lewy Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Po przeinstalowaniu XP niemogę wejść na drugą partycję "D" (pisze że dysk nie sformatowany i czy sformatować teraz) . W dosie moge wejść na tą partycję "D" , ale tam figuruje jako dysk c: . Natomiast na pierwszą partycje "E" , na której zainstalowany jest wndows , i która pod windowsem chodzi , pod dosem niema (próbowałem ją znaleźść ale niema jej pod rzadną literą np. d: e: f: g: h: itd) . Co zrobić żeby niestracić tych danych z drugiej partycji??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Czy przypadkiem Xp nie zainstalowales na NTFS? Wtedy nie bedzie widoczny pod dos. Na partycji którą dos widzi a windows nie uruchom scandiska, może są jakies błędy i windows przez to moze nie widziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Z tego co pamiętam (zmieniałem fat na ntfs bardzo dawno) to pierwszą partycje co działa pod winem mam NTFS a tą drugą Fat .tylko dlaczego teraz chce tą drugą formatowąć??? A wszystko zaczeło sie gdy zmieniałem etkietki dysków (pozatym wtedy te dyski były "c" i "d" , a teraz "d" i "e" :? ) . Jak włączałem intsalatora win98 to scandisk nic nie wykrywał (inaczej nie umiem uruchomić scandiska) . Pozatym nie mogę zainstalowąć win 98 , bo podczas instalcji wywala mi blędy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Scandiska w XP uruchamia się klikając na ikonkę dysku prawym klawiszem myszy, dalej właściwości, narzędzia, sprawdzanie błędów. Skombinuj sobie program Partition Magic 8, może coś pomoże i nie stracisz danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 myślałem że chodzi o scandisk dosowy . W XP w ogóle niechce mi skanować tego dysku . Klikam na start/rozpocznij i mi sie wyłącza. A Partition magic mam właśnie na tej partycji ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...