ibizpl Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Wiem że pewnie zaraz posypią się texty że Radek 9800 Pro jest lepszy, ale nie wnikam... Ogólnie zajebiście zrobiona karta z solidnym chłodzeniem, u mnie po włożeniu do kompa spokojnie kręci sie do ultry 475/950 ( wyżej jeszcze nie próbowałem ) bez zmian biosu, chłodzenia itp - tak jak ją kupiłem. Co prawda GPU trochę temperaturki dostał po OC ale 50 idle i 59 stres to chyba nie tragedia. Biorąc pod uwagę aktualną cenę może warto pomysleć ... Karta chodzi na ostatnich omegach ( quality ). 3d mark03 - 5650 Aquamark - 40800 obydwa wyniki na 475/900 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Istnieje cos takiego jak dzial prezentacje i tam mogles sie pochwalic , nie zasmiecajac tego forum , choc tak szczerze to Ameryki nie odkryles... Kolejna prowokacja i tyle :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Istnieje cos takiego jak dzial prezentacje i tam mogles sie pochwalic , nie zasmiecajac tego forum , choc tak szczerze to Ameryki nie odkryles... Kolejna prowokacja i tyle :/Ja wiedziałem że tak będzie... aha Przecież TY masz Radka 9800 i to jeszcze PRO ( tutaj fanfary! ) to chyba nie mam się czym chwalic... Chciałem dac ludziom znać że ten Asusu świetnie sie podkręca i jest dobrze zrobiony i tyle, bo o grafie to chyba ten dział, nie? W prezentacjach mogę pochwalić się chomikiem, czy coś... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 [ Chciałem dac ludziom znać że ten Asusu świetnie sie podkręca i jest dobrze zrobiony i tyle, bo o grafie to chyba ten dział, nie? W prezentacjach mogę pochwalić się chomikiem, czy coś... pozdro no asusy z reguły wszystkie to highend , ameryki nie odkryles pochwal sie ile za niego zaplaciłes ;) ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no ładne wyniki ale nie tylko 3dmarki sie licza gry sa tez bardzo wazne i bys mogł troszke dokładnie opisac swoja karte jakie pamieci ile bit i takie tam bo nie znam kazdego modelu na pamiec :) no i oczywiscie cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 cena musialaby byc nizsza niz modowalnego 9800se@pro , zeby bylo to oplacalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no ładne wyniki ale nie tylko 3dmarki sie licza gry sa tez bardzo wazne Niektórzy grają tylko w 3dmarki :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zerknijcie na stronę główną Tweak.pl - tam jest cena 868 pln Parę % ( symbolicznie ) da sie jeszcze wywalczyć. Więc cena zbliżona do 9800 SE@9800 Pro Niestety nie wiem jakie są pamięci bo nie mam zamiaru ( na razie ) odkręcać chłodzenia - nie mam w chacie teraz nawet pasty. Chyba że ktoś zna sposób żeby to sprawdzić be odkrywania kości? Do tego dochodzi jeszcze parę pełnych gierek w komplecie, więc moim zdaniem atrakcyjna sprawa I żeby nie było nieporozumień - uważam że 9800 Pro to zajebista karta - LEPSZA od 5900 Ultra, ale 850 zł a 1100 zł to konkretna różnica Dzisiaj przetestuję OC 500/1000 jak pójdzie to dam znać pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Istnieje cos takiego jak dzial prezentacje i tam mogles sie pochwalic , nie zasmiecajac tego forum , choc tak szczerze to Ameryki nie odkryles... Kolejna prowokacja i tyle :/Ja wiedziałem że tak będzie... aha Przecież TY masz Radka 9800 i to jeszcze PRO ( tutaj fanfary! ) to chyba nie mam się czym chwalic... Chciałem dac ludziom znać że ten Asusu świetnie sie podkręca i jest dobrze zrobiony i tyle, bo o grafie to chyba ten dział, nie? W prezentacjach mogę pochwalić się chomikiem, czy coś... pozdro Przynajmniej masz respekt do mocniejszej grafy ;) no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Hehe... Karta OK ale problemy z P.S 2.0... Kręci się bardzo ładnie;) P.S Mój 9700 na 2.86ns robi na standart chłodzeniu 5.5k w 2003 :D A zapłaciłem za niego ponad 300zł mniej 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 P.S Mój 9700 na 2.86ns robi na standart chłodzeniu 5.5k w 2003 :D A zapłaciłem za niego ponad 300zł mniej 8)czyli dales za 9700 ~550 zł ?! ja tez tak chce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 P.S Mój 9700 na 2.86ns robi na standart chłodzeniu 5.5k w 2003 :D A zapłaciłem za niego ponad 300zł mniej 8)czyli dales za 9700 ~550 zł ?! ja tez tak chce :wink: Dałem mniej :D http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27079036 Wziąłem Kup Teraz :D:D:D: http://members.lycos.co.uk/vegi/9700memory.