Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam i o zdrowie pytam. :)

a tak powaznie to ..................... moj dysk nie jest w kieszeni a bardzo czesto go wypinam i wpinam, taki maly podroznik z niego :P Dzisiaj wciskajac tasme jak zwykle nie bylo zadnego oporu przy wkladaniu, ale co sie stalo. Otoz wcisnal sie jeden z bolcow i potem zlamal, ale okazalo sie to potem jak wyciagnolem tasme bo po starcie windy pliki mialy nazwy typu @-lm] < czyt. filmy itp. po ponownym uruchomieniu kompa wszystko bylo wporzadku, nazwy wrocily do stanu w jakim byly zapisane. zadne z danych nie uszkodzily sie. noi test HD-TACH-em.......wszystko tak jakby byl nowy. o co chodzi? czyzby ta jedna z nozek byla zbedna?

kto zna odpowiedz albo madre wytlumaczenie na to :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hhhhhhhmmmmmmmmmmmmm.........

KURDE.. usunolem z IE fajny link

ale o tym za chwile

ta nozka prawdopodobnie to jedna z MAS "GND" nie mylic z ekranowaniem w kablu IDE "80 zyl"

w zwyklym zlaczu IDE " 40 PINOW " jest cos OK 7 - 10 pinow MASY !

tak mi sie zapamietalo jak widzialem na tej stronce gdzie sa opisy zlacz audio/video , komputerowych i innych chyba wiecia o ktora stronke mi chodzi ? " wlasnie ten link mi sie gdzies zapodzial grrrr"

pewnie to jeden z pinow MASY bez ktorego HDD bedzie normalnie dzialal

to tak jak w procku " kilkadziesiat pinow GND "

moral z tego taki za jak nic sie nie dzieje a caly HDD masz przykrecony dobrze do obudowy " to tez MASA " nic mu sie nie stanie

nie mylic masy zasilajacej to jest tylko masa pomiedzy kontrolerem na MoBo a Kontrolerem w dysku i nie ma nic wspulnego z zasilaniem HDD

to na tyle , kurde mam manie rozpisywania sie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak inni to zrozumieja ale ja kumam spoko i mam nadzieje ze mu sie z czasem nic nie pomiesza w dyni tzn w hdd:) a niestety nie jest przykrecony do obudowy a teraz wisi sobie na tasmie :)ale jutro zrobie z nim porzadek. dzieki za odp. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...