Skocz do zawartości
Kepons

O/C GF4 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam taki "problem". Otóż nie mogę wyciągnac z GF4 4200 128DDR więcej niż 290Mhz dla rdzenia. Przy większych częstotliwościach obraz co jakiś czas zatrzymuje się, tak jakby rdzeń ochładzał się w tym czasie. Jednak ja nie jestem pewien czy jest to wina temperatury, bo wynosi ona podczas gry ok. 42*C. Rdzeń jest posmarowany Titan Silver (niedługo będzie Ocz Ultra5+), a na kartę wieje fan 80*80. Mam w zwiazku z tym nast. pytanie:

1. Czy temp ok.42 dla GPU to dużo/mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swoja To 4200 asusa krece z 275 i 600 na 325 i 650 stabilnie w 3dmarku.Na farcry musze zejsc na 315 i 650 bo obraz jak pisalem zatrzymuje sie.Poprawilem chlodzenie rdzenia i nic nie dalo :( W budzie 24-25 stopni. moim zdaniem i tak jest OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta po czykm poznajesz ze masz 42c ???? 

nawertt jak byś miał jakisczujnik tam to w to szczeze wątpie bo załoze sie ze masz wiecej .. sprawdz po 2 stronie gpu i sie przeoknasz ze 50c to masz po 5 min grania w 3d

katy Leadteka TDH (gef3) maja czujniki temp ale 42C to ta karta ma na pulpicie moja gef3 w 3d po oc 260/520 miala 55C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vmoda zapodaj....i przedewszystkim dobre chłodzenie. Moj V9280S 275/600@315/730(3,3ns)

Mogłbys zapodac jakiegos linka sprawdzonego do vmoda do gef4ti4200 a leiej jakby to było do karty jak w podpisie chociarz neiwiem czy akurat taki gdzies jest ,i pytanko czy te vmody pasuja do kart wszystkich firm ?? bo przecierz PCB moze sie roznic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktos dokladniejsze dane co do v moda gef4 ti 4200? bo czytam na kilku serwisach i pisza co innego w 1 miejscu o regulacja napiecia rezystorem rzedu 1kOHM a innym raazem 50kOHM to jak to wkoncu jest??? rezystory sa chyba rozne w przypadku roznych scalkach na kartach ale dokladnie niemoge nic wyszperac , jak ktos ma jakies info to walcie

wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktos dokladniejsze dane co do v moda gef4 ti 4200?  bo czytam na kilku serwisach i pisza co innego w 1 miejscu o regulacja napiecia rezystorem rzedu 1kOHM a innym raazem 50kOHM to jak to wkoncu jest??? rezystory sa chyba rozne w przypadku roznych scalkach na kartach ale dokladnie niemoge nic wyszperac , jak ktos ma jakies info to walcie

wielkie dzieki

"Cudze chwalicie, swojego nie znacie" - tak to bym ujął.

Trzeba było przeszukać Tweak'a a nie na obcyhc forach sie panoszyć... :wink:

A tak na serio to:

--- v-mod Ti4200 ---

A czy są znane jakieś ołówkowe mody, tzn. bez lutowania??

Niestety nie ma tak lekko.... Lutownica w garść i do dzieła... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na serio to:

--- v-mod Ti4200 ---

No, widziałem Twój opis moda i mi się podoba ;). Jak się tylko w miernik wyposażę to wtedy coś podziałam ;] A najpierw to radiator od Athlona zamontuję na GF.

Niestety nie ma tak lekko.... Lutownica w garść i do dzieła...

No z tą lutownicą to problem może być ;), bo ja tylko taką Toya 100W mam. Myślisz, ze taką dałoby radę? A nie możnaby jakimś klejen przewodzącym prąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi