Skocz do zawartości
KWS89

Zdjęcia z fotoradarów...

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: A propo "zamaskowania" tablic rejestracyjnych to wystarczy popryskac lakierem do własów ( gruba warstwa ) i nieczeba zadnego wynalazku z allegro.

A dokładniej to co to robi? Niewidać numerów?

Jak tak to zaraz pojde i porobie to i zamieszcze wyniki :twisted:

Chcecie zobaczyć czy to działa? TAAA? To będzie jeszcze dzisiaj 8)

EDIT: niedziała :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym lakierem do wlosow chodzi oto ze w nocy jak radar bedzie mial zamiar pstryknac fotke to maja tablice nie odbic swiatla.

PS: W Opolu policja ma nowy nieoznakowany radiowuz: Czerwone Audi A4 2.0 diesel ( duzo takich bryk niejezdzi w opolskim ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam jeszcze inna rewelacje, nowsze modele fotoradarow nie lapia starych czarnych blach, ale nie dam sobie reki uciac

a swoją pszczółką jechalem ok. 190km/h peugeot 205 1.4 kat :)

75KM :) ale troszke strach bo to male gowno jest, moze jakbym mial gorke to do 200 by doszedl ale na prostej to byl juz chyba max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając te wasze przemyslenia doszedłem do wniosku : a co tam, niech inni teżtek zrobią !! hihi. Sqter Gilera Runner 2000r Odblokowany ( 2/3 ) v. max 90 . Qmpel chwyta mnie za tył skuterka ( uchwyt - miejsce gdzie pasażer trzyma ręce ) ja rozpedzam się do ok. 87/h a on na swoim " Kolibrze " , bo tak sie ten składak nazywa wiejżdża na skrzyżowanie w Bielsku. Panowie w niebieskich kubraczkach wezwali go na posterunek ( szczeże mówiąc nie wiem jakim cudem w tej jakości zdjecia go rozpoznali po twarzy, bo raczej numerów na składaku to on nie miał przyklepanych z tyłu ) i pogratulowali mu. Zdjęcie wisi u niego w biurze nad biurkiem. Ja wychamowałem więc fotka szczelona została tylko mu. pOzDrO fOR aLl LoL & Jacka's fAnS .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając te wasze przemyslenia doszedłem do wniosku : a co tam, niech inni teżtek zrobią !! hihi. Sqter Gilera Runner 2000r Odblokowany  ( 2/3 )  v. max 90 . Qmpel chwyta mnie za tył skuterka ( uchwyt - miejsce gdzie pasażer trzyma ręce ) ja rozpedzam się do ok. 87/h a on na swoim " Kolibrze " , bo tak sie ten składak nazywa wiejżdża na skrzyżowanie w Bielsku.  Panowie w niebieskich kubraczkach wezwali go na posterunek ( szczeże mówiąc nie wiem jakim cudem w tej jakości zdjecia go rozpoznali po twarzy, bo raczej numerów na składaku to on nie miał przyklepanych z tyłu ) i pogratulowali mu. Zdjęcie wisi u niego w biurze nad biurkiem. Ja wychamowałem więc fotka szczelona została tylko mu. pOzDrO fOR aLl LoL & Jacka's fAnS .

Dawaj zdjecie, dawaj zdjecie!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą punkty.

Rozumiem że punkty są liczone od momentu zarejestrowania wykroczenia, a nie od dnia wystawienia mandatu - zdjęcia (IDT ma na to ponoć 180 dni)?

Czytałem że od 2016 ma być jedynie kara finansowa za fotoradar. Co w przypadku jeśli zdjęcie jest zrobione w tym roku a list przyjdzie w przyszłym?

Edytowane przez Pawelek69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawo zlamales w tym roku to i z tego prawo Cie obowiazuje, chyba ze wprowadzana ustawa mowi inaczej.

http://www.infor.pl/prawo/wykroczenia/odpowiedzialnosc-za-wykroczenia/685320,Zmiana-przepisow-a-odpowiedzialnosc-za-wykroczenie.html

A nie jest tak jak w linku?

Edytowane przez Pawelek69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi