Kozlov Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Witam, Otoz niedawno, moj poprzedni zasilacz "odszedl" i zalozylem nowy Tracer ATX P3/4 (400W, model MGB-400) i wczoraj wieczorem kiedy wlaczylem Asus Probe 2 i odpalilem gre, pojawil sie problem. Juz po chwili wyskoczyl mi alarm co do napiecia +12V, okazalo sie za napiecie wynioslo 13.248, troche mnie to zdziwilo. Obejrzalem inne wartosci i kazda z nich podskoczyla w stostosunku do poprzedniego zasilacza. Np: Na tamtym +12V w spoczynku wynosilo 12.928V, teraz - 13.12V VCore niezmienilo sie wsumie +5V bylo 4.838 teraz jest 4.919 mam pytanie, czy jest to niebezpieczne i co moge z tym zrobic. Czy to jest wina zasilacza? Moj komputerek to Barton 2800+ plyta Asus A7N8X-X :) Pozdrawiam i czekam na pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Masz taki sprzęt a kupujesz [ciach!]iane zasilacze. Jeśli nie zmienisz zaraz zasilacza to jak by Ci to delikatnie napisać pa pa komputerku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozlov Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 w jakim czasie nastapi Papa ? :) i w jakich okolicznosciach. Bo dzis jeszcze ten komp musial by pochodzic z 3 godziny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Tego Ci nie powiem. Może to być przy drugim restarcie albo za miesiąc. Musisz go zmienić na coś dobrego i to szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozlov Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Hmm, na jaki najlepiej zasilacz? i co on musi zawierac? Jak mi walnie komp to sprzedawca za to przyplaci ;) albo firma ktora zrobila ten zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Oj... nikt Ci za to nie zapłaci, lepiej zmień zasilacz - bo to nie żarty :) Ja też miałem Tracer wcześniej 400W (co prawda napięcia trzymał mniej więcej w porządku, chociaż nie pamiętam teraz, jakie dokładnie były), ale po wymianie na Chiefteca... no co tu dużo mówić - pierwsza klasa ;) A i możliwość OC wzrostła. Kup coś "bardziej firmowego" - taka jest moja rada przynajmniej. Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Oto zasilacz dla Ciebie ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26785146 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Poczytaj tutaj - Chcesz kupić ZASILACZ ?? Nie wiesz jaki ?? Zajrzyj !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 poleciles mu 20 stronicowy topic, watpie zeby jego zasilka wytrzymala do strony numer 5:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozlov Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Dzieki za optymizm :) Jak narazie zyje ale juz go wylaczam ... jak nie wroce... to wiadomo co sie stalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...