Met Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Polecam Sygate personal firewall, freeware' owa zapora i bardzo skuteczna.To prawda, sukuteczna, ale nie da sie np. odblokowac niektorych pakietow ICMP i nie najlepiej dziala tez logowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamerek Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a propo lamerskich hakerow z oklega postanowilismy sie zabawic i sciagnelismy sobei troche softu (scanery portow trojany(net bus)) no i ja zaisntalowalem takeigo net bus na kompuie i cos jeszcze wylaczyelm antywirua i firewall (wszystko od nortona) i sie udalo fajnei sie wysuwal cdro komp sie restarowal i takie tam zrobi ten kolega to jescze z 2 innymi kolesiami dodam ze jestem podlaczony do spotrej sieci lokalnej (osiedlowej) no i tak sie bawilismy i nagle koles z tej sieci wlasnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>l tego kolege jako administratora z porta do ktorego byl polaczony do mnie i przejal nademna kontrole zybki restart pomog bo firewall sie aktywawoal ael w miedzy czasie starcielm antywirua ktory zdeaktywowany zostal usuniety przez ktoregs trojana. ogolnie udalo mi sei umniknac katastrofy ale jeden osoba musiala robic formata ten "zly koles" zniszczyl mu system mamy nauczke gdzie lamerow 2 tam ... a bym zapomnial ten zly koles atakuajc mnie uzywal ip innejosoby i malo co bym zaje... mojego innego kolege ktory ma taki ip (przez telefon) Pisze to jako przestroge dla innych amatroow hakerow :) a sam uzywam NIS2002 i jest spoko do wczoraj nie mialem zadnego firwalla i tez zyelem pewnie tylk w blogiej niewiedzy chociarz przed siecia jest jakis firewall wiec z internetu podobno nikt nie moze sie do nas wlamac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...