dextor Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Witam podkręciłem właśnie swojego batona 2500@3200 (11x200) i chciałem przetestować jego stabilność ... w prime w torture test widze 3 opcje ... która jest do testowania czego ... blend głównie do pamięci a small fft i in-place large fft's do testowania procka ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitr0s Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Żeby sprawidzić zupełną stabiloność polecam wybrać opcję Blend i puścić progs na całą noc, potem wyłączyć i ponownie włączyć komputer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Witam podkręciłem właśnie swojego batona 2500@3200 (11x200) i chciałem przetestować jego stabilność ... w prime w torture test widze 3 opcje ... która jest do testowania czego ... blend głównie do pamięci a small fft i in-place large fft's do testowania procka ?? Opcja Blend. Ja testowałem swojego na wszystkich trzech opcjach. Włączyłem na 24h. akurat jakoś mnie w domu nie było. Wszystkie testy zdane na pass, żadnych błędów. Aha... Jednak wystarczy, że sprawdzisz około 6-10godzin Prime, i możesz być pewien że komp (a raczej procek) bedzie stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 narazie dałem seti na 16 godzin i żadnych problemów ... zaraz mu dam na 8 godzin prime i zobaczy się co z tego wyniknie jeśli będzie ok to tego procka chyba sobie zostawie .... u kolesia ze sklepu brałem i miał mi dać odblokowanego a dał mi zablokowanego ... miałem go wymienić ale jeśli chodzi mi stabilnie po podniesieniu fsb do 200 i bez ruszania napięcia to go zostawie bo nie mam raczej zamiaru bawić się wyższymi fsb ... w zupełności mi starczy barton 3200+ za cenę bartona 2500+ :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Moj Barton 2500+ tez na pocztaku dzialal stabilnie na standardowym napieciu. Teraz, czyli po jakis 5 misiacach znowu mu dalem fsb 200 i okazalo sie, ze juz niestety musze podnosic napiecie, bo mnie wywala do windowsa z 3dmarkow i gier :( Wie ktos czemu sie tak dzieje, ze z czasem przestal dzialac na nizszym napieciu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Coś nie mogę znaleść tych opcji, o których mówicie (blend, small fft, in-place large fft's) - u mnie jest tylko "torture test". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szulima Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 wybierz Torture Test, wyskoczy nowe okienko z opcjami wyboru Blend & co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Coś nie mogę znaleść tych opcji, o których mówicie (blend, small fft, in-place large fft's) - u mnie jest tylko "torture test".A masz najnowsza wersje :?: Jesli nie, to sciagnij sobie stad :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Dziękuję :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Też polecam blend test. Ale jest jeden myk z primem: zapuszczenia na noc nie polecam,bo w nocy jest chłodno i to,że nie zrobi żadnego błędu niegwarantuje stabilności. Sam tak zrobiłem,po podkręceniu proca i prime nie zrobił błedu,aż tu kiedyś w upalny dzień chciałem sprawdzić temperatury,zapuszczam prima blend test przy tych samych nastawach w biosie i po kilku minutach bład. Po podniesieniu napiecia na procku o 0.025V nie było błedów. Tak więc to samo napięcie,które starcza do stabilności w nocy,nie zawsze starcza na upały. IMO,jak przez 2 godziny nie zrobi błedu w upalny dzień,to już w ogóle raczej nie zrobi. Aha i jeszcze jedno; po dołożeniu trzeciego wentyla do budy zbiłem temp. na procku o 3-4 stopnie i mogłem z Vcore zejść niżęj w primie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...