Skocz do zawartości
DooDah

GeForce 4 Booster

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi o coolerek na ta karte Thermaltake GeForce 4 Booster, gdzoes na forum znalazlem cos o coolerch na gf 4, ale chodzilo o co innego czy crystasl orb bedzie pasowal. z postow wywnioskowalem sobie (jaki ja madry jestem:))ze najlpeszy cooler na gf 4 to wlasnie ten w/w.

czy oplaca sie go kupowac???

odrazu mowie ze nie chce sie bawic woda, czy innym ustrojstwem typu cooler od proca. chodzi mi o cooler przeznaczony dla geforca. jest cos lepszego od tego thermalteka???

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już ktoś o to pytał (gf4 + crystal)

poszukaj

Ja o to pytałem :D A z tego co wiem to ten gf4booster jest nawet spoko

[ja i tak wole crystalORBa, ładniej wygląda :D heh a radiatorki na pamiątki to se samemu zrobie] ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku! Przecież Ty masz Leadteka, jeżeli chodzi o chłodzenie, to lepszego nic nie znajdziesz, wśród coolerów grafiki. Leadtek ma najlepsze, największe, a crystal orb to mały, wiatraczek, podobne instaluje sobie Gainward. W dodatku jest głosny, więc nic nie zyskasz.

Jeżeli chcesz porządnie schłodzić tego GF'a to proponuję zakup jednego z najlepszych wynalazków do dodatkowego chłodzenia grafiki, a mianowicie:

Titan TTC-CF80A System Bracket Blower Fan.

Podwójny 80x80 wentylator, montowany obok karty graficznej. Na długość chłodzi całą, a możesz go tak ustawić, żeby chłodził i górę i dół karty. 60CFM i tylko 25db głośności.

Wygląda super i naprawdę zbija temperature, a najlepsze jest to, ze kosztuje 35zł. W porównaniu do ceny Crystal Orba, no i pasty (zapewne AS), to wedługm mnie się opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gadacie z soba jakbyscie mieli szklane obudowy albo wcale ich nie mieli  :twisted: 

nie lepiej cos porzadnego zalozyc, np. jakis cooler od athlona albo cos w tym stylu???? przeciez wydajniej, ciszej i taniej....

A obudowa z plexi sie podpina? :lol: :lol: A na grafie mam wentyl od cela 500 - wydajnie i cicho (7V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku! Przecież Ty masz Leadteka, jeżeli chodzi o chłodzenie, to lepszego nic nie znajdziesz, wśród coolerów grafiki. Leadtek ma najlepsze, największe, a crystal orb to mały, wiatraczek, podobne instaluje sobie Gainward. W dodatku jest głosny, więc nic nie zyskasz. 

Jeżeli chcesz porządnie schłodzić tego GF'a to proponuję zakup jednego z najlepszych wynalazków do dodatkowego chłodzenia grafiki, a mianowicie: 

Titan TTC-CF80A System Bracket Blower Fan. 

Podwójny 80x80 wentylator, montowany obok karty graficznej. Na długość chłodzi całą, a możesz go tak ustawić, żeby chłodził i górę i dół karty. 60CFM i tylko 25db głośności. 

Wygląda super i naprawdę zbija temperature, a najlepsze jest to, ze kosztuje 35zł. W porównaniu do ceny Crystal Orba, no i pasty (zapewne AS), to wedługm mnie się opłaca.

no to brzmi git ale gdzie ja to dostane i jak to zalozyc.

chcialbym zachowac gwarancje ktora i tak poniekad juz stracilem (zmineimalem silikon na srebro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...