Skocz do zawartości
DomanR

!!! Chłodzenie na śledziu !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś takie cóś posiada? Jak to się sprawuje? Warto inwestować 30zł? Czy może gdzieś taniej można znaleźć?

Dołączona grafika

Też myślę na kupnem czegoś takiego.

Z drugiej strony, zastanawiam się, czy producenci kart graficznych nie mogli by montować rdzenia po drugiej stronie karty, gdzie jest więcej miejsca na radiator i lepszy przepływ powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardziej myślałem o wyciąganiu powietrza spod procka, bo tak się składa że akurat mam wolny otworek na grafiką.

Masz miejsce na śledzia nad grafą? To nie masz grafy na AGP? Do procesora to się kompletnie nie nadaje, chyba, że odwrócisz bieg wiatraczka, tak żeby dmuchał na proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardziej myślałem o wyciąganiu powietrza spod procka, bo tak się składa że akurat mam wolny otworek na grafiką.

Do tego to raczej sie nie nada po ciepłe powietrze i tak pójdzie do gory. lepiej walnać z tyłu pod zasilaczem wiatrak jesli jeszcze go nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chlodzenie to lipa , kupcie sobie zelmana 123 jest tam wentylator 92x92 dokupujesz jeszcze jeden taki mocujesz i masz wypas chlodzenie , wiem bo tak mam , wywierc dziury z boku obudowy zeby mialo z czego ciagnac powietrze , mozesz tez zamontowac wentylatory na bocznej sciance ktore beda owiewac karte ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...