D3xter Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Mam takiego oto kompka : Cel466, ViA 693a chipset, 256 ram , geforce2mx64mb . Chcialbym oczywiscie podkrecic prockala ale tak bezpiecznie ( tzn zeby nie popalilo WSZYSTKICH czesci ) Jak mam to zrobic. Prosilbym o opisanie tego jak dla lamki , bo w tych sprawach niestety jeszcze sie nie znam . Aha i jeszcze 2 pytania : Po czym poznac czy komp pozniej pracuje stabilnie czy nie Jaka moze mieć maks temperaturke procek ? No i chyba to wszystko. Z gory dzieki za iNFO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Użyj opcji Szukaj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Napisz jaka masz plyte glowna i jaki biosik. Jezeli masz stara plyte i nie dotyczy cieibe tz soft menu to pozostaje podkrecanie zworkami, a tlumaczenia tego "na odleglosc" ta ja sie nie podejme 8O ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 po pierwsze cel466 to najgorszy okaz do podkrecania ! po drugie chipset 693a to najgorszy niewypal VIA "spotkalem dwie plyty glowne zbudowane na nim" jak ktos kocha MAGIE i niewyjasnione zjawiska x-files itp. to polecam 693a :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Moj stary celek 466 chodzil na magistrali 83, tylko na plycie z chipsetem bx, nie pamietam juz jakiej firmy byla plyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Heh masz nick podobny do mojego ale ja juz bylem tu pierwszy :lol: Co do procka to FSB 75 to prawdopodobnie jedyne co uda CI sie osiagnac. Szukaj w biosie takich opcji jak Front Side Bus lub zworek na plycie odpowiedzialnych za to. Jakbys mial C333 prawdopodobnie udaloby Ci sie wycisnac z niego 500 na FSB 100 ale z tym Twoim bez kombinowania i z marginesem bezpieczenstwa to ustaw FSB na 75. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 ja miałem c466 na gigabyte 6bxc na BX i celek chodził na 75 czyli 525 bez podnoszenia napięcia ( i tak płyta nie miała regulacji ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...