KWS89 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Hi! Mam pewno pytanie... W czwartek 17czerwca na drodze Augustów-Suwałki w miejscowości Nowinka, stało te wredne pudło... Otóż najpewniej zostaliśmy utrwaleni na tym czymś... I teraz pytanie, jak długo zdjęcie+mandat może do nas iść(tzn. jak długo od czasu cyknięcia) i jak ono dojdzie, czy mamy się spodziewać panów w niebieskich mundurkach czy poprostu pocztonosza z kopertką? Z tego co ja wiem to w obszaże zabudow. jest ograniczenie 50(co za debil to wymyślił :evil: ) a my najprawdopodobniej lecielićmy troche więcej(max. prędkość na fotoradarze w tamtym miejscu to 140 którego my napewno nie wyrobiliśmy[czytałem w gazecie])... Pozdrowienia ze Sztabina AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Przyjdzie za jakiś czas pocztą. Możesz to olać i już. Jak będziesz rozliczał podatek (samochód był na Ciebie :?: ) to Ci odpowiednia kwotę zdejmą. Jak sam nie zapłacisz. Z drugiej strony w Polsce jest taka biurokracja, zanim się skapną co i jak to ulegnie to przedawnieniu A następnym razem jeździj wolniej (bezpieczniej) i po kłopocie PS. Nigdy nie dostałem mandatu, za to kolega praktykował to kilka razy i raz sciągnęli mu kwotę ze zwrotu podatku i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 moj tatus dostal telefonik z komendy, ze sie ma stawic, bo w Mikolowie sie mu troszeczke nozka obsunela, wiec spodziewaj sie takiej formy lub listownego wezwania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Nie denerwoj sie jeszcze wszystkie fotoradary działaja po 2-3 godziny dziennie tak ze masz szanse ze nie był włączony 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 a zaś "u mnie" sie fatygooja pod same dzrzwi ... tłumacza sie tym ze ludzie inaczej nie zaplaca ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 do mnie panowie w niebieskich mundurach osobiscie zawitali ze zdjeciem w reku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Niektóre puszki to fake'i. Po prostu są puste. Ale to jest loteria. Na pewno nie działają non-stop. To masz jak w banku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A da sie jakos poznac czy zrobil zdjecie czy nie ? Bo tez mi sie zdarzylo ostatnio jak wracalem z Warszawy, jeden fotoradar widzialem jadac w tamta strone - przy nim zwolnilem do 70, ale drugi zauwazylem juz za pozno i jechalem wtedy 110, nie wiem czy to jakos widac, ze zrobil zdjecie czy nie ? Bo przy mnie, caly czas obiektyw byl pomaranczowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Autko jest ojca i to on prowadził... A ja se dzisiaj rano gazete otwieram, bach fotoradar w Nowince, ponad 100 osób zostało zcykanych :? A radar stał od 10rano do 17wieczorem... A jak przyjdzie to wezme sobie je zeskanuje i wrzuce jako avatarek :twisted: PS. Ten radar to urządzonko policji, jeżdzą z nim i rozsstawiają i potem je zabierają w inne miejsce... PS2. Może ktoś wie które(gdzie) w Białymstoku stoją fejkowe i normalne puszki z najdroższymi odbitkami świata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A da sie jakos poznac czy zrobil zdjecie czy nie ? Bo tez mi sie zdarzylo ostatnio jak wracalem z Warszawy, jeden fotoradar widzialem jadac w tamta strone - przy nim zwolnilem do 70, ale drugi zauwazylem juz za pozno i jechalem wtedy 110, nie wiem czy to jakos widac, ze zrobil zdjecie czy nie ? Bo przy mnie, caly czas obiektyw byl pomaranczowy. Jeżeli rzeczywiście fotoradar zrobił by Ci zdjęcie to zapewniam Cię że napewno byś to zobaczył. W momencie robienia fotki błyska się lampa, błysk takiej lampy widać wyraźnie nawet w super bezchmurny dzień. Jeżeloi nie widziałes błysku lampy to możesz być spokojny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Aha, nie wiem czy to pewna informacja, ale te fotoradary są w puszkach umieszczane rotacyjnie. Tzn. 1 miesiąc w innej puszce jeden w innej. Głowy za to jednak nie dam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Pretorian:Tak jak ty napisałeś to jest w Niemczech, ale u nas lampki są wyłanczane w dzień ze wgledów oszczędnościowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 A następnym razem jeździj wolniej (bezpieczniej) i po kłopocieAlbo szybciej :wink: każdy radar da się "oszukać" (a dokładnie wyprzedzić, przejechać tak szybko, że nie zdąży zrobić zdięcia) ale to wymaga prędkości 200+ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 moj tatus dostal telefonik z komendy, ze sie ma stawic, bo w Mikolowie sie mu troszeczke nozka obsunela, wiec spodziewaj sie takiej formy lub listownego wezwania Shit , Mehow gdzie jest ten videoradar ? Bo dwa dni temu wlasnie sobie troszke jakby to powiedziec "przefrunalem" przez Mikolow :/ Tylko mnie nie doluj , ze gdzies w centrum :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 nie 200+ tylko 260+ albo 280+ nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Dokladnie jak mowia koledzy. Moze to byl fake. Ja w Niemczech jak jechalem 120km/h tam gdzie bylo 70km/h dostalem blysk po oczach. Oczywiscie nic nie przyszlo bo nie oplacalo im sie tego wysylac. Pewnie maja o nas takie zdanie, ze i tak bym nie zaplacil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 nie 200+ tylko 260+ albo 280+ nie pamietam za duzo tvn turbo sie naogladaliscie ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 nie 200+ tylko 260+ albo 280+ nie pamietam za duzo tvn turbo sie naogladaliscie ;) :D Otóż nie! 270kph! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 nie 200+ tylko 260+ albo 280+ nie pamietam za duzo tvn turbo sie naogladaliscie ;) :D Otóż nie! 270kph! ;)Fotoradar angielski. Pewnie polskie maja zanizona skale troche bo nikt do takiej predkosci sie nie rozpedzie. Ktos wie czy robienie zdjec z ukrycie nie jest przypadkiem karalne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 tak btw. w top gear, to pokazywali zdjecia od tylu, a u nas robi od przodu... wiec moze u nas wystarczy wolniej jechac zeby nie zlapal ? jakies 200 ? trzeba sprawdzic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 w olsztynie jest 5 puszek i jeden radar, ale zwiedza on wszystkie puszki po 2-3 razy dzienniw wiec moze byc wszedzie. samej procedury odstarczania fotek nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 SZCZECIN, 9 puszek, 1 fotoradar który pacuje 1 dzien w miesiacu [ nie pytajcie skad wiem] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 skąd wiesz? a może wiesz coś o D.G.? :lol: 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Shit , Mehow gdzie jest ten videoradar ? Bo dwa dni temu wlasnie sobie troszke jakby to powiedziec "przefrunalem" przez Mikolow :/ Tylko mnie nie doluj , ze gdzies w centrum Sad Hmmm jakby Ci to powiedzieć. Jest na trasie przez Mikołów jak jedziesz Katowice - Żory, a w skrócie dla obeznanych z terenem, to jest na skrzyżowaniu przy drodze, gdzie był kiedyś Burger King. Zamocowany jest przy światłach i cyka, cyka, cyka... fotki :/ A co do lampy, to u nas rzeczywiście jest w dzień wyłączana :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Shit , Mehow gdzie jest ten videoradar ? Bo dwa dni temu wlasnie sobie troszke jakby to powiedziec "przefrunalem" przez Mikolow :/ Tylko mnie nie doluj , ze gdzies w centrum Sad Hmmm jakby Ci to powiedzieć. Jest na trasie przez Mikołów jak jedziesz Katowice - Żory, a w skrócie dla obeznanych z terenem, to jest na skrzyżowaniu przy drodze, gdzie był kiedyś Burger King. Zamocowany jest przy światłach i cyka, cyka, cyka... fotki :/ A co do lampy, to u nas rzeczywiście jest w dzień wyłączana :( . No to mnie zdolowales ladnie :/ Tam jest ograniczenie do 70km/h :( Ide sie wyplakac znowu koszty , boshe a myslalem ze w koncu wymienie ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 dokładnie... miej nadzieję, że akurat nie cyknęło Ci fotki albo coś w te mańkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 heheh u mnie w mieście na Ul. Lubickej(taka dluga prosta co przez pół torunia idzie) w srodku gdzies tej drogi zamontowano na lampie radar ktory dziala(ł) cały czas....a że na tej drodze było pełno wypadków i wszyscy i tak zapierprzali po 100km/h :)) ustawiono ten radar....po 3 dniach żule zamalowali niebieskim sprey-em :lol: :lol: :lol: :lol: i dalej wszyscy jezdza jak chce...a pały i tak nie zmieniły na nowy...(pewnie tez by został zamalowany :lol: :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 zlookajcie to --> !!! Lista aut policyjnych z videoradarami !!! <-- 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 heheh u mnie w mieście na Ul. Lubickej(taka dluga prosta co przez pół torunia idzie) w srodku gdzies tej drogi zamontowano na lampie radar ktory dziala(ł) cały czas....a że na tej drodze było pełno wypadków i wszyscy i tak zapierprzali po 100km/h :)) ustawiono ten radar....po 3 dniach żule zamalowali niebieskim sprey-em :lol: :lol: :lol: :lol: i dalej wszyscy jezdza jak chce...a pały i tak nie zmieniły na nowy...(pewnie tez by został zamalowany :lol: :lol:) bo to pOLSKA jest :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 zlookajcie to --> !!! Lista aut policyjnych z videoradarami !!! <-- 8) Dawno nieaktualne :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...