Skocz do zawartości
fuxmen

Seti@home na boinc - zaczęlo się

Rekomendowane odpowiedzi

ja tam zawsze mam szczęscie :D

a i mam pytanie - gdzie da się sprawdzić łączną ilość pending teamu ?? bo widzę tylko możliwość recznego sumowania poszczególnych jednostek na kompach a tego robić mi się niechce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wysyła ? zobaczę za 45 minut (wtedy skończy liczyć) a i po kiega wała robić "detach" ? wtedy stracę około minuty na wpisanie ID i URL aby znów liczył a w tym czasie mogę przeliczyć kawałek jednostki :->

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wysyła ? zobaczę za 45 minut (wtedy skończy liczyć) a i po kiega wała robić "detach" ? wtedy stracę około minuty na wpisanie ID i URL aby znów liczył a w tym czasie mogę przeliczyć kawałek jednostki :->

No właśnie jak zrobisz "detach" to już po tobie. Wywali błąd że nie prawidłowe ID i nie będzie się dało nawet liczyć.

PS. Ja niestety zrobiłem "detach" dziś rano i teraz sobie liczę stare SETI i też się nie da jednostek wysyłać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja tez dostalem id na maila (nawet 2 razy - bo tyle razy wysylalem :P ), ale sciagnac paczki nie dam rady ... cos dalej niet dziala ... stare seti tez mi nie chce wyslac wynikow i odebrac paczek ... mam nadzieje ze w miare szybko sie naprawi bo nie chce z tylu zostsawac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde pierwszy raz od 7,5 miecha komp nie chodzi na 100% i zobaczylem ponizej 45 st na procu :D, ale sie skubany wygrzal, pewnie by sie kręcil jak porąbany, a dam przyklad, dwaniej jak zmienilem magistrale na `150 to mi do windy nie wchodzilo a jak pochodzilo seti z 3 miechy to lozacko chodzi, ale zasilka nie daje rady bo zapodaje 13.5 volta, a szkoda bo by mi o kilka minut szybciej liczylo :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no po pol roku liczenia seti kazdy proc jest wygrzany chyba do granic mozliwosc...

p.s. jeszcze troche i w starym seti puknie nam 200 lat liczenia. a ja w koncu bede miec 1 roczek bo na razie moj komp za szybko liczy i wszedzie dookola mnie maja juz w latach a ja jeszcze w dniach i godzinach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie : jak wy to robicie ze wam boinc liczy ? :P bo dostalem maila aktywujacego

This email confirms the creation of your SETI@home account.SETI@home URL:          http://setiathome.berkeley.eduYour account ID:             xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPlease save this email.You will need your account ID to log in to the SETI@home web site.

no i to wpisalem gdzie mam wpisac, ale i tak nie laczy sie z tym URLem ... czy trzeba wpisac jeszcze ten stary adres ? czy po prostu czekac az ten sie polaczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra udało mi się przesłać moje jednostki do berkeley (pocztą lotniczą ;-) )

ale pobrać się nie da bo chyba im sie pokończyły próbki (nie spodziewali sie że tak szybko ludzie sie przesiądą :?: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy wiecie ale część pozycji w info komputera na stronie boinca jest niedostępnych a i dostęp do infa o przeliczonych jednostkach jest "Temporarily disabled" tak więc mam pytanie - są już jednostki do Boinca ? bo liczę chwilowo seti a nie chce przegapić startu (a i boin potwierdził nam już łącznie ponad 300 a ja mam na koncie 200)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...