Skocz do zawartości
RS

Total zalamka z wydajnoscia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam spedzilem pol dnia na szukaniu informacji na forum na temat nienajleprzej wydajnocsi mojego kompa i niczego sie niedowiedzialem co by pomoglo.

Mam xp 1,6@1,8 na k7s5a i najnowszym cheepobiosie (o/c przez fsb) gf 2 ti (gpu bez o/c pamiec na 430 z nominalnych 400) 256 sdr kingston cs3 baracude IV 40gb i 4300 w 3d mark 2001.

dla porownania na taksamo podkrenconym procku i karcie Xon ma ponad 5000, to juz znaczaca roznica jak na tesame procki i karty. mozecie mi jakos pomoc ?

z gory dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie ha kreconym procku to malo. Jakbys mial standardowe ustawienia to by bylo ok. Moze to po prostu wina twojego ecsa (k7s5a słynie z różnego rodzaju problemów sam tego kiedyś doświadczyłem tylko u mnie były zwisy?! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam spedzilem pol dnia na szukaniu informacji na forum na temat nienajleprzej wydajnocsi mojego kompa i niczego sie niedowiedzialem co by pomoglo.

Mam xp 1,6@1,8 na k7s5a i najnowszym cheepobiosie (o/c przez fsb) gf 2 ti (gpu bez o/c pamiec na 430 z nominalnych 400) 256 sdr kingston cs3 baracude IV 40gb i 4300 w 3d mark 2001. 

dla porownania na taksamo podkrenconym procku i karcie Xon ma ponad 5000, to juz znaczaca roznica jak na tesame procki i karty. mozecie mi jakos pomoc ?

W zasadzie, to wynik jest normalny, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że masz SDRy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste, dobra płyta, taka na KT333 i DDR'y, może spokojnie dać 30% przyrost wydajności,. przy tej samej karcie graficznej i procku.

Masz SDR, i to w dodatku cs3, a to już poważnie spowalnia system.

Sam również mam, podobny konfig (SDR, GF2Ti i Athlon XP) a w 3dMarku2001 mam 4130.

własnie, zainstaluj nowe detonatory (może zapomniałeś, albo masz stare zainstalowane na nowych? raz tak miałem).

Na starusieńkich detonatorach miałem 3450 na tych samych ustawieniach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo co Ty oprócz plyty i oczywiscie pamieci, mam cos ponad 5000 markow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...