Skocz do zawartości
marcellus

DUAL SCREEN: Trident Video Accelerator 96XX/938X (PCI) + AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem wpakowac sobie dwa monitory do kompa no i kumpel przyniosl mi jakas stara grafike (zalezalo mi na PCI zebym mogl obydwie umiescic: PCI+AGP).

No i moje pierwsze pytanie. Czy ten Trident Video Accelerator 96XX/938X to jest karta graficzna? Czy tylko akcelerator do zintegrowanej grafiki?...

No i drugie pytanie... czy bede w stanie tego cuda uzyc do dual screena?

Obecnie mam ja w Device Manager. Karta dziala (jest enabled), ale pisze mi, ze sa jakies bledy (Code 10).

Co powinienem zrobic? Sterownikow nigdzie na internecie do tej karty nie ma.....

Pozdrawiam :)

UPDATE:

Probowalem wlasnie z druga karta na PCI.

S3 Vision964 i mam ten sam error: This device cannot start. (Code 10)

Co musze zrobic w ustawieniach aby ja enablowac? zeby miec duala?... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co mogę ci pomóc to polecić abyś znalazl kolegę który ma kolekcję CHIP'ów i bodajże jakieś dwa lata temu byl artykul na ten temat. Na każdej plycie do Chipa jest wyszukiwarka artykólów. Nie mam swojego kompa pod bokiem, ale jak będę mial mozliwosc sprawdze o ile nie zapomnę :arrow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update.  

Nawet coś się znalazło.http://www.chip.pl/archiwum/article_10139.html

Dzieki za linka do artykulu... szkoda tylko, ze problem ciagle mam ten sam. Po odpaleniu windowsa obydwie karty sa ladnie rozpoznawane - sterowniki zainstalowane, ale mam ten sam komunikat co ponizej:

Dołączona grafika

Szukalem przez google.com odpowiedzi, ale NIC nie znalazlem na temat bledu (Code 10).

Jak startuje kompa z AGP to karta na PCI ma blad 10.

Jak startuje kompa z PCI to karta na AGP ma blad 10.

Tak jakby windows nie pozwalal zeby obydwie karty dzialaly w tym samym momencie :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Objaśnienie kodów błędów generowanych przez Menedżera urządzeń

Kod 10  

Jeśli w kluczu sprzętowym urządzenia znajduje się wartość „FailReasonString”, ten ciąg znaków jest wyświetlany jako komunikat o błędzie. Ciąg znaków jest umieszczany w tym miejscu przez sterownik lub numerator. Jeśli w kluczu sprzętowym urządzenia nie ma wartości „FailReasonString”, wyświetlany jest następujący ogólny komunikat o błędzie:  

To urządzenie jest nieobecne w komputerze, nie pracuje poprawnie albo nie są zainstalowane dla niego wszystkie sterowniki. (Kod 10)  

Spróbuj uaktualnić sterowniki tego urządzenia.  

Przycisk Rozwiązanie: Aktualizuj sterownik  

Aby rozwiązać problem opisywany przez ten kod błędu, upewnij się, że urządzenie jest poprawnie podłączone do komputera. Na przykład upewnij się, że wszystkie kable są ściśle podłączone i wszystkie karty poprawnie umieszczone. Postępuj zgodnie z rozwiązaniem sugerowanym przez przycisk Rozwiązanie i zaktualizuj sterownik urządzenia. Urządzenie można usunąć i ponownie podłączyć za pomocą Kreatora dodawania nowego sprzętu.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi