Skocz do zawartości
Arkady

odblokowanie atka -> L3,L4 i nic

Rekomendowane odpowiedzi

niechciało mi się spać więc postanowiłem odblokować atka w jedyny możliwy dla mnie sposób - za pomocą mostków L3 i L4. Schemat zaciągnąłem z THG.

tak wyglądał procek najpierw (mała przymiarka do cięcia):

Dołączona grafika

to jest xp1600+ (10,5x), mostek

L3: * * | |

L4: * * | |

dalej postąpiłem brutalnie, wyciągnąłem noża i zacząłem ciąć:

Dołączona grafika

ciąłem głęboko, tak by nie było widać polączeń miedzianych, chciałem uzyskać to:

L3: * * * *

L4: * * * *

Dołączona grafika

potem chciałem ustawić mnożnik 11,0x

L3: | | * *

L4: | | * *

więc po staremu - kropelka, wyrównanie, oczyszczenie styków i malowanie włoskiem (sam to wymiśliłem :))

Dołączona grafika

i pomalowane:

Dołączona grafika

:idea:

wkładam drżącymi łapami do kompa, bios i -> mnożnik 12,5x :evil: :?

dla 12,5x mostki wyglądałyby tak:

L3: * * | |

L4: | | * *

hehe, pozwoliłem mu pojechać (a nóż widelec), winda zaczęła wchodzić ale blu-skreen się zapalił :evil: :evil:

:oops:

wyczyściłem, poprawiłem nożykiem przecięcia i dalej to samo. myślę - proc właściwie nie żyje, eh, wyczyściłem wszystko acetonem, zostały same dziury i wsadziłem w płytę, bios, a tu wartość nominalna 10,5x 8O 8O

przynajmniej to dobre

i pytania:

1. czy nie za prosto chciałem to zrobić?

2. co mogłem skopać?

3. wygląda na to jakbym nie przeciął mostków - ale to niemożliwe, one są pod cieńką warstwą laminatu a ja przeciąłem znacznie głębiej - :arrow: :?:

4. nie piłem nic, przysięgam, może było trochę przyciemnawo ale dobrze oczyściłem styki, malowanie też ok więc co? czy może ta metoda jest do [gluteus maximus]?

5. hehe - czy komuś już chciało się to robić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:evil: :evil: :evil: wczoraj je widziałem, może mógłbym komuś z was je podrzucić, by je wyświetlił? założyłem adres na wp, bo tyle jestem w stanie zrobić, jak wchodzę przez managera na wp to moje zdjęcia nadal są 8O - a jak podaję pełną ścieżkę to wyskakuje error? Gdzie mogę bezproblemowo założyć stronkę?

a do rzeczy - to jak głęboko można ciąc - na wylot???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam taki problem że za cholere nie poge zmienić mnożnika na Shutle Ak31 v3.1. Łącze mostki L1 i nic probowałem pare razy połączenie jest sprawdzałem miernikiem rezystancja między jednym rzędem mostków L1 tej bliżej jądra a masą jest około 262 omów a drugi jest rozwarty. Po połączeniu rezystancja drugiej strony jest taka jak pierwszej więc w czym tkwi problem.

Żadne filmy nic nie dały. Cholera mnie bieże bo mam proca z serii Agoia i max jaki teraz idzie to 11*155 uruchamia sie na 160 ale już chyba przez płyte i pamięci nie idzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrtka na wacie, nie miałem wtedy pod ręką lasera, a ruski klucz wydał mi się za niedokładny :lol: , kwestia tego że powiększone.

może jutro zrobie jeszcze jedno podejście ale boję się trochę że go za mocno przeoram... w sumie jeszcze dycha skubaniec:idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...