FREDY KRUGER Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 witam, mam proca Athlonka 2000+ na rdzeniu palomino, jeszcze z tych starych , pracuje na płycie GigaByte Ga7N400-E , na otwartej kaście mam temperature z łatwością przekraczającą 60*C , czy to normalne dla tego procka czy czujnik kłamie??? bo podczas gdy w biosie pokazuje 60*C to w MBM5 pokazuje 74*C , nie wiem na który odczyt patrzeć , nie wiem czy płyta kłamie czy MBM5 , chłodzony jest wiatrakiem CoolerMastera Silent do Athlona 2.4+ , zaznacze jeszcze ze proc nie jest podkręcony , pracuje na standardowym napięciu i zegarze :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Coś jest nie tak, zdejmij ten cooler, zamontuj WR IV na conajmiej silver grasse. Znam przypadki, że w serwisie tak sprzent składali, że pasty zapomnieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 jest pasta srebrna za 40 zata , osobiście smarowałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREDY KRUGER Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 czy ma ktos takiego samego proca na rdzeniu palomino?? jaką macie temperature??? help :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 jak mialem gigabyte kt400 GA7VAX i palomino 1,8+ to maksymalne temp w stresie mialem w granicach 55 stopni przy zamknietej budzie. normalnie kolo 50 wiec cos masz za duzo. bios moze "dobrze pokazywac" wiec sprawdz czy w mbm masz odpowiednie czujniki wybrane. albo przeinstaluj i wybierz inna plyte a nie swoja (bo moze w mbm cos skopali dla tej plyty) procesor byl tylko lekko podkrecony (chyba 7 mhz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Mam to co w podpisie tylko że na 2 v i u mnie 63 stopnie to max narazie w tym roku. BTW coś go bardzo kiepsko chłodzisz, może buda nie wietrzona. Jedna rzecz jest ważna: może masz za słabo dociśnięte do wiatraka to palomino. Ten czujnik z mbma pokazuje pewnie z diody, a w biosie z termistora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 podpis i temp przy otwartej budzie: 40 ~ 55 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Mój palomino 1700+ kręcony jak w podpisie miał najwięcej 55* w stresie na aluminiowym tanim coolerze. sprawdź czy przypadkiem proc nie ciągnie gorącego powietrza np z karty graficznej, u mnie wystarczył wiatrak wywiewający powietrze z budy na śledziu pod kartą i temperatura proca z miejsca spadła o 5* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkia Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ja na XP 1600 i WR IV zaczynam 0d 36*C Przekręcony XP1600 @2200 to 43*C a w stesie 1 godz Prime 95 to 51*C Może coś z cyrkulacją w obudowie byś coś zrobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 jest pasta srebrna za 40 zata , osobiście smarowałem :D moge wiedzieć co to za pasta taka droga? :) Zmien chłodzenie, nawed na WR4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 wg mnie jest to "dobra" temperatura jak na Palomin - przy zastosowaniu kiepskiego coolera Palomino sie bardzo grzeja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 troche mas dziwnie że bios co innego a MBM 5 co innego... spradż czymś innym np.EasyTune,Aida,CpuCool , ta temperatura w biosie chyba jest prawdziwa ale masz gigabyte które zawyża temperatury... tak do 75 jest bezpiecznie [dla gigabyte dal innych płyta ta ranica wynosi ok 60] widziałem kolesi którzy na płytkach gigabyte mieli po 82 i nic sie nie stało ja max miałem do 75 a teraz jak otwarta obudowa max 63... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a12 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 wg mnie jest to "dobra" temperatura jak na Palomin - przy zastosowaniu kiepskiego coolera Palomino sie bardzo grzeja. zgadzam się! Moje palomino 1700 nie kręcone biegało w temp od 63 w górę (zwis przy 75) i normalnie 2 lata tak pracował bez problemu. Słaby cooler po prostu... i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysoki Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 zgadzam się! Moje palomino 1700 nie kręcone biegało w temp od 63 w górę (zwis przy 75) i normalnie 2 lata tak pracował bez problemu. Słaby cooler po prostu... i tyle. Mam dokladnie ten sam procesor co ty i temperatury mialem dokladnie te same a teraz gdy wymienilem chlodzenie z SuperRocka na WR IV spadly o ok. 2* tylko :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin_hendry Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 zgadzam się! Moje palomino 1700 nie kręcone biegało w temp od 63 w górę (zwis przy 75) i normalnie 2 lata tak pracował bez problemu. Słaby cooler po prostu... i tyle. U mnie na 2V i przekreceniu z 1666 na 2300 MHz temp jest w granicach 55 C (tyle ze podobno wersja biosu uzywana przeze mnie przeklamuje o 7 stopni w gore) Uzywam coolerka Thermaltake Volcano 12 Extreme a obroty wentyla na nim to 3000obr/sec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...