Lenin2 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Jak podkręcić tą płyte Jak zmienić napięcie ..? PC CHIP Bxcel M726 mrt (ali 1543c) Socket 370 Box PPGA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Mam celerona 433 mendencino obecnie pracuje na 66 , a jak na 75 to po chwili się zawiesza>@! jak puszcze na 100 to sie nie odpala komp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 splyta spokojnie chodzi na 100MHz tylko procek masz cienki do krecenia, bo to najwyzszy model na rdzeniu mendocino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba-123 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Miałem kiedyś tą płytę i z tego co pamiętam nie miała ona możliwości zmiany napięcia. Nie ma żadnych zworek do tego celu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ja mam tą płytę w drugim kompie i z celkiem 300 chodzi na szynie 100MHz - czyli jako celek 450. Nic na niej nie zmienisz oprócz częstotliwości magistrali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Napięcia na intelu zawsze można zmienić drutmodem na nóżkach .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Napięcia na intelu zawsze można zmienić drutmodem na nóżkach .... To jak to zrobić , jakis opis? tylko nie pisz www.google.com , albo coś w tym stylu bo sam nie wiem czego szukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowall_PTK Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 współczuję chipsetu... Kiedyś miałem go kupić, ale poszedłem po rozum do głowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 To jak to zrobić , jakis opis? tylko nie pisz www.google.com , albo coś w tym stylu bo sam nie wiem czego szukać.no to polece google :D hmm w ciągu ok 5 sekund dzieki googlom znalazlem coś takiego : http://www.hyperformance-pc.com/intel_vid.htm A teraz w googlach wpisałem : voltage change intel 370 to tak na przyszłość żebyś nie chrzanił że nie wiesz co wpisać w google ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 dzięki Lobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 to jak to wykonac c o mam zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Slot1/Socket 370 można wstawić do mojej płyty głównej jakiś lepszy procesor niż mam .? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba-123 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Jeśli się nie mylę to płyta obsługuje procki do 667MHz. Poczytaj w instrukcji tam pisało dokładnie a ja już mogę nie pamiętać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Na tej płycie chodzi mi celek 1G przez przejściówkę slot1/FCPGA. Wyświetla przy starcie 800M - bios go żle rozpoznaje - ale programy pokazują 1G. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Pentium - III największy 600 Slot 1 Pentium - II największy 450 slot 1 SEEP Celeron - największy 433 slot 1 PPGA Celeron - największy 533 socket 370 o to chodzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2004 Musisz sprawdzić bo jak wyżej napisałem mi chodzi na niej przez przejściówkę celeron 1Giga. Przejściówka bez regulacji napięć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 http://www.8086.info/fcpga-oc/oc.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 MAM PYTANIE JAKI NAJWYŻSZY PROCESOR WSTAWIE DO TEJ PŁYTY GŁÓWNEJ ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Przez prejściówkę SLOT1/FCPGA powinien chodzić każdy PIII i celek na to gniazdo. Jak pisałem u mnie chodzi celek 1G a one od chyba 500MHz (z napięciem 2V były na gniazdo PGA a z obniżonym na FCPGA i dlatego jest też różnica w przejściówkach)miały obniżone napięcie dla tego na starszych płytach nie chodzą a na tej jeszcze działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Przez prejściówkę SLOT1/FCPGA powinien chodzić każdy PIII i celek na to gniazdo. Jak pisałem u mnie chodzi celek 1G a one od chyba 500MHz (z napięciem 2V były na gniazdo PGA a z obniżonym na FCPGA i dlatego jest też różnica w przejściówkach)miały obniżone napięcie dla tego na starszych płytach nie chodzą a na tej jeszcze działa. http://allegro.pl/show_item.php?item=31366261 czy ta przejściówka będzie dobra do mojej ,płyty głównej i czy wstawie obojętni jaki procesor do 1000 Mhz ?[/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Nie to jest przejście PGA / FCPGA. Jak chcesz mieć koło 1G to musisz mieć przejście SLOT1 / FCPGA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Nie to jest przejście PGA / FCPGA. Jak chcesz mieć koło 1G to musisz mieć przejście SLOT1 / FCPGA http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31958924 looknij na obrazek czy o tą chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyszto Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Jeśli jest na FCPGA - po wyglądzie nie wiem czy jest to PGA czy FCPGA. Ponieważ gniazdo to samo tylko inne niektóre wyprowadzenia. Od sprzedającego musiał byś się na 100% dowiedzieć czy będzie chodził tam procek większy niż 600MHz. Na aukcji są przejściówki od 10zł jak widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...