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no niezle chocia ja bym nie ryzykowal co innego jak bym był z gdanska to odb odob. a tak to niezły fart ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 MAŁY UPDATE!!!!!!!! Karta którą kupiłem w Barwkompie NIE JEST wersją SE!!! Chociaż taką zamówiłem i taką mam na fakturze. Jest to po prostu Asus V9950. GPU 5900 pełne i pamiątki Hynix 2,2 Od SE rózni sie pamięciami - w SE 2,8 ns i chłodzeniem - u mnie jest takie jak w ultra - czyli 2 wentyle i radiator na GPU razem z pamięciami. W SE jest 1 wentyl i osobne radiatory na pamięciach. - Nie wiem jak sie kręci SE. Te 2 egzemplarze które jeszcze mają są takie jak mój. U mnie już spokojnie hula 500/1000 ( bez zmian biosu, chłodzenia itp ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 i zaplaciles za mnia 868zl??? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 no niezle chocia ja bym nie ryzykowal co innego jak bym był z gdanska to odb odob. a tak to niezły fart ;] Wiem, że niezły :P Fartem jest również to, że trafiłem na 2.86ns :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Dokładnie - 868 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 hehe to co to za cena ja w skelpie blisko mnie znalazlem ASUS GF FX 5900 128Mb DDR TV OUT DVI cena 885zl -łódź jak by ktos chciał (to nie jest reklama:) http://www.idealpc.com.pl/index_2.php?pid=...og&details=3050 Ogólnie nawet nawet ale cena za wysoka powinno byc 780zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Witam ponownie, karta pięknie zflashowała się na 5950 Ultra - wgrałem biosik Asusa z modelu 9980. Tylko zostało 128 Mb ramu... :( Core spokojnie chodzi na 540, pamięci trochę gorzej bo 980 Temperaturka mocno spadła i nawet w stresie nie przekracza 50 st. To chyba tyle - raczej tak już zostanie. Ta cena z Łodzi to chyba jednak trochę wyższa... bo karta chyba ta sama chociaż nic o niej nie piszą. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Istnieje cos takiego jak dzial prezentacje i tam mogles sie pochwalic , nie zasmiecajac tego forum , choc tak szczerze to Ameryki nie odkryles... Kolejna prowokacja i tyle :/Ja wiedziałem że tak będzie... aha Przecież TY masz Radka 9800 i to jeszcze PRO ( tutaj fanfary! ) to chyba nie mam się czym chwalic... Chciałem dac ludziom znać że ten Asusu świetnie sie podkręca i jest dobrze zrobiony i tyle, bo o grafie to chyba ten dział, nie? W prezentacjach mogę pochwalić się chomikiem, czy coś... pozdro zgadzam się z HeatFighterem, po co nam o tym wogole piszesz? Czekamy na linki z podkrecenia 500/1000. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 chyba wczesniej juz napisal jak sie ta karta kreci. czytaj caly watek a nie tylko poczatek i od razu piszesz odpowiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Na razie link z Aquamark, w 3d marku musze sie zarejestrować ( jeszcze z przed flashu na 5950 Ultra ) http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...?run=1286209638 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3bynio Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 mozesz mi przesłc ten bios bo mój asus cos szwankuje. w farcry gram tylko na sredniaka bo wyzej tyo lipa. 3bynio@wp.pl dzieki bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Wszystko masz w twoim topicu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Tak już żeby zakończyć temat: 1. Na zmodowanej karcie ( bios 5950 Ultra ) temperatura w idle jest niższa o ok 10 st - przy taktowaniach default czyli 475/950 dziwne bo taktowanie wyższe 2. OC: core 520 DDR: 980 - bez artów we wszystkich benchach i grach - 1 Ghz idzie ale są już małe arty link do testu bez artów: http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...?run=1487694489 w sklepie wspominali że kart podobno już nie ma na rynku, zostały tylko SE. the end pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnap86 Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Jesli ktos moglby mi wyslac orginalnego biosa do ASUSa 5900xt GAMERS EDITION, bede bardzo wdzieczny, swojego niechcacy kaslem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnap86 Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 moj mail to m_nap86@hotmail.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...