BeRNaL Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 witam i o zdrowie pytam. :) a tak powaznie to ..................... moj dysk nie jest w kieszeni a bardzo czesto go wypinam i wpinam, taki maly podroznik z niego :P Dzisiaj wciskajac tasme jak zwykle nie bylo zadnego oporu przy wkladaniu, ale co sie stalo. Otoz wcisnal sie jeden z bolcow i potem zlamal, ale okazalo sie to potem jak wyciagnolem tasme bo po starcie windy pliki mialy nazwy typu @-lm] < czyt. filmy itp. po ponownym uruchomieniu kompa wszystko bylo wporzadku, nazwy wrocily do stanu w jakim byly zapisane. zadne z danych nie uszkodzily sie. noi test HD-TACH-em.......wszystko tak jakby byl nowy. o co chodzi? czyzby ta jedna z nozek byla zbedna? kto zna odpowiedz albo madre wytlumaczenie na to :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 hhhhhhhmmmmmmmmmmmmm......... KURDE.. usunolem z IE fajny link ale o tym za chwile ta nozka prawdopodobnie to jedna z MAS "GND" nie mylic z ekranowaniem w kablu IDE "80 zyl" w zwyklym zlaczu IDE " 40 PINOW " jest cos OK 7 - 10 pinow MASY ! tak mi sie zapamietalo jak widzialem na tej stronce gdzie sa opisy zlacz audio/video , komputerowych i innych chyba wiecia o ktora stronke mi chodzi ? " wlasnie ten link mi sie gdzies zapodzial grrrr" pewnie to jeden z pinow MASY bez ktorego HDD bedzie normalnie dzialal to tak jak w procku " kilkadziesiat pinow GND " moral z tego taki za jak nic sie nie dzieje a caly HDD masz przykrecony dobrze do obudowy " to tez MASA " nic mu sie nie stanie nie mylic masy zasilajacej to jest tylko masa pomiedzy kontrolerem na MoBo a Kontrolerem w dysku i nie ma nic wspulnego z zasilaniem HDD to na tyle , kurde mam manie rozpisywania sie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 nie wiem jak inni to zrozumieja ale ja kumam spoko i mam nadzieje ze mu sie z czasem nic nie pomiesza w dyni tzn w hdd:) a niestety nie jest przykrecony do obudowy a teraz wisi sobie na tasmie :)ale jutro zrobie z nim porzadek. dzieki za odp. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...