Skocz do zawartości
KWS89

Zdjęcia z fotoradarów...

Rekomendowane odpowiedzi

jak na rowerze jechałem...

Ile razy na rowerze prędkość przekraczałem :twisted:

Nawet miałem pewien chory pomysł, ale nie będę tu opisywał :lol: :wink:

Trzeba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kolazowke, rozpedzic sie do 65km/h i przejezdzajac przed radarem zrobic glupi usmiech ablo mine. ;)

Ciekawe czy cie znajda po numerach rejestracyjnych. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezszczelny skąpiec, nie chce się z nami pomysłem podzielić. :>

Plan był bardziej hard :lol: :wink:

Urodził mi się w głowie kilka dni temu.

Rowerek, na nim samobójca, czyli ja :lol: :wink:

Podczepiamy go do auta... Tylko jest jeden problem... Lina musi być dosyć długa... Aby auto, które mnie ciągnie przejechało przez miejsce z radarem i mogło nabrać predkości. Tu rodzi się drugi poroblem... Nabranie znacznej prędkości :twisted:

Szarpnięcie na pewno nastąpi :lol: :wink:

Ale mając to przećwiczone... Myślę, że do 75-80 km/h spokojnie bym sie mógł rozpędzić... Jeden ból... Jest przejazd przez tory tramwajowe w tym miejscu :twisted:

Więc jak kupię porządny rower z dobrym amorkiem, którejś nocy... Strzelę sobie fotkę :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezszczelny skąpiec, nie chce się z nami pomysłem podzielić. :>

Plan był bardziej hard :lol: :wink:

Urodził mi się w głowie kilka dni temu.

Rowerek, na nim samobójca, czyli ja :lol: :wink:

Podczepiamy go do auta... Tylko jest jeden problem... Lina musi być dosyć długa... Aby auto, które mnie ciągnie przejechało przez miejsce z radarem i mogło nabrać predkości. Tu rodzi się drugi poroblem... Nabranie znacznej prędkości :twisted:

Szarpnięcie na pewno nastąpi :lol: :wink:

Ale mając to przećwiczone... Myślę, że do 75-80 km/h spokojnie bym sie mógł rozpędzić... Jeden ból... Jest przejazd przez tory tramwajowe w tym miejscu :twisted:

Więc jak kupię porządny rower z dobrym amorkiem, którejś nocy... Strzelę sobie fotkę :twisted: :twisted: :twisted:

pomysl rodem z jackassa :D

jakby tak zamontowali na Potokowej to sam bym sie sprawdzil na rowerku, 60 juz tam przekraczalem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem ostatnio w 3mieście, fajnie było może bede jeszcze tam niedługo(do ciotki pojade). Zoltar, twoj pomysł jest git, tylko czy fotoradar uchwyci... Bo jak on działa to ja niewiem(może ma noktowizor ale nawet jeżeli to chyba potrzebne jest jakieś pokazanie się jemu że się jedzie[np. światełka])

Powodzenia w realizacji projektu...

AKa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bedziesz musial placic  :)  zrobia dla ciebie wyjatek, przeciez nie codziennie trafia sie klient na rowerze zlapany przez fotoradar  :lol:  :lol:  :lol:

Lepiej nie ryzykować.

Najlepiej gdyby linki/sznurka nie było widać :twisted:

Żyłka za słaba, plecionka nie wytrzyma... A i cena :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie rozpedzisz do np 100km/h :) to samochod niech zwolni do 95 zeby sie lina "odprezyla" i ja odepnij :D

Ale wtedy auto też zostanie sfotografowane. Musi być to w większej odległości od miejsca X :D

Kombinacje z odpinaniem są niebezpieczne. Chyba, że będzie to konkretnie umocowane... :twisted: Łatwo zdejmowalne :)

I mogę wytracić w tym czasie prędkość :roll:

Będę myślał nad możliwościami :)

Bo chcę to zrobić profesjonalnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie moze jak takie fotoradary dzialaja ?? znacie moze stronki z jakims opisem ?? pytam bo jechalem troszek za szybko prawym pasem , a lewym nawet troszke przedemna jechal drugi samochod wolniej. jestem ciekawy czy ten obiektyw nakierowuje sie na samochod przekraczajacy predkosc ?? jak nie to bedzie im ciezko stwierdzic kto jechal za szybko :D prosze o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio w Tvn Turbo pokazywali jak to działa, często wogóle nie zwracają uwagi na przekroczenie szybkości o mniej niż... 30 KM/H bo inaczej by im się klisze za szybko kończyły (tak tak w Polsce Fotoradary mają aparaty na klisze a nie cyfrówki jak na całym świecie) a i nie wyłapują przy szybkości większej niźli 280KM/h ponieważ za wolno reagują i robią fotkę powietrzu (w czasie robienia forki samochód już jest dalej) lub... kolejnemu autku jeśli zdąży wiechać przed foto-radar :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro jest cos takiego w sprayu do smarowania tablic rej. i wychodzi na zdjeciu odbicie takie jakby ktos robil sobie zdjecie w lustrze i puzniej chcial zoabczyc na nimswoja twarz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :)

Ja mówię o Grunwaldzkiej :D:D:D

Zoltar, ale przecież ten fotoradar na Grunwaldzkiej jest tylko do czerwonego światła a nie do prędkości. Ja tam wielokrotnie leciałem nie powiem nawet ile i nigdy mi jeszcze nie błysnęło. Za to jak za szybko kiedyś ruszyłem to strzeliło fotkę :) Ale nigdy jej nie dostałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde... To niespodzianka...

Jeździłem po 70 ;) i też nic nie błyskało, ale zwaliłem wszystko na tolerancję :P

Ponoć jest drugi przy piekarni... Ale mój plan chyba legł w gruzach :P :cry: :D

Thx za info... :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze jedno info :) Ten fotoradar działa tylko na lewym i środkowym pasie :) Na prawym nie działa, no bo tam jest zielona strzałka. Tak więc jak będziesz chciał kiedyś przelecieć "na styk" to tylko prawym pasem :)

Przy jakiej piekarni jest ten drugi fotoradar?? Ja wiem tylko o obwodnicy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi