Skocz do zawartości
Lukasss

Dluugie wlaczanie mp3 i zdjec.....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 2 zapytania( dodam ze mam WinXP SP1!! niedawno instalowany):

1. Jestem w sieci LAN i jak wlaczam kompa to polączenie sieciowe jest juz wlaczone, a moge tak zrobic zebym je sam wlaczal tylko wtedy kiedy bede korzystal z sieci?Poprostu zeby mi sie w autostarcie nie wlaczalo to polaczenie samo....tylko ze jak wlacze winde bede nie podlaczony ....

2. Jak jestem podlaczony do sieci jak wlaczam jakies mp3 lub zdjecia dluugo sie wlaczaja , a jak odlacze polaczenie sieciowe to mi sie szybciej wlaczaja..(znaczy no normalnie..)Dodam ze kiedys tak nie mialem mam tak od niedawna oraz skanowalem dzis dysk antywirkiem Norton 2003 baza wirosow 06-19-2004 wiec nie wiem.. naprewno nie mam wirka ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam chyba coś podobnego albo to samo. Zobacz kilka tematów niżej "Czemu tak długo z plikami" i tez jestem w sieci LAN po wylaczeniu kilku uslug w XP troche sie poprawilo, ale nadal nie moge uzyskać podpowiedzi od jakiegos experta na forum.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz żeby połączenie nie włączało się ze startem windowsa poprostu wyłączaj go gdy zamykasz kompa ;).

Co do drugiego problemu to pogrzeb w procesach w menadrzeże zadań, poszukaj podejrzanych programów, które mogą działać w tle i spowalniać pracę systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak kolega na gorze pisal to cos jest zwiazane z polaczeniem sieciowym bo jesli wlaczam je recznie po odpaleniu wina to wszystko chodzi spoxa jak laduje sie altomatycznie to kiszka. Kots wie dlaczego tak jest i co mozna na to zarazdzi? Bo ciagle wlaczanie reczne nie zalatwia jednak sprawy do konca :(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi