Skocz do zawartości
fuxmen

Seti@home na boinc - zaczęlo się

Rekomendowane odpowiedzi

hmm... Witam

Przeniosłem sie z grupy dzikie.Net watpie zęby za mna tesknili.

jakos nie maiłem tam rywala do liczenia.

i przy okazji namiesząłem tu w szeregach trochę.

BTW kiedy snap zamierza zmienic ustawienie kraju w teamie hmm... Witam

Przeniosłem sie z grupy dzikie.Net watpie zęby za mna tesknili.

jakos nie maiłem tam rywala do liczenia.

i przy okazji namiesząłem tu w szeregach trochę.

BTW kiedy snap zamierza zmienic ustawienie kraju w teamie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa a ja mam teraz jednostkę która już dwóm osobom sprawiła problem - "Couldn't validate - missing file " także mam pytanie czy credyty przychodzą odrazu kiedy trzy osoby oddadzą czy jeszcze po oddaniu przez trzy osoby (poprawnie przeliczonej jednostki) trzeba czekać na np. sprawdzenie przez boinca tego ? czy cuś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem taką rzecz że za jednostkę dostaje sie tyle credytów za ile obliczyła osoba która jako pierwsza oddała jednostkę, czyli jak mamy farta to pierwszy liczy ktoś na bardzo wolnym kompie ( credytów więcej) a jak pecha to ktoś na jakimś monstrum z procem 4000+ wykręcanym jeszcze i liczącym tylko seti :/ (mniej credytów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem taką rzecz że za jednostkę dostaje sie tyle credytów za ile obliczyła osoba która jako pierwsza oddała jednostkę, czyli jak mamy farta to pierwszy liczy ktoś na bardzo wolnym kompie ( credytów więcej) a jak pecha to ktoś na jakimś monstrum z procem 4000+ wykręcanym jeszcze i liczącym tylko seti :/ (mniej credytów)

źle zauważyłeś 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi :)

Kukam wlasnie na staty, szkoda ,ze sa aktualizowane raz na dobe i to jeszcze z jednodniowym opoznieniem :/

Mysle, ze w ciagu max 2tyg. Pan Zeberko bedzie musial sie pozegnac z 4 pozycja :D ;)

Szczerze to cos jak na TEAM'Y w teamie, Space i C4ctu5 to cos slaby macie dzienny przyrost kredytow jezeli to sie nie zmieni to moze sie szarpne na 2 pozycje :))

Pozdroofka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawałem trochę fory tym z dołu ;) mój Bartek 2500+ leciał tak jak go zaprojektowano ale od dzisiaj zamienił się w 2900+ a niedługo planuję zmienić pamiątki na nim i może uda się ustawić tak z 210 a i ten Durak zaczyna mnie w QR czas chyba na niego.

Jest tak jak w okrzyku napoleońskim.

Stara gwardia ginie ale się nie poddaje :)

Trzeba się tylko cieszyć, że więcej Tweaków przesiada się na nowego konia.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi :)

Szczerze to cos jak na TEAM'Y w teamie, Space i C4ctu5 to cos slaby macie dzienny przyrost kredytow jezeli to sie nie zmieni to moze sie szarpne na 2 pozycje :))

Pozdroofka

Nie bój żaby. Na podpiecie na moje konto czeka jeszcze 13 :twisted: celków 1.7.z czasem zaczna być podpinane. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pytanko bo dzisiaj w sumie wczoraj zaczełem liczyć boinca narazie tylko u siebie na kompie i mam pare pytań:

1. przeliczyłem jednostke wysłało ją ładnie i kiedy będe miał za nią jakies punkty bo narazie mam total 0 i Avg 0 credits chyba powinienem dostać już jakieś punkty

2. czemu tak długo liczy sie jednostka 4:40 mi liczyło fakt troche grałem i oglądałem film ale na starym seti to tak 2:30 max 3 h mi liczyło

3. jak zrobić klienta tak żeby tylko odpalić i działał ?

z góry dziekuje za odpowiedzi

ps. Skopiemy dupsko Barwkompowi i tuningowcom tyż :):P :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pytania 1 , 2 masz juz chyba z 3 razy odpowiedziane w tym topicu ,ludzie troche pokory i czytac a nie zadawac 100x to samo pytanie

a ze jestem za tym aby kazdy to liczyl to ci odpowiem:

1. kazda jednostke musza 3 kompy policzyc i wtedy boinc porownuje wyniki i jezeli sie zgadzaja to dostajesz tyle credytow ile otrzymal komp ze srednim wynikiem np ty miales dostac 40 ktos tam 60 a inny 45 towszyscy dostana 45

2. ten najnowszy klient zawiera kod debuggera czy cos i dlatego tak liczy, ale jest stbilny

3. no mysle ze trzeba po prostu zainsalowac poustawiac i skopiowac calkatalog, ale nie probowalem, a pozatym co to za problem zainstalowac i wpisac adres i id?

a skopiemy i ja sie o to postaram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak zacząłem ponownie liczyć (ustabilizował się BONIC) to zaczęło mi zaliczać tak po 10dniach. Ale i wtedy w Bercklei, co jakiś czas padało. Teraz może będzie szybciej.

Od pewnego czasu dali takie oprogramowanie, że tak to wygląda wczoraj pobrałem nowego klienta zobaczę, co on potrafi.

Jak się go instaluje i wrzucasz go do autostartu i po sprawie, resztę ustawia się we własnym profilu. Gdzieś w tym wątku jest link do polskiego opisu tej konfiguracji, o proszą kiedyś nawet dodałem do zakładek Opery :)

http://splank808.webpark.pl/seti/tutorial/boinc.html

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celki 1.7 potrzebuja jakieś 9h na 1 WU  

to to sie nazywa moc  :lol:

lol ja na moim duronie 1.0Ghz (obecnie nie kręcony) 1Wu liczę między 8h30min a 9h30 min :> czyli już wiem czemu wolałem AMD od szybszego Intela :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...