Skocz do zawartości
kuebk

Najlepsze serie Duronów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prosiłbym o podanie dobry do kręcenia serii duronków takich jak 600, 650, 700, 750, 800 i 850. Bardzo mi na tym zależy gdyż chciałbym kupić procka do hardcorowego podkręcania :twisted:

I jeszcze jedno pytanko, KT133 od KT133A różni się tylko tym że ta KT133A wspiera FSB 133 a KT133 nie - tak napisali na abicie - czy czymś jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do serii durona to nie podam (no chyba ze znajde gdzies jakieś swistki na których zapisałem) a egzeplarz mam chyba nienajgorszy: 800@1050 stabilne i @1074 czasem zwisy. wszystko sie odbywało na Volcano 6Cu+ i napięciu 1,85V

co do różnicy pomiędzy KT 133 i KT 133A dobrze wyczytałeś.Max. FSB na KT 133 to cos ok. 110 MHz zaś na KT 133A nawet ponad 140 MHz (na Solteku 75KAV max. to 141, a potem już dziwne rzeczy się działy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam durona 600, ale w biosie moge tyklo zmienić we frekfency ze 100 na 106, a jest możliwość do 126 co czyniło by 756 mhz czy musze wgrać nowego biosa, bo nic innego nie moge zrobić. Jeśli ustawie na 107 to komp się wiesza przy ładowania windowsa.W biosie jest temp 32 stopnie

a na ostrej jeździe tylko 37st. czy to wina biosu, czy może modelu procesora :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi tu o mobo ABIT KT7-RAID mianowicie kupiłem na allegro coś takiego i koleś napisał że bujał na niej Durona 600@900 czyli na FSB=150 :?: Czy coś takiego jest realne bo w sumie to abit, a abit najgorszych płyt nie robił w sumie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...