Skocz do zawartości
jakac

ThermalRight SLK-900A

Rekomendowane odpowiedzi

2400 mhz 1.85V

coolre mster 92x92 2000rpm

idle 44 - 46 (w zalezności jaka temp w domu)

stres 49 - 51 (jak wyzej)

przy zamkniętej obudowie doliczyć 3-4 stopnie

stress mierzyłem programem CPUBURN

PS.Temp mierzyłem zewnątrznym czujniekiem i co mnie sie podoba teke sama temp pokazuje czujnik na płycie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2400 mhz 1.85V

coolre mster 92x92 2000rpm

idle 44 - 46 (w zalezności jaka temp w domu)

stres 49 - 51 (jak wyzej)

przy zamkniętej obudowie doliczyć 3-4 stopnie

stress mierzyłem programem CPUBURN

PS.Temp mierzyłem zewnątrznym czujniekiem i co mnie sie podoba teke sama temp pokazuje czujnik na płycie :)

to jeśli źle liczę, proszę o poprawkę

51 + 4 (zamknięta buda) + ok. 8 st (różnica między odczytem z socketu, a diodą) wychodzi ca. 63 st

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cały czas bude otwartą i wiatrak 2000rpm na łozyskach slizgowych czyli dlamnie jest cicho - nie bezgłosnie.A z kad te 8 stopnie??Mi płyta pokazuje 3 stopnie poiędzy diodą a socketem

Poźniej zrobie test z zamkniętą obudową ale tez zamnosuje dwa wiatraki na 5V -7v pod zasiłką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 8 to średnia różnica u mnie pomiędzy temperaturą z czyjnika w sockecie, a diodą procka. Jeśli twierdzisz, że u Ciebie jest to tylko 3 st. to wierzę, być może spowodowane jest to u mnie przez cooper shima, który odbiera część ciepła z socketu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poźniej zrobie test z zamkniętą obudową ale tez zamnosuje dwa wiatraki na 5V -7v pod zasiłką

Co z tym testem ?

właśnie robie bo wcześniej mi sie nie chciało :) , ale wyniki to jutro dopiero zapodam.Narazie tylko powiem ze zamknięta buda, dwa wiatraki pod zasiłką na 5V i temp wzrosła w stresie do 55 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawie wygladaja te wyniki ale chyba jednak skusze sie na zapowiadanego Zalmana CNPS7700 :wink:

Ciekawe jak go zamontujesz na swojego Abita, skoro juz 7000A Cu był niekompatybilny z "nasza" plyta (nie liczac modyfikacji, po których był już kompatybilny :) ). Mysle, ze z samym montazem nie bedzie az tak zle, ale w wiekszosci wypadkow bedzie za malo miejsca miedzy mobo a zasilka. A specjalnie Big Towera nikt do tego coolera nie bede kupowal :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawie wygladaja te wyniki ale chyba jednak skusze sie na zapowiadanego Zalmana CNPS7700 :wink:

Ciekawe jak go zamontujesz na swojego Abita, skoro juz 7000A Cu był niekompatybilny z "nasza" plyta (nie liczac modyfikacji, po których był już kompatybilny :) ). Mysle, ze z samym montazem nie bedzie az tak zle, ale w wiekszosci wypadkow bedzie za malo miejsca miedzy mobo a zasilka. A specjalnie Big Towera nikt do tego coolera nie bede kupowal :twisted:

jeżeli wejdzie na plytę to i do budy się zmieści

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli wejdzie na plytę to i do budy się zmieści

Jesli odpowiada Ci wizja kompa z zasilka poza budą to pewnie ze sie zmieści. Mi jednak nie odpowoada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie tylko powiem ze zamknięta buda, dwa wiatraki pod zasiłką na 5V i temp wzrosła w stresie do 55 stopni.

To odczyt z tego Twojego zewnętrznego czujnika ?

Nie bardzo wiem jak porównać 'moc grzejną' A1700+@2400MHz 1,85V z Bartonem 2500+@2200MHz 1,65V - ma ktoś pojęcie jak to wygląda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie tylko powiem ze zamknięta buda, dwa wiatraki pod zasiłką na 5V i temp wzrosła w stresie do 55 stopni.

To odczyt z tego Twojego zewnętrznego czujnika ?

Nie bardzo wiem jak porównać 'moc grzejną' A1700+@2400MHz 1,85V z Bartonem 2500+@2200MHz 1,65V - ma ktoś pojęcie jak to wygląda ?

http://www.huntkey.pl/index.php?database&a...lkulator%20mocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bida na rynku z coolerami obecnie nie widze chłodzenia powietrzem które poradziłoby sobie z Durniem 2.4GHz 1.95V (zamknieta buda i obroty nie doprowadzajace do szału) a na Nowego Zalmana pewnie poczekamy jeszcze z rok (chyba go nie produkuja, a co mówic o sprzedazy i Murze którym jest Polska dla nowości) :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 wygrałeś :wink:

SLK-900(A)

- obudowa Tracer Exodus, wyklejona matami

- wentylacja obudowy: dwa wentylatory wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ące w 'podłodze' (Spire i Revoltec), jeden wydmuch pod zasilaczem Arctic no i w zasilaczu Noiseblocker. Wszystkie kręcą w okolicach 1700-1800 rpm. Obudowa zamknięta.

- temperatura w pomieszczeniu ok. 23 st.

- pasta Cooler Master PTK

- cooper shim 'no name'

- Barton 2500+@3200+ (11x 200MHz) napięcie default 1,65V real 1,64-1,66V

Prime 95 Blend jakieś 45 min., temperatury socket/dioda/obudowa

Arctic na 2200rpm - temp. 54/61/36

Arctic na 1700rpm - temp. 56/65/36

no i praca bez obciążenia:

Arctic na 1700rpm - temp. 35/37/31

Od komentarza się powstrzymam OK :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze wynik DeTe przeczy wszystkim testom w sieci i u mnie.Takie temp to można mieć na WR4 a nie na takim radiatorze.NIe poto kupiłem go zeby mieć przy napieciu 1.65V temp 54 stopnie.O 3 stopnie mam mniej przy napieciu 1.85V i procko na 2400mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi