IGI Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Witam Jakis czas temu jak bylem w sklepie po browarek zainspirowala mnie lodowka hajnekena :P Mianowicie jej drzwiczki byly przezroczyste skladaly sie z 2 szyb pomiedzy ktorymi nalana byla woda a z od spodu lecialy sobie do gory bombelki Calosc robila duze wrazenie, gdyz wygladalo to jak by cala lodowka byla zalana woda wewnatrz :) Tak sobie patrzylem na to i odrazu wpadl mi do glowy pomysl ze mozna takie cos by zrobic w kompie zamiast standardowej nudnej szybki :) Trzeba by rozwiazac kilka problemow a wiec skleic te 2 szybki z mala przerwa pomiedzy ale dla chcacego nic trudnego, zrobic jakies "napowietrzanie z od spodu - ja myslalem o wezu gumowym z porobionymi dziurkami na calej dlugosci i zaslepionym koncem, czyms doprowadzic powietrze - tu akurat jakas nawet malutka pompka akwariowa wystarczy czy napowietrzacz nie wiem jak sie to zowie :) No i u gory zrobic odpowietrzacz zeby nam cisnienie nie rozsadzilo zbiorniczka To co nam daje ten mod to - po pierwsze niepowtarzalnosc - chyba jeszcze nikt tego nie zrobil, po drugie fajny wyglad - swietnie pasujacy do np chlodzenia wodnego :) po trzecie bude trzeba podswietlic od srodka katoda - i tu kolejne mozliwosci - mozemy dac katode biala a zmieniac tylko kolor plynu pomiedzy szybkami :) Pomysl mialem wykorzystac sam ale zmienila sie koncepcja mojego przyszlego moda (big tower at@atx) i go nie wykorzystam. Pomyslalem jednak ze to fajna koncepcja i milo by bylo zobaczyc kompa z taka fajna szybka :) Wiec jesli ktos chce moze bez ogranicvzen wykorzystywac moj pomysl a jak kiedys zbije na nim fortune to zadowole sie jakims skromnym procentem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 nie mysl ze jestes pierwszy, ja juz dawno chcialem takiego moda robic :D ale wole inne klimaty :) a tu masz linka z takim wlasnie wodnym modem :arrow: &page=pics]http://www.overclockers.com.au/pcdb/view.p...e=[M]&page=pics Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 no poobny ale w mojej koncepcji nie ma miejsca na rybki :P woda by byla pod sama gore i wiecej bombelkow :) No mi wlasnie do mojej przyszlej budy tez nie pasuje - jesli juz to do tej co aktualnie uzywam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ale ten gosciu wymiata :) - nawet wc nie zrobil aby ta woda byla wykorzystana :). A tak apropo jest w sprzedarzy kit do robienia takiego okienka. Zaraz poszukam linka. (do robienia okienka ze zbiorniczkiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacHoO Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 brzydko mu to zaparowało [na ostatnim zdjęciu] ale pomysł... fajny :) tak żeby te bombelki leciały cały czas to nawet fajnie kable w środku by wyglądały :) tak jakby "pływały" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meehow Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ja ostatnio pomalowalem moja bude i stwirdzilem, ze trzeba do niej dorobic nowy front ajk tylko skoncze z wc. Wymyslilem, ze fajnie by to wygladalo jakbym na to skleil dwie warstwy plexi, uszczelil je i puscil tamtedy kolorowa wode z wc, zeby sobie splywala do zbiornika na dole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sin.dnm Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Odnośnie odpowietrznika u góry zbiornika to weź pod uwagę, że ta woda będzie wyparowywać (powoli bo powoli ale jednak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ...pomysł fajny, ale jak tak może zamiast wody rzeczywiście nalać tam ze dwie puszki jakiegoś taniego piwa, typu tesco... ...a co do parowania, to możnaby górę, poza widokiem z okna wyłożyć np. folią aluminiową, wtedy część skraplałaby się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 ...pomysł fajny, ale jak tak może zamiast wody rzeczywiście nalać tam ze dwie puszki jakiegoś taniego piwa, typu tesco...Lepiej juz zainwestowac w dobre piwo ;) To z tesco czy inne tanie kolorem nie przypomina piwa ;) a i bąbelki o wiele szybciej znikaja ;) ale i tak super pomysl z tym piwem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Jakbym widzial bude Avalon z akwarium na boku. Toz to badziewie :) Moze w twoim wykonaniu bedzie fajne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Lepiej juz zainwestowac w dobre piwo ;) ...hmmmm... trochę szkoda byłoby takiego piwa, bo pewnie często trzeba by je zmieniać, ale z drugiej strony wlać tam guinessa... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 i kranik jeszcze dac do tego na froncie :twisted: a na szybie grawerka z nazwa piwka :]]] :twisted: nieglupi pomysl na metku widzialem piwny mod ale to juz nie taki czad jak tu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 niestety ale pomysł został już wykorzystany: http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&...bbles/index_eng efekt jest niezły, jak dla mnie to za szybko te bombelki "fruwają" :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ja już gdzieś widziałem obudowe z tym czymś gotową w sprzedaży poszukam linka i zedytuje posta. Mam ! http://mod-works.com/content.php?article.37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart^MW Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 pomysl niezly... zobaczcie moja wersje babelkow :) http://www.mod-works.com/forum_viewtopic.php?10.28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 bart -> piszesz tam ze nawet jak wycieknie to woda destylowana; ok ale pomysl ze kazda drobinka kurzu kotra sie zamoczy juz prad przewodzic bedzie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart^MW Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 co prawda to prawda :) ale powiem ze projekt ciekawy a bombelki wygladaja super na zywo :D z bombelkami tak samo jak z wc robisz troszke ryzykujesz w razie wycieku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...