SiEdLe Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 Eeee glupoty ze nie ma dobrego chlodzenia do procow.... Przy sprzecie z podpisu i vcore 1,7v mam 42 st na luzie i 46 po ok 2 godzinach seti. Buda zamknieta (codegen 9001) silent boost na procku kreci sie 1600 obr/min, wiatrak w zasilaczu i dwa z tylu w budzie (patrz na stronie codegen.pl ) kreca sie na 7 V :) Reasumujac jest cicho dosc chlodno i ladnie OC !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 wybór padł na Thermalright SP-97 :D mam nadzieję że dobrze zrobiłem ale nadal nie jestem przekonany co do wyższości SP-97 nad CNPS7000a Cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 sie przekonasz w takim razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Cytat Bida na rynku z coolerami obecnie nie widze chłodzenia powietrzem które poradziłoby sobie z Durniem 2.4GHz 1.95V (zamknieta buda i obroty nie doprowadzajace do szału) a na Nowego Zalmana pewnie poczekamy jeszcze z rok (chyba go nie produkuja, a co mówic o sprzedazy i Murze którym jest Polska dla nowości) :cry: Zalmana 7700 wiciąga nosem już teraz kilka coolerów ;-) Był już exlisive dla japońców, przegrał z XP-120, SP-97, i jakimś Aerocoolem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 napisz tylko: nie rozmiar a technika czyni zawodnika :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 SP-97 doszedł, nawet sie niespodziewałem że ten radiator jest taki wydajny przy Durnie 2.4 GHz 1.9/1.95V (arcticsilver 5) na wiatraku 80x80 ok 2400 ma 50 stopni w spoczynku i 62 prime95 przy zamkniętej obudowie jedyne co denerwuje to montaż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 montaz jest bardzo fajny, bo w kazdej chwili mozesz odkrecic radiator bez wyciagania calej mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Cytat montaz jest bardzo fajny, bo w kazdej chwili mozesz odkrecic radiator bez wyciagania calej mobo.dawno cię na forum nie było witamy :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Cytat montaz jest bardzo fajny, bo w kazdej chwili mozesz odkrecic radiator bez wyciagania calej mobo.raczej mocowanie jest fajne bo mozesz zdjac radiator bez wyciagania mobo , ale sama "procedura" montazu xplate do dziur jest do rzyci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 20 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2004 Cytat Barton 2500+@3200+ (11x 200MHz) napięcie default 1,65V real 1,64-1,66V Prime 95 Blend jakieś 45 min., temperatury socket/dioda/obudowa Arctic na 2200rpm - temp. 54/61/36 Arctic na 1700rpm - temp. 56/65/36 no i praca bez obciążenia: Arctic na 1700rpm - temp. 35/37/31 Od komentarza się powstrzymam OK :? Edit: zmieniłem wiatraczek na porządniejszy i jest poprawa z Noiseblockerem S3 na 2000rpm temperatury w spoczynku spadły o 5st i ok 3-4 st. pod obciążeniem - radiator widać wymaga jednak porządnego podmuchu aby pokazać co potrafi :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...