wiki-yu Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ja tam zawsze mam szczęscie :D a i mam pytanie - gdzie da się sprawdzić łączną ilość pending teamu ?? bo widzę tylko możliwość recznego sumowania poszczególnych jednostek na kompach a tego robić mi się niechce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 a spróbuj dac detach i przylaczyć sie od nowa zonbaczymy wtedy, aha i ciekawy jestem cyz ci wysyla jednostki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 czy wysyła ? zobaczę za 45 minut (wtedy skończy liczyć) a i po kiega wała robić "detach" ? wtedy stracę około minuty na wpisanie ID i URL aby znów liczył a w tym czasie mogę przeliczyć kawałek jednostki :-> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 czy wysyła ? zobaczę za 45 minut (wtedy skończy liczyć) a i po kiega wała robić "detach" ? wtedy stracę około minuty na wpisanie ID i URL aby znów liczył a w tym czasie mogę przeliczyć kawałek jednostki :-> No właśnie jak zrobisz "detach" to już po tobie. Wywali błąd że nie prawidłowe ID i nie będzie się dało nawet liczyć. PS. Ja niestety zrobiłem "detach" dziś rano i teraz sobie liczę stare SETI i też się nie da jednostek wysyłać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 no widzicie, dalego ja nie moge liczyć teraz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 serwer ruszyl bo w koncu dostalem ID na maila :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 a ja wreszcie wysłałem jednostkę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 hmm ja tez dostalem id na maila (nawet 2 razy - bo tyle razy wysylalem :P ), ale sciagnac paczki nie dam rady ... cos dalej niet dziala ... stare seti tez mi nie chce wyslac wynikow i odebrac paczek ... mam nadzieje ze w miare szybko sie naprawi bo nie chce z tylu zostsawac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Wysyłać się da. Strona nie działa. Nie da się nic pobrać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 fuck, no to lipa bo ja nie mam nic do liczenia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 heh dokladnie, tez nie mam nic do liczenia, a seti classic wyslac sie tez nie da ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 kurde pierwszy raz od 7,5 miecha komp nie chodzi na 100% i zobaczylem ponizej 45 st na procu :D, ale sie skubany wygrzal, pewnie by sie kręcil jak porąbany, a dam przyklad, dwaniej jak zmienilem magistrale na `150 to mi do windy nie wchodzilo a jak pochodzilo seti z 3 miechy to lozacko chodzi, ale zasilka nie daje rady bo zapodaje 13.5 volta, a szkoda bo by mi o kilka minut szybciej liczylo :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 no po pol roku liczenia seti kazdy proc jest wygrzany chyba do granic mozliwosc... p.s. jeszcze troche i w starym seti puknie nam 200 lat liczenia. a ja w koncu bede miec 1 roczek bo na razie moj komp za szybko liczy i wszedzie dookola mnie maja juz w latach a ja jeszcze w dniach i godzinach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 no ja mam prawei 1,5 roku i 3000 WU i kończe, ani jednej na strym juz nie przelicze nigdy chyba, ktoś takjeszcze co 2 dni wysyla ale nie wiem kto to :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 czyli jestem lepszy bo jeszcze roku nie mam a juz prawie 2500WU. 3000 raczej nie bedzie na rok :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 lepszyw jakim sensie ? :D :D :D :lol: tylko czasu jednostki ale to nie moja wina bo ja lcizylem po 3:30 a inni zawyzali ten czas ale razem doszlismy do tego a teraz czekam na te boinc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 dobra po kolejnej przerwie znów działa www projektu :D i mamy już ponad 200 credytów :D (tylko czemu z 8 kompów liczą 2 ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 a czy moje 500 przeliczonych jednostek będzie na nowych statsach uwzględnione itd. ? czy stracę coś licząc pod boinc ? i kiedy zamknięcie aktualnego seti? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 mam pytanie : jak wy to robicie ze wam boinc liczy ? :P bo dostalem maila aktywujacego This email confirms the creation of your SETI@home account.SETI@home URL: http://setiathome.berkeley.eduYour account ID: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxPlease save this email.You will need your account ID to log in to the SETI@home web site. no i to wpisalem gdzie mam wpisac, ale i tak nie laczy sie z tym URLem ... czy trzeba wpisac jeszcze ten stary adres ? czy po prostu czekac az ten sie polaczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 nowy nie działa trzeba do niego dodać na końcu " /sah/" i liczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 napewno?? u mnie nie dziala :( zreszta na gl stronie pisze ze ulepszaja szedulera na jakąś fast cgi aplikację :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 u mnie tez nie liczy. fuxmen => jak oddasz mi ze 100Wu w starym seti to moge Ci podeslac z 20 WU do noowego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 dobra udało mi się przesłać moje jednostki do berkeley (pocztą lotniczą ;-) ) ale pobrać się nie da bo chyba im sie pokończyły próbki (nie spodziewali sie że tak szybko ludzie sie przesiądą :?: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 u mnie tez nie liczy. fuxmen => jak oddasz mi ze 100Wu w starym seti to moge Ci podeslac z 20 WU do noowego ;) mam tylko 50 :( chcesz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 No wlasnie, BOINC sie normalnie laczy juz, ale placze ze nie ma pracy i bedzie probowal za jakis czas sie polaczyc ... a ja dalej licze stare seti .... a chce nowe .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 no wlasnioe tylko trzeba zmienić na nowy adres, http://setiweb.ssl.berkeley.edu/ kto jest ze mną to zmieniać!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 hmm ja mam jeszcze 4 całe do przeliczenia i piątą którą właśnie licze to jak skończe to zmienie adres a jesteś pewny tego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 tak bo mi chodzi, ale nie ma co ściagać :( pozatym taki jest teraz adres projektu seti na boinc, zobacz sobie wpiszesz stary to cie przekiruje na ten :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki-yu Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 nie wiem czy wiecie ale część pozycji w info komputera na stronie boinca jest niedostępnych a i dostęp do infa o przeliczonych jednostkach jest "Temporarily disabled" tak więc mam pytanie - są już jednostki do Boinca ? bo liczę chwilowo seti a nie chce przegapić startu (a i boin potwierdził nam już łącznie ponad 300 a ja mam na koncie 200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 narazie nie ma jeszcze :( ja teza polcize te 50 co mam na dysku starych od seti classic, ja mam ponad 3 k w nowym :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...