arcchie Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 witam spalila mi sie pamiec na karcie graficznej (AIW Hercules 9800SE) i szukam firmy lub czlowieka, ktory moglby ją zreperowac/wymienic uszkodzona kość. Moze ktos wie lub zna takiego kogoś???? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Jeżeli jesteś w stanie zaryzykować kartę, to spróbuj spytać Berkuta z tego forum. On się zajmuje takimi rzeczami... BTW. Dość ciężko będzie znaleźć same kości pamięci. Jak już, to wylutować z innej karty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 witam spalila mi sie pamiec na karcie graficznej (AIW Hercules 9800SE) i szukam firmy lub czlowieka, ktory moglby ją zreperowac/wymienic uszkodzona kość. Moze ktos wie lub zna takiego kogoś???? Pozdrawiam Witam, pamieci na radeonach 9800 sa montowane powierzchniowo (element BGA) nie da rady ich wyminic samemu,nalezy miec do tego sprzet. Nic nie da zdjecie z innej karty-zapomnij o tym. Wazne sa bowiem kulki cynowe umieszczone pod koscia pamieci. Wiem to bo wymieniamy te pamieci w pracy. Jest to cholernie trudna robota. Jak na razie wymieniamy je na tytanach 4600 , nie na radeonach. Ogolnie rzecz bardzo trudna do naprawyale nie raz nam sie udaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Podczepię się pod temat naprawy : Dostałem trochę części "spalonych po wybuchu zasilacza" oraz "po burzy" między innymi riva tnt2 m64 ,płyta główna Acorp via 6BX ,2 celerony 366 i jakiś dźwięk Crystala. I moje pytanie brzmi następująco : Czy da się jeszcze coś z tym zrobić ,powymieniać jakieś części itp ? Czy od razu te celeki na breloczki wziąć :) ,a z reszty powyciągać co się da... Mam małe doświadczenie jeśli chodzi o wybuchy zasilaczy :D i nie wiem ,które komponenty ulegają zniszczeniu w innych podzespołach. Z góry dzięki i przepraszam za zawracanie tyłka być może oczywistymi pytaniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Po wybuchy zasilacza no cóż .. jak na mój gust.. to za wiele z tego nie będzie.. na 99% poszło wszystko z dymem :P Zakładając że: zasilanie na płytę główną z nominalnego 5V podskoczyło wysoko w górę wtedy leci płyta.. gfx.. procek...dźwięk lan i wszystko inne co miałeś na PCI :P Z swojego doświadczenia wiem że różnie bywa. Czasem zasilacz nie wytrzymuje a czasem tak. Możesz pokombinować.. a jak Ci się nie uda to masz breloczek z celka a z kabli z zasilacza możesz soebie smycz zrobić i będzie wypas.... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ok. Dzięki za odpowiedź Popróbuję, potestuję i zobaczę czy coś z tego szmelcu nadaje się jeszcze do użytku ( nadziei sobie nie robię :) ) A smyczy to sobie akurat nie zrobię z tej zasiłki bo jej samej nie dostałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...