szwistak Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 :D nie łam sie, to początek dopiero ciekawy jestem jak bylo jaks eti ruszalo ?? wie ktoś?? No własnie tez jestem ciekaw ?? PS. Nic juz do liczenia nie mam :( EDIT@ 22:06 Chyba strona zaczeła działać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 przed chwila zassalo mi 4 jednostki ufff.... bo juz mi 2 zostaly. bedzie co liczyc jakis czas :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Heheheh 25 jednostek juz ma pobranych chyba wkoncu ruszylo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 no ja też, bo 2 dni stalo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Dobra kolejny problem czego w BOINC nie pojawia mi sie moje credity a na stronie juz sa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Jestem z WAMI i binik i czasem policzam. Średnio na Duronie 1600@2100 liczy 3h 15min. Licznełem cztery jednostki i zero odzewu z góry Troche to w.k.ó.r.niakowa (jak jej idzie ostatnio, niezłą laska z niej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Dobra kolejny problem czego w BOINC nie pojawia mi sie moje credity a na stronie juz sa?serwery ciagle padaja... Licznełem cztery jednostki i zero odzewu z górypolecam przeczytanie topikow o BOINC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Biorę wszystko na spoko. Jaka może być przyczyna, że mam przeliczoną próbkę ale w statusie mam błąd obliczeń (był zanik napięcia w czasie jej liczenia, a zaraz potem komp się zwalił) czy wina samego liczenia i tych historii czy już sama próbka miała jakiegoś errowa. Co dalej z tą próbką czy idzie do kogoś innego i czy za taką chałturę coś wpadnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 mhm.. przydałoby by się uaktualnić topici na forum, coby nowe osoby rejestrowały się na nowej platformie? .. pozatym jakieś fobre FAQ by się przydało.. krok po kroku ustawienie tego i odpalenie i odpowiedzi na inne pytania. sam mam właśnie problemy, kliknąłem aby aktywowało mi moje konto z Classic ale jakoś mail nie dochodzi. Czy rejestrując nowe konto coś stracę, czy tak czy siak ilość jednostek zostanie mi wyzerowana i stracę moje pół tysiąca z Classica? I czy ktoś odpalał już boinca na linuksie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Biorę wszystko na spoko. Jaka może być przyczyna, że mam przeliczoną próbkę ale w statusie mam błąd obliczeń (był zanik napięcia w czasie jej liczenia, a zaraz potem komp się zwalił) czy wina samego liczenia i tych historii czy już sama próbka miała jakiegoś errowa. Co dalej z tą próbką czy idzie do kogoś innego i czy za taką chałturę coś wpadnie ;) Wina leży po twojej stronie. Próbka trafi do kogoś innego zamiast ciebie. Ty nic z niej nie będziesz miał. sam mam właśnie problemy, kliknąłem aby aktywowało mi moje konto z Classic ale jakoś mail nie dochodzi. Czy rejestrując nowe konto coś stracę, czy tak czy siak ilość jednostek zostanie mi wyzerowana i stracę moje pół tysiąca z Classica? Jeśli założysz nowe konto to nie będziesz miał tych jednostek ze starego SETI. Ale nie ma to żadnego znaczenia dla statystyk w BOINC. Te stare WU są tylko pokazywane na koncie i na nic nie wpływają. Tak że mozesz spokojnie zakładać nowe konto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Panowie naginałem, naginałem i udało się nagiąć :). Myślałem, że jak mi po przeliczaniu i w zakładce przesyłanie wysyła to jest po sprawie. A tu w zakładce projekt trzeba było zaaktualizować preferencje, znikły próbki z okna obliczenia a w statach mam już zaliczenia i w tych, i w tych :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 no pasowalo by zeby zaczęło więcej osób liczyć, pozatym najlepiej nowy team zrobić bo i tak ci wszyscy ze starego lcizyć nie będą a pozatym, moze ktoś zrobi sobie nowe konto a nie aktywuje stare. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Jak założycie nowy team - to te kredyty co już macie przepadną. Nie będzie ich na koncie nowego teamu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Czy sa juz jakies tabele wyników?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Czy sa juz jakies tabele wyników?? chyba tylko to macie http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_displ...hp?teamid=30388 u nas już są normalne statsy na forum :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Te sa złe bo nie mozna ustawic jak ma byc wyswietlanie :| lypa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 No narazie staty nie są mocną stroną projektu. Pewnie narazie dopracowują sedno projektu, potem zajmą się bayerami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 da sie sortowwać, tylko nigdzie nie da sie tego zmienić, coś w adresie strony sie dopisuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 da sie sortowwać, tylko nigdzie nie da sie tego zmienić, coś w adresie strony sie dopisuje A co wiesz moze co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 w statystykach globalnych jest jakiś dopisek o avgcos tam i moze jakby to jakos dodal to by dzialało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 orginalny link http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_displ...redit&offset=20 a po skasowaniu =EXpavg_ http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_displ...redit&offset=20 Się pokazały jakby bardziej aktualne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 no fajna uwaga, ja próbowalem na rózne sposoby aby sortowalo wg tego porąbanego avarange, dawalem przed numerem teamu po odzielalem pytajnikiem, oraz & kasoalem exp no sam juz nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Ale z 102 Tweaki skoczyły na 97 miejsce( ;)) miało być :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 nie kapuje twojego posta :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Ale z 102 Tweaki skoczyły na 97 miejsce( ;)) miało być :)i bedzie lepiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Według tego linka http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_displ...redit&offset=20 Mam tyle tych lepszych puktów, że po 2 dniach liczenia naraie jestem jak by na 5 miejsu :) Ciekawy jestem gdzie jest sens, gdzie logika by oficjalnie strony z EX były mniej aktualne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 nie wiem, jest to troche porąbane, tak samo nie ma czasu liczenia jak to bylo w starym seti, i ogółnie widać ze sie pospieszyli, ale ja mam to gdzieś, lcizę juz i nie przestane trzeba sie utrzymać w czołowce swiatowej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Ja też pomału zmieniam konia. Czasem tylko jak kol. zembol za mocno naciśnie (stare seti) to pogonię całą swą moc do odparcia ataku :) Myślę, że nie będzie miał mi tego za złe Z pozdrawiam Z Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 z ciekawosci wylaczylem UD/Grid.org i odpalilem tego BOINC'a zassal mi 6 jednostek, 2 obliczył w trybie HT w 3 godzinki, teraz mam Ready to report i koniec... ma juz ponad 50% w 2 kolejnych.. o co chodzi z tymi kredytami?:D mozna cos za to kupic?:DDD :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 laske u towrcy :P kredyty sa po to zeby dokladnie dopasowac liczbe nazwijmy to punktow do dlugosci obliczen danej probki (rozne probki obliczane sa z rozna predkoscia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...