666hitman Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 zainstalowalem slackware 9.1 i niestety nie wszystko dziala... nie moge wejsc do trybu graficznego, poniewaz nie potrafie sobie poradzic z konfiguracja. wpisuje startx i: (EE) NV (0): virtual height (0) is too small for the hardware (min 128) (EE) screen(s) found, but noone have a usable configuration. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 zainstalowalem slackware 9.1 i niestety prawie wszystko dziala...O co ci chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666hitman Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 nic, nic.. poprostu sie pomylilem... :wink: juz zmienilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Blad w pliku konfiguracyjnym. Prawdopodobnie nie masz podanych rozmiarow pulpitu wirtualnego (najlepiej takie same jak rozdzielczosc). Byc moze gdzies jeszcze masz jakis blad. Poszukaj jakiegos HOWTO po polskiemu o instalacji XFree86. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 bigfan w X11/XFree86.config , pod jaka nazwa szukac parametrow tego pulpitu wirtualnego? Troche tam szperalismy, ale nic konkretnego nie znalezlismy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666hitman Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 moze mi ktos pomoc?? :) bo probuje, probuje i nie udaje sie mi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 A przed startx konfigurowales X'y - xf86config ? Przy okazji zainstaluj od razu stery ati badz nvidii i odpal - fglrxconfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 ja mam slacka 10 i stery do ati zainstalowane; jak chce je przetestowac i odpalam fgl_glxgears to wyskakuje mi taki blad: X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes) Major opcode of failed request: 144 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 31 Current serial number in output stream: 31 ktos wie od czego to i jak to naprawic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 bigfan w X11/XFree86.config , pod jaka nazwa szukac parametrow tego pulpitu wirtualnego? Troche tam szperalismy, ale nic konkretnego nie znalezlismy. Polecam man XF86Config. Konkretnie chodzi o sekcje Screen a jeszcze konkretniej o podsekcje Display i opcje Virtual - wiecej o niej w rzeczonym manualu. Poza tym polecam lekture /var/log/XFree86.0.log - mozna tam znalezc czesto bardziej konkretny opis bledu - oczywiscie, jesli sie czlowiek nieco wczyta i troche postara :-) - nie zawsze ten opis jest klarowny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...