Skocz do zawartości
Biedron

Jaki DVD-Rom ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie padl mi DVD rom i musze kupic nowy ale pomyslalem ze jak juz kupowac to combo. I teraz pytanie : warto kupowac Combo a jak tak to jakiej firmy i jaki model ? Zastanawialem sie nad LG bo mam wielki sentyment do tej firmy.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzi o napedy optyczne lg to nagrywarki robia ok (mialem juz 2 i zero problemow). do niedawna myslalem ze inne napedy tej firmy to chlam az sprawilem sobie do przetestowania LG GDR-8162B

i musze powiedziec ze jestem zaskoczony na plus. naped chodzi bardzo cichutko podczas odtwarzania DVD prawie wogole go nie slychac. troche gorzej jest juz z odczytem CD ale jest on na poziomie akceptowalnym. odczyt plyt tez na przyzwoitym poziomie bardzo porysowana plyte odpala bez problemu. polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

toshiba lub pioneer :] innej możliwości nie ma ;] hehe, ja mam to pierwsze i jestem zadowolony :] mam też nagrywarkę lg i też jestem z niej zadowolony, chociaż jak ja kupowałem miałem lekkie opory :]]]

a co do monitorów lg, hymm... przemilcze to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem Lg jest dobre sam mam combo LG i ma doskonałą korekcję błędów. Czyta płytki których moi koledzy na liteonach niemogą odczytać. Dvd jako samo dvd posiada mój braqt cioteczny (7 lat) i niestety niecyzta wszytskich płytek dvd. Chodzi mi o taką bajke (pirat) niechce przeczytać wogule nic niewykrywa a u mnie bez problemu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lg jest okej ja mam 2 nagrywarki 32 i 16 piknie smigaja obie naraz wypalaja i jest okej zero bledow . Polecam. LITE OFF :] sa kiepe na wszystkie ktore wlozylem w cudze kompy tylko moze ze 2 sie trzymaja .Nie mam wogule zaufania do tej firmy .A wiecie ze LG robi duzo rzeczy dla wojska oczywiscie dla skosnych .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz LG-ka !!!!

Miesiąc temu mi DVD tej firmy padło. Dwa tygodnie po gwarancji !!!! Nie wiem co tam jest, nie miałem na razie czasu do niego zajrzeć, ale to niezbyt dobrze świadczy o tej firmie. Mam jeszcze CD-RW LG, chodzi ładnie już prawie dwa lata, ale i tak LG już nie kupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak. Są osoby które kupiły pewien sprzęt i są zadowolone. Lecz są też takie które nabyły drogą kupna sprzęt danej firmy i są niezadowolone. Tak już będzie i nikt tego nie zmieni.

Od 5 lat ma cd x52 od LG, zmieniłem mu firmware i dalej nieżle śmiga. Nie mam powodów żeby na niego nażekać. Tak samo od 5 lat także mam monitor 17" LG Studioworks 775N i też nie mam mu nic do zarzucenia - spełnia swoją rolę.

Natomiast co do COMBO, które poleca Piekło. Kupiłem je dwa tygodnie temu na giełdzie i też jestem bardzo zadowolony. Nagrywa jak burza i w dodatku cicho, DVD śmiga że aż miło. Jak na dwa tygodnie użytkowania jest super. Generalnie wybór i decyzja należy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętajcie że LG umie robić tylko nagrywarki, reszta to chłam 8)

więc stanowczo nie LG, może być ten lite on, a może asus? :?:

jakos bez problemowo mi dzial i liteon to jest dopiero chlam halasuje jak stado wrobli :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z przedmowca :lol: LITE OFF hi hi :lol: jakos mi nie lezy przykre doswiadczenia moze jest szybszy o te kilka sekund od LG jesli jest to dla kogos atut to okej .Ja wole troszeczke wolniej ale ciszej i bez kaszany . Mowie tak bo poprostu nie spotkalem sie jeszcze z padaka ze strony LG natomiast LITE ON juz nie raz mnie zawiodl . Ale na ten temat mozna dyskutowac do woli . Ja zycze Ci zebys trafil na dobry egzemplarz niezalerznie co tam kupisz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dvd lg od 5 lat... i jak dotad wyplula mi 2 plytki ktore wsadzilem drugi raz i juz je czytala... wiec ja nie wiem co chcecie od lg.. wiec polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra inaczej.z napędów optycznych LG umie robić tylko nagrywarki 8)

cdromy to badziewie, o czym każdy na tym forum chyba wie. dvd są takie nijakie. może być? :)

a co do monitorów to raczej badziewiem nie są[sam mam LG i jestem zadowolony] 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam te rady i przyznam niezly balagan robicie :D

tez chce kupic nowe DVD i widze analizy akurat dosyc kiepskich firm czyli LG i lite on.

Moze przeanalizujmy pioniera i toshibe itp. ?

ktore sa cichsze i nie maja klopotu z odczytywaniem plytek bo to najwazniejsze a nie czas dostepu bo to sa drobne nieistotne roznice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam te rady i przyznam niezly balagan robicie :D

tez chce kupic nowe DVD i widze analizy akurat dosyc kiepskich firm czyli LG i lite on.

Moze przeanalizujmy pioniera i toshibe itp. ?

ktore sa cichsze i nie maja klopotu z odczytywaniem plytek bo to najwazniejsze a nie czas dostepu bo to sa drobne nieistotne roznice.

kiepskich firm hehe tak w ogole lg z czego co ja wiem nie produkuje dvd tylko zamawia je u firmy hitachi :) z czego co ja wiem nie ma on problemow zczytaniem plyt dvd a tochiba nie czyta dual layer i co tu jest badziewiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi