Skocz do zawartości
MKa11

6800 GT już są :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem sam co juz o tym myśleć. Zaparłem się wcześniej w duszy na X800Pro, ale widać , że chyba GF6800GT jest ciekawszą opcją. Cena, cena i jeszce raz cena, to zdecyduje. Przy równych wybór jest jasny....

tak samo mysle jak Ty, jak cena ta sama to poprostu nie ma innego wyboru, oj ATI, ATI :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ jest. Kup ti 4200, przecież to jest najlepsza karta na świecie. Miażdży x800 i 6800 razem wzięte, a jak ja podkręcisz to jeszcze wystarczy co najmniej na 5 lat. Trzeba będzie tylko wyłączać wszystkie nowe efekty. Tylko po co one komu to niepotrzebne bajery. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem sam co juz o tym myśleć. Zaparłem się wcześniej w duszy na X800Pro, ale widać , że chyba GF6800GT jest ciekawszą opcją. Cena, cena i jeszce raz cena, to zdecyduje. Przy równych wybór jest jasny....

tak samo mysle jak Ty, jak cena ta sama to poprostu nie ma innego wyboru, oj ATI, ATI :(

Trzeba się pozbyć sentymentu do 9700 Jordi23 :D , dobrze że nV odbuduje zaufanie - może przez to że nie będą musięli wydawać tyle na marketing i optymalizacje to może ceny jeszcze bardziej spadną :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

, dobrze że nV odbuduje zaufanie - może przez to że nie będą musięli wydawać tyle na marketing i optymalizacje to może ceny jeszcze bardziej spadną  :wink:

zgadzam sie i tez na to licze, bo inaczej to kiepsko widze ATI

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie nie ma co sie podniecać. Pamiętajmy, że na rynku masowym nie ma jeszcze najmocniejszych wersji (Ultra i PE XT), toteż ceny 6800GT i X800Pro są wysokie. Dam sobie rękę uciąć,że w momencie pojawienia się ich szerzej w Polsce cena "słabszych" spadnie ponizej 2k. A dalej to już może powtórzyć się historia z GF3 - jak NV wprowadziła wersje Ti500 to "zwykły" poleciał z ceną z 1700 na 1200. Jak dla mnie to nie kupię karty za 2k. Skłonny jestem wydać 1,5-1,6k i nic więcej. Kombinowałem ostatnio z pozyskaniem X800Pro od "znajomych maniaków OC" z Hamburga ( przedseryjny egzemplarz, goły , bez wyposażenia, z drugiej ręki) za ok. 300 Euro, ale ktoś mnie przebił :cry: Swojego R9700Pro mam ponad półtora roku i czas jego panowania się kończy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, jest ciekawie, choć spodziewałem się większego skoku wydajności. Czekamy dalej - na więcej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi