% osiagasz na magistrali 112MHz. wieksze przetaktowanie moze byc grozne dla np.: dysku twardego.

jesli Twoja plyta obsluguje magistrale 133MHz mozesz sproowac zmienic mnoznik nanizszy za pomoca drut-moda i ustawic wyzsza magistrale - to da spore zwiekszenie wydajnosci.

a moze Twoj procek chodzi na FSB133 z mnoznikiem 8? mialbys spore szczescie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojaaaaa czyli rozumiem, że bez odkręcania obódowy :P Nic nie zdziałam więcej niż teraz tak ?? :P Heh wielkie dzięki :) I sory za zajęcie czasu :P Pozdrawiam

W biosie coś patrzałem i ogyrinalnie mam FSB 100 a mnożnik 8

Czy mógł by mi ktos w jakiś prosty sposób wytłumaczyć jak mam odblokować ten mnożnik na procku ? Bo jak narazie czytam to wszedzie pisze o jakimś L5 czy coś a ja za bardzo nie wiem o co chodzi. Z góry wielkie thx (Mam nadzieje że mnie nikt nie wyśmieje :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...