Skocz do zawartości
alek411

jaki procek zamiast celeron 300

Rekomendowane odpowiedzi

witam

bardzo prosze o porade jaki procesor moge zakupic, zeby wlozyc go zamiast obeznego celerona 300? chce kupic cos na allegro, zeby choc troche zwiekszyc wydajnosc kompa. Ponizej podaje dane kompa z AIDA 32. Dziekuje za pomoc.

Celeron 300 mhz (4.5x67)

nazwa plyty glowne- nieznane

Mikrouklad plyty glownej: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2

Typ biosu: AMI (07/15/95)

ID plyty glownej: 61-0805-001437-00111111-071595-ALi1621$725000 release 08/05/1998 S

Typ magistrali Intel GLT+

szerokosc magistrali: 64 bitowy

taktowanie: 67 MHZ

Typ biosu: AMI

walek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta to na 99% PCchips,miałem kiedyś podobną z tego co znalazłem to max wlezie tam celek 466 a może i 500,chociać znalazłem gościa który miał PIII 866 na tych mikroukładach ale może to inna płyta,ewentualnie zmodowany bios

cel 466 powinien pójść bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mało w życiu widziałeś .. lata temu ja śmigałem na celku 300@450 na pcchipsie na chipsecie bxpro (czy jakoś tak - w każym razie chipset był ALI)

Mnożniki śa zablokowane na procku a nie na płycie a co do zmiany napięcia mój celek szedł bez zmian - ale w razie potrzeby można było zawsze zakleić odpowiednie nóżki ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna zamiast celerona 300 wlozyc celerona z pamiecia cache? np. 466A?

pozdrawiam

alek411

moderator wyzucil mnie, nierozumiem czemu, czy to forum to jakas sekta? guru wszystko akceptuje i rzadzi?

Zero litosci dla nowych uzytkownikow? pomylilem sie i napisalem pare postow, i od razu skoczyc tak z morda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi