Skocz do zawartości
dar3k

Czy sam pojemnik 2l wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wystarczy do WC sam pojemnik 2l bez chlodnicy ok 10-15m weza i chlodzone maja byc CPU i GPU czy lepiej zastosowac jakas chlodnice poniewaz mam zamiar przejsc z wiatrakow ;( na WC ale nie mialem z tym za duzo do czynienia to nei wiem czy to wystarczy :(

Mam Athlona 2500 Barton (troche sie grzeje :() i Radeona 9200 128Mb 128bit (tez troche ciepla wydaje - zastanawiam sie nad blokiem na niego bo az tak duzo halasu nie robi a glownie o to mi chodzi ;]) no i jak to najlepiej podlaczyc :?:

najpierw zbiornik do bloku na procku potem z bloku na procku do karty i powrot do zbiornika :?: czy lepiej odwrotnie :?: :)

Myslalem aby kupic ten zestaw http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name=star_system i do niego dokupic blok na GPU i troche metrow weza ;)

z gory dzieki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wąz zamiast chłodnicy - pomysł warty CCCP :)

Łykaj jakąs miedzianą nagrzewnice samochodową :D

A zbiornik ci w ogole nie potrzebny. Przy takich ilosciach wody (kilka litrów) i to jeszcze zamknięty po kilku godz. pracy nie odczujesz róznicy pomiedzy 0,5 a 5l :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wes nie cuduj bo nic nie wycudujesz kup kadeta za 50zł z allegro wiatrak na 5v i bedziesz mógł non stop kozystać z kompa a nie takie piprzenie , nie mówiac juz o normalnych temp a zabawa w zbiorniki i kilometry weza to chyba dla ludzi normalnych odwrotnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bys sie uparl, to powinienes pociagnac na 2l wody bez chlodnicy. Jak kompa bedzies wlazal na powiedzmy 4,5h dziennie, czasami wode wymienilal na zimna, albo wrzucal kostki lodu :D

Tylko po co ? Troche szkoda sie z tym meczyc.

Jak strasznie nie lubisz chlodnic, to moglbys sie zastanowic nad kominem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:

trzymajcie mnie :D

Zeby chlodzic trzeba dmuchac[Copyright by some user tego forum], w tym wypadku na wode przeplywajaca przez chlodnice.

Moim skromnym zdaniem wiec taki patent nadaje sie jak to kolega powyzej napisal, do CCCP, jednym slowem do d... :P :P :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm o tych metrach weza to chodzilo o to ze nie mialbym gdzie tego pudla z woada postawic wiec mialo stac dalej od kompa... hmm a co do chlodnicy to kurde nie mam az tyle kasy narazie aby ja kupic wystarczylaby zrobiona z miedzianych rurek dosc dlugich :?: :) a to wystarczy lekki ruch powietrza na chlodnicy aby dobrze schlodzic bo jak podlacze tam wiatrak to znow halas ;(

PS oplaca sie kupic ten zestaw co podalem wyzej z bloki.pl czy lepiej kupic wszystko osobno i poskladac :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 litrow to juz co innego i wiecej.... ale 2l to sobie mozna w .... nalac bez chlodnicy....

sam jade bez chlodnicy na akwarium 25 litrow - procek @ 2.35GHz @ 2.2V i jak to dzien seti policzy to sie zagrzeje do 52*C ale wsio stabilne... jednak chlodnica by sie przydala aby temp wody byla stala i na nizszym poziomie.... ale tak bez ostrego krecnia to starcza...

wiec Tobie jak inni polecam chlodnice jakas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz dobrą pompę i dwie chłodnice, lub jakąś duzą, to mozesz wiatrkatory pominąć. A co do rurek, to musiało by być ich bardzo dużo, żeby coś dały z sensem. I koopa kolanek... Myślę, ze nie warto. Daj na zewnatrz dwie chłodniczki typu kadet cienki, same siębędą chłodziły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi