zielony_I Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Sprawa wygląda tak temp po 1h pracy stabilizuje mi się na 48 C; pozniej max to już 53 (oczywiście chodzi o CPU). Czy to nie za wysoko? Sprzeęt to Abit NF7, Barton 2500@ 11*220 - 1,75V; Radeon 9800 pro@XT. Sprzęt chłodzący to: - na CPU Hurricane - GPU - Proxima - NB - Hornet - Nagrzewnica od kadeta + 2x80 wentyle - pompka Atman 306 zatopiona Czy takie temp sa normalne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Miernik z plyty zapewne przeklamuje odczyt, jezeli syste, jest full-stable to nei ma co sie martwic. Mozesz sprawdzic czy blok dobrze docisniety, przesmaruj od nowa pasta termo, najlepiej jakas wmiare dobra, sprawdz czy weze ci sie nie zalamuja, i czy nagrzewnica nie jest zapowietrzona. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Sprawdz czy blok dobrze lezy, masz CS na CPU ? zobacz czy nie przeszkadza , pasta tez jest bardzo wazna, zreszta TyBiAs juz Ci z grubsza nawazniejsze uwagi podsunal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 IMO blok jest źle dociśnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Na bloku zalmana mialem do 50*C max po paru h Seti takze to na abicie normalne Temp (podobno potrafi do 15*C zawyzac) Imo norma wsun jakis miernik i spr. jezeli temp sie zgadza jezeli tak to sie mozesz martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Witam Nie chce tworzyc nowego topicu a mam taki sam problem z temperaturą :( Mam blok: Uriel Multi Chłodnica: Katedówke (na niej 4 wentyle 80x80) Pompka: Atman 305 I pojemnik gdzie leży pompa 1 litrowy z tesco :) Węze oczywiście 16, i nie są nigdzie zagięte I temp mam w spoczynku 48-50*C a w stresie do 57*C :( Dodam ze na bloku wlasnej produkcji Made in piwnica mialem takie same temperaturki :( I na radiatorze z Titana tez :( Ja juz nie wiem co zrobic by obnizyc ta temperature do naprzyklad 48*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Ludzie podajcie temp wody najlepiej przed blokiem (nie tym w ktorym mieszkacie :lol: ) temp powietrza(buda/pokój) i odczyt z jak najblizszej odlglosci rdzenia CPU bo jak mamy gadac o temp z odczytu(wróżonych) z mobo to lepiej gadac o dup.... Maryny bo ciekawsza jest :wink: ja np. ostatnio spodkalem sie z fajnym zwiaskiem odczyt diody z proca 32*C mobo 72*C hmmm.... i kto ma racje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ludzie podajcie temp wody najlepiej przed blokiem (nie tym w ktorym mieszkacie :lol: ) temp powietrza(buda/pokój) i odczyt z jak najblizszej odlglosci rdzenia CPU bo jak mamy gadac o temp z odczytu(wróżonych) z mobo to lepiej gadac o dup.... Maryny bo ciekawsza jest :wink: ja np. ostatnio spodkalem sie z fajnym zwiaskiem odczyt diody z proca 32*C mobo 72*C hmmm.... i kto ma racje :P Temperatura u mnie w pokoju 22*C wody 25*C Procesor w spoczynku teraz 50*C Dioda procesora 32*C Ja juz pomału nie wieza w to chłodzenie wodne :( Takie same wyniki mialem na AC i duzo bezpieczniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ludzie podajcie temp wody najlepiej przed blokiem (nie tym w ktorym mieszkacie :lol: ) temp powietrza(buda/pokój) i odczyt z jak najblizszej odlglosci rdzenia CPU bo jak mamy gadac o temp z odczytu(wróżonych) z mobo to lepiej gadac o dup.... Maryny bo ciekawsza jest :wink: ja np. ostatnio spodkalem sie z fajnym zwiaskiem odczyt diody z proca 32*C mobo 72*C hmmm.... i kto ma racje :P Temperatura u mnie w pokoju 22*C wody 25*C Procesor w spoczynku teraz 50*C Dioda procesora 32*C Ja juz pomału nie wieza w to chłodzenie wodne :( Takie same wyniki mialem na AC i duzo bezpieczniej. Nie wiem dokladnie o co chodzi z ta dioda w procu (od zawsze mialem intla i byl jeden czujnik) ale z tego co wiem to ten z mobo to jest taki ciulny czujniczek za 50gr pod procem i w najleprzym przpadku go dotyka (trzeba sobie odgiac) i zeby chociaz troche temp byla zblizona do real CPU to sie go podkalibrowuje w gore. A diada w procu chyba powinna byc dokladniejsza ( a czkolwiek nie wiem do konca) jezeli temp wody 25*C a proca masz 32*C to calkiem przyzwoicie i nie wiem czym sie martwisz ?? ( a jezeli bylo to samo na AC Idle/stress (temp z diody) to faktycznie ciulowo ale temp wody zdjae sie byc ok wiec moze (nie wiem jaka pasz zapinek) jak na 4 sroby mocujace wejdz do biosa pokrec srobami i spr wyniki ja po 30 min regulacji mialem ok 4*C roznicy w dol ofcourse :wink: SKoro temp wody pow. sa ok to zostaje docisk/pasta/krzywy blok . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 jezeli masz nowego nuka2v2 to wez przyloz do pjego spodu cos idealnei rownego, i zobacz czynie ma przeswitu. Jak jest to wysylaj do Mate'a. I nei doluj sie, 32* to spoko temp, nawet bardzo, dasz rade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Leprzy krzywy nuke2 niz popekany Abadon Lite :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 ABIT ZAWYZA TEMPERATURY .. i TO SPORO ! w zaleznosci od biosu .. czujnik pod procek jest do bani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